Sodišče: Logar ne sme vedeti za obiske politikov na vrhu NLB

Kako naj ugotovimo politično vplivanje, če nam sodišče onemogoči celo dostop do podatkov, kdaj je bil šef vlade na obisku pri upravi banke, je predsednik preiskovalne komisije državnega zbora za bančno luknjo Anže Logar (SDS) ta teden protestiral na okrogli mizi, ki jo je v hotelu Union pripravila evropska poslanka Romana Tomc (SDS). Tomčeva je bila v evropskem parlamentu članice odbora, ki je bil ustanovljen po novinarskih razkritjih pranja denarja.

Strogo zasebni obiski iz vlad pri šefih NLB

Okroglo mizo pa je pripravila, da bi ugotovili, kje so preiskave in ali so sproženi ustrezni postopki leto po tem, ko je tudi javnost izvedela za sume pranja iranskega denarja preko NLB. Logar je opozoril, da so na višjem sodišču v Ljubljani predsednica senata Silvana Vrebac Arifin in sodnici Vera Vatovec in Mateja Lužovec ravno odločile, da preiskovalna komisija, ki jo vodi, nima pravice izvedeti, kdaj so bili šefi vlad, ministri, pomembni tajkuni in podobni na obisku pri predsednikih ali članih uprav NLB, pri nadzornikih NLB ali svetovalcih. Podatke o obiskih, ki jih za potrebe dela uprave NLB beležijo v največji banki, je preiskovalna komisija zahtevala za obdobje 1.1.1997 do 24.4.2015.

Več, tudi celotno sodno odločitev, lahko preberete na: Sodišče: Logar ne sme izvedeti, ali je bil Pahor kdaj pri upravi NLB — Spletni časopis

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s