Sta OKS in RTV SLO generalna krivca za odstop Jakova Faka?

“Dejansko si je vodstvo OKS dovolilo nedopustno – svoje delo, svojo odgovornost, je prevalilo na državljane. V urejenih in odgovornih krovnih reprezentančnih kolektivih po celem svetu vodilni določijo vloge kapetanov, zastavonoš in podobnih vodilnih mest v ekipah, v edinem drugem primeru ta izbor kapetana ali zastavonoše, opravijo izbrani tekmovalci ekipe med seboj in vodilni potem predstavijo javnosti te odločitve.

Sam si ne predstavljam, da bi javnost izbirala recimo kapetana naših reprezentančnih rokometašev, košarkašev, nogometašev ali katerega drugega športa. Odgovorni kadri teh organizacij so pač tam zato in zgolj zato, celo dobro plačani, da svoje strokovne izbore predstavijo javnosti, javnost pa potem ocenimo skozi prikazano ali smo z izborom zadovoljni ali pak ne, ali zahtevamo zamenjavo ali pak ne. Najboljše da začnemo javnost z glasovanjem izbirati še tekmovalce, ki bi zastopali našo reprezentanco na teh ZOI ali igralce v vseh ostalih športih, pa OKS sploh ne rabimo”

To je med drugim zapisal Don Marko M.

Spletni časopis občasno priporoča izstopajoče zapise na spletu.

Članek je subverziven, ker pokaže, kako veliki mediji, ki pišejo o Faku, nekritično prepisujejo propagandna sporočila olimpijskega komiteja in tolčejo po svojih bralcih in samih sebi in to celo z očitki o netenju nacionalne nestrpnosti.

Ljudje pa začudeno iščejo, kje so to mediji našli in zakaj v člankih ni navedeno, kateri mediji in posamezniki so netili sovraštvo. Kar je precej pomembna informacija.

Morda bi morali pogledati proti vrhu organizacije, ki je s svojim ravnanjem sam sprožil dogajanje, zdaj pa zanj obtožuje druge.

Kaj menite o ozadju lahko odgovorite v spletni anketi (dovoljene so največ tri izbire, ker je krivcev lahko več) :

[poll id=”27″]

Priporočam branje na povezavi:

 

Povezava http://donmarkom.blog/2018/01/26/oks-in-rtv-slo-generalna-krivca-za-odstop-jakova-faka-od-kandidature-zastavonose-na-oi/

V anketi javne televizije se je Jakov Fak odrezal tako:

Odzivi bralcev pa so bili – seveda – zelo raznoliki. Denimo takšni:

Več jih najdete na povezavi:

http://www.rtvslo.si/sport/zimski-sporti/izberite-zastavonoso-fak-robar-ali-fabjanova/443921#comments

Advertisements

4 thoughts on “Sta OKS in RTV SLO generalna krivca za odstop Jakova Faka?

 1. Čeprav se mi zdi Don Marko precej nekredibilen, sem na blogu prebral vsaj informacijo o tem. Zdaj tudi razumem LAGANJE v Dnevniku in Odmevih. RTV pa postaja precej bolj nekredibilna od don Marka.
  Gledanje Dnevnika in Odmevov postaja resnična zabava. Bo pa polagoma treba ukrepati, da take zabave ne bi več plačevali.

  Všeč mi je

 2. Demokracijo državljanom
  proti
  les expertas
  !

  Jakov pa naj potem, ko je? “ustrelil kozla?” pride nazaj. (Saj se ne gre jokat ko mu kdo na stezi pokaže jezik ipd.)

  Fak ON!

  Če so dali izbirati državljanom, naj “porinejo v roke” zastavo tistemu, ki so ga državljani izbrali, ne glede na neke “uničujoče???” komentarje (ki jih jaz npr. sploh nisem zasledil)

  Kam naj se pa jaz umaknem, ko mi je nek preponosen in trezen vnuk (Slovenec!) partizana (Slovenca!) – medtem, ko sem mu razlagal partizanske pravljice – rekel: “Jože, ko bodo zopet zapele pištole, bomo tebe najprej pospravili.”
  ??

  Všeč mi je

 3. ” Odgovorni kadri teh organizacij so pač tam zato in zgolj zato, celo dobro plačani, ”
  torej ta trditev kar drži. Članek bom pozneje prebrala, ker pravzaprav portal Don Marka malokrat obiščem.
  Poznam pa dogajanje v športu, predvsem v rokometu.
  V teh Zvezah čepijo zaslužni in predvsem nezaslužni starci !! Oprostite, sem sama že stara, ampak ti, ki se tam pasejo delajo samo škodo stari generaciji. In, ti starci imajo povezave zglavnimi klubi. Skrbijo za svoje, odgovorni pa niso za prav nič.
  Sramota

  Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s