Osterman ne odstopa in se ne upokojuje

Šef generalštaba slovenske vojske Andrej Osterman  nima namena slediti vzgledu generalnega direktorja policije Marjana Fanka, ki se je pred dvema tednoma upokojil star le dobrih petdeset let. Odločitev, da se upokoji, je notranji ministrici Vesni Györkös Žnidar sporočil oktobra lani. Razlogi za upokojitev so osebne narave, je pojasnila ministrica v odgovoru na vprašanje nekdanjega notranjega ministra, danes poslanca SDS, Vinka Gorenaka. Fank se je rodil leta 1966.

Osterman je številna novinarska ugibanja zadnja leta, da se podobno umika, ta teden zanikal z izjavo: “Nimam se namena predčasno upokojevati”. Opozoril je, da bo redne pogoje za upokojitev izpolnil šele leta 2020. Petletni mandat načelnika generalštaba se mu konča 13. oktobra 2019. Prizadeval si bo maksimalno dobro opravljati službo in sam ne namerava odstopiti kot šef generalštaba, je zagotovil. Osterman je šest let starejši od Fanka. Rodil se je oktobra 1960.

Primeri člankov, v katerih so po neuradnih informacijah novinarji zadnja leta ugibali o upokojevanju in “odhajanju” Ostermana, so, denimo, zapis Primoža Kneza marca 2015 v Dnevniku z naslovom “Načelnik generalštaba Andrej Osterman v polni moči v – pokoj” ali v Dnevniku oktobra 2016 Dejana Karbe in Mete Roglič z naslovom “Nadaljevanka odstavljanja prvega moža Slovenske vojske: novi favorit je Roman Urbanč.” Kot kaže, bi se lahko, če pohitijo, prej upokojili omenjeni novinarji.

Več lahko preberete na povezavi Osterman: Ne odstopam in ne bom se upokojil — Spletni časopis

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s