Kadunc brezplačno reklamira Požarja, proti vrhu RTV pa komik Saša Hribar

Generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc je izbral nesrečni trenutek za odstavitev Jadranke Rebernik in ustoličenje Vanja Vardjana. Najbrž je domneval, da bo dogajanje v zvezi s posojilom SDS, ki ga je ta najela pri mladi dami iz BiH, kar je razkril Večer in se mu je Janez Janša zaradi ostrih reakcij javnosti moral takoj odpovedati, nekoliko zakrilo odstavitev najpomembnejše urednice na javni televiziji. Še posebej, ker levica obvladuje večino medijev in se tam zanesljivo ne bodo razpisali o političnih čistkah pred volitvami. Obratno, povečini še poročali ne bodo, da se kaj dogaja. Miške so tiho.

A vtis, ki je nastal, je bil obraten. Povzročili pa so ga politiki in komentatorji z leve sami, ker so ostro napadali javno televizijo, ker je novinarsko ravnala pravilno, ko je v studio ob posojilu povabila Janšo in s tem levici politično ni koristila v času pred volitvami.

Kadunc je dan pozneje odstavil Rebernikovo.

Povrhu je s postavitvijo Vardjana Kadunc novinarju Bojanu Požarju omogočil dragoceno brezplačno reklamo, javni RTV pa škodil.  Požarjevo varnost je nekoč menda ogrožal Vardjan, ko je ta pisal o spotakljivem sporu, v katerem je bil Vardjan udeležen: domnevno poskusu posilstva.

Dogajanje je Požar takoj izkoristil s člankom “Džizus. Za urednika na RTV Slovenija postavili Vardjana, obtoženega poskusa posilstva in naročanja pretepa novinarja.” in pri tem je Požar seveda mirno povzel hudo spotakljive podrobnosti, ki so v vsaki državi sijajno brana zgodba, ki jih je nekoč prej že sam objavil.

Denimo takšne “S prsti je poskušal prodreti v mojo … nato je to poskušal tudi s svojim … vendar mu to ni uspelo zaradi pijanosti, saj mu … ni čisto otrdel.

V Spletnem časopisu sem v četrtek dopoldan, ko je Rebernikovo Kadunc opoldne odstavil (takrat so javnost obvestili o tem), objavil članek, v katerem sem opozoril na nenavadno afero z Monico Viti in da so takrat bolj rumenkasti mediji pisali o policijskem posredovanju zaradi poskusa posilstva (24ur.com) in o ovadbah (Delo), pozneje pa kakšnega resnega kazenskega postopka proti Vardjanu ni bilo. Dan pred odstavitvijo Rebernikove  sem, ker se vseh stvari niti ne spomnim več, in se na to tudi ne spoznam posebej, poklical Bojana Požarja in ga vprašal, kaj je bilo z Vitijevo in kak spor sta zaradi tega imela z Vardjanom. Na spletu je namreč vse živo.

Požar mi je pojasnil, da je nekoč naredil intervju z Vitijevo in kako se je potem zapletalo s policijo,  ovadbami. Pripomnil je še, da se govori, da bo Vardjan odgovorni urednik. Požar je vedno dobro informiran.

Seveda sem Požarja to spraševal, ker sem  pripravljal zgodbo, ki je bila objavljena naslednji dan dopoldan, opoldan pa je Kadunc potem razglasil, da se je odločil za zamenjavo čisto na vrhu najpomembnjšega uredništva in da je tja postavil Vardjana.

Del zgodbe so bili interni podatki iz televizije, da se je gledanost v času Rebernikove popravila in torej ta nikakor ni slabo delala, kar je kot razlog odstavitve navedel Kadunc. A teh podatkov seveda ni priložil.

Več lahko preberete na RTV: Kadunčeva brezplačna usluga Požarju in vrnitev Saša Hribarja — Spletni časopis

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s