Ta teden: Glavina je z odpovedjo povišici plače rešila Beliča in sama sebe

Lidia Glavina - sdh - persolja

Foto: Lidija Glavina Foto: DZ/Borut Peršolja

Odločitev o krepkem božičnem povišanju plač Lidiji Glavini in Nadi Drobne Popovič so morali v SDH razveljaviti. Ta teden je šef nadzornega sveta SDH Damjan Belič vlado lahko le še obvestil, da sta se šefica uprave Lidija Glavina in članica uprave SDH Nada Drobne Popovič odrekli povišanju plače, ki jima ga je pred božičem dodelil Beličev nadzorni svet.

Zaradi ostrih političnih reakcij iz opozicijske SDS in in vladne SD in javnega ogorčenja bi vlada najbrž, če si v SDH sami ne bi znižali plač, morala odstaviti vrh, da bi se oprala odgovornosti.

Lidija Glavini je nadzorni svet, ki ga vodi Belič, pred božičem plačo iz 11.000 evrov povišal na 15.496 evrov (za 4.400 evrov), članici uprave Nadi Drobne Popovič pa v enakem deležu na 13.947. Oboje je bruto.

Na letni ravni je bilo skupaj povišice za kakšnih sto tisoč evrov. V dobrih štirih letih je to že enako posojilu, ki se mu je ta teden po ostrih kritikah medijev odrekla SDS. Le da vrhu SDH denarja, ki ga za zdaj (še) ne bodo dobili, ne bi bilo treba vrniti.

Več o zvišanju in znižanju plač vrhu SDH v manj kot mesecu dni lahko preberete na povezavi: Preklic: Vlada pri Glavini po poti SDS Janeza Janše — Spletni časopis

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s