Kateri medij v Sloveniji najbolj laže?

Ameriški predsednik Donald Trump je v prihodnji teden preložil razglasitev, kateri medij je najbolj lažniv v ZDA. Za ta teden je razglasitev “nagrad” medijem pred časom napovedal s tvitom.

Da predsedniki držav ostro kritizirajo medije in ne obratno, je precej nenavadno. A v primeru Trumpa najbrž le nadaljevanje volilne kampanje, v kateri je s takšnimi povsem neobičajnimi pristopi zmagal. V kampanji je imel protikandidatko, soprogo nekdanjega predsednika Billa Clintona in pozneje zunanjo ministrico Hillary Clinton , ki je valjala za predstavnico oblasti in popolno favoritko, Trump pa je imel  status spretnega bogataša, a v politiki outsiderja.

Ost kritike Trump pogosto usmerja predvsem proti delu ameriških medijev, ki so zelo kritični do njegove politike. Takšna je denimo televizija CNN.  A po anketah, ki jih opravljajo v ZDA, ljudje čisto na vrh lažnivcev postavljajo tudi medije, ki so izrazito naklonjeni republikancem in Trumpu.

Za Slovenijo anket, kateri medij je najbolj lažniv, še nisem opazil.

Možnost izbire med večjimi televizijami, dnevnimi časopisi in dvema tednikoma sem zato ponudil v Spletnem časopisu.

Glasovali ste lahko za največ tri medije. Rezultat je bil tak

[poll id=”23″]

Zaradi ugovorov, da anketno vprašanje ni bilo pošteno, ker ni vključevalo Spletnega časopisa, sem pripravil novo dopolnjeno anketo o medijih, ki širijo največ laži po spletu. Glasujete lahko tudi tokrat za tri medije:

[poll id=”25″]

Več o tem je dostopno na povezanem članku https://spletnicasopis.eu/2018/01/18/trump-podelil-fake-news-nagrade/

O manipulacijah in lažeh v slovenskih medijih lahko več preberete v knjigi, ki je dostopna na povezavi:

Advertisements

8 thoughts on “Kateri medij v Sloveniji najbolj laže?

 1. Leszek Kolakowski. “Laž je nesmrtna duša komunizma!”
  Aleksander Solženicin: “Če komunisti prenehajo lagati, propadejo v 14 dneh!”

  Ker pri nas vsi glavni mediji izhajajo iz komunističnih časov, ni težko ugotoviti, da še danes lažejo. Seveda pa pri določenih zadevah, ki jih dobro poznaš, lahko ugotoviš, da lažejo povsem novi mediji, stari pa v isti zadevi povedo resnico. Nekoč sem to ugotovil pri POP TV, ki se je zlagala glede zahteve za povrnitev triglavske severne stene, češ, da jo hoče slovenska Cerkev, TVSLO pa je v isti zadevi pravilno povedala, da je že takorekoč stoletja last pašne skupnosti Dovje-Mojstrana.

  Všeč mi je

 2. Ugotovimo lahko, da vodilni mediji v Sloveniji lažejo. Enii bolj, drugi malo manj, vsi skupaj pa koordinirano, tako da se povprečno razgledani državljani ne morejo orientirati, saj če slišijo, ali prečitajo laž v treh različnih medijih, potem že mora biti res. Ča pa jo slišijo ali prečitajo desetkrat ali stokrat, pa ji morajo verjeti, saj se jim dobesedno zarije v možgane in povzroči genske spremembe.
  Levičarska politika pa kar nenehno producira laži in nenehno zaslepluje ljudi.
  Menim pa, da niso mediji izključni krivci za takšno stanje v Sloveniji.
  Menim, da je hujše zlo šolstvo. To je zavito v vato sindikalizma in je najverejtneje glavni krivec za porazno stanje duha v Sloveniji.
  Od vrtca naprej so državljani Slovenije izpostavljeni intenzivnemu pranju možganov in izganjaju hudiča iz glav in telesa. Kaj je hudič upam da vemo? To je RKC in kapitalizem. Ali ni tega hudiča teoretično opredelil slavni Karl Marx, ki se je že davno zanašel na smetišču zgodovine in le kakšen drobec njegovega opusa lahko klubuje zgodvini.
  Ko v vrtcu vtepeš v glavo otroku Sivo kučmo, belo brado bo otrok težko izgovoril besedo Božič. Ko mu vcepiš v glavo junaka kurirčka Jurčka, ki je razorožil četo Italijanov, bo takšen otroček težko razumel, da je žrtev revolucije.
  Pa se vse nadaljuje do univerze in doktorata.
  In bežna statistika nam pokaže, da imamo v Sloveniji največ doktorskih študentov na svetu, da imamo največ fakultetno izobraženih ljudi, da pa ves ta možganski trust ne pripomore k napredku države. Zakaj?
  Zato, ker mlati prazno slamo!
  Poglejmo si samo včerajšnje Dražgoše?
  Kako je mogoče, da lahko nekdo poneumi nekaj tisoč izobraženih, ponavljam izobraženih ljudi, da se v zrelih letih našemijo in se gredo partizane ob tem, da z lahkoto dobijo popolnoma vse podatke o zablodi partizanov, ki so povzročili tragedijo nedolžni vasici Dražgoše s popolnoma nepotrebnim prelivanjem krvi?
  Takšno kolektivno norost ne morejo povzročiti mediji. Takšno kolektivno norost povzroča izobraževalni sistem.
  Ko analiziramo lažnjive medije, krivimo za ustvarjanje laži novinarje, ki da so družbenopolitični delavci, kakršne je ustvaril komunizem ali socializem delavskega samoupravljanja.. Večina teh družbenoplitičnih delavcev ima dane že dolge sive brade. Marikaterega so že odnesli na Žale, ali kam drugam počivat. Ustvarjalni rod pa je še kar naprej vitalen in se obnavlja .
  Kje je vzrok za to?
  Pred vsem v šoli, v izobraževanju.
  Dokler se izobraževanje ne bo spremenilo, tako dolgo ni pričakovati, da bodo ljudje , volivci, razmišljali s svojo glavo.
  Stehtajte ponudbo ponorelega polanaca Vebra, pa boste videli, da mu naseda dovolj ljudi, da bo prestopil prag parlamenta. In to ne bodo stari zakrknjeni partizani , ki našemljani obiskujejo Dražgoše. Ne med temi, ki bodo nasedli kočevskemu Jankotu, bodo mladi, takšni ki še sploh nič ne vedo, kaj je življenje, takšni kot sta vrli Luka Mesec in njegov komapnjon Miha Kordiš.
  Ne nazadnje pa si poglejmo garnituro ki nam sedaj vlada.
  Večina se ponaša z diplomami in doktorati FDV, FF in PF. To so kovnice patentiranih levičarjev, to so pralnice možganov.
  Malo kodo pride iz te pralnice in ohrani svoje razmišljanje. Večina se uda kreaturam, ki tam predavajo in jim slepo sledijo.
  Po politični karieri, ki se jim hito bliža, se brez izjeme nameravjo vrniti na fakse in poneumljati ukaželjno mladež in jim vepljati komuizem v mlade butice.
  In nsatajali bodo novi ni novi Meseci, Koredeži in Lare in Larice in in bitke se bodo bila od zmage do zmage, do končnega poraza.
  Seveda pa bodo te bitke spremljali mediji in dodajali tisto kar bodo šole spregedale.
  Na koncu pa žlotna ugotovitev: Samo okroh 200 bralcev tega bloga je premalo, da bi se kaj bistvenega sremenilo v rdeči Sloveniji.

  Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s