RTVSLO: Sašo Hribar je spet postal programski svetnik

Volilna komisija javnega zavoda RTV je predstravila rezultate volitev v programski in nadzorni svet, ki so bile ta teden. Prešteli so še zadnje glasovnice po pošti.

Nadzornici: Vesna Zadravec in Lucija Valenčak

Volilna udeležba, ki zajema tudi prispele glasove po pošti, je bila 55,35 odstotka, torej precej višja kot decembra, ko so v informativnem programu odločali, ali naj generalni direktor Igor Kadunc odstaviti odgovorno urednico, za kar se je ta teden Kadunc tudi odločil. Od 2082 upravičencev jih je na volišča prišlo 1153.

Dva predstavnika v nadzornem svetu javne RTV so zaposleni volili med sedmimi kandidati. Ob nekdanji poslanki DL Poloni Komarjevi in vodji komerciale Katarini Novakovi so kandidirali še Simeona  Rogelj,  Lucija Valenčak, Mile Vilar,  Vesna Zadravec in  Martin Žvelc.

Izvoljeni sta Vesna Zadravec (328) in Lucija Valenčak (331). Blizu izvolitve je bil še Martin Žvelc s 322 glasovi.

Hribar odstopil, a se vrača

Med kandidati za tri predstavnike zaposlenih v programskem svetu je bil tudi znani komik Sašo Hribar, ki je lani poleti protestno odstopil, ko programski svet ni odstavil direktorice Ljerke Bizilj. Protikandidati Hribarju za predstavnika kulture so bili Jani Virk, Franc Arko, Nataša Bolčina Žgavec in Igor Likar. Hribar je zbral 285 glasov in je izvoljen. Na drugem mestu je bil Virk z 272 glasovi, ki ni izvoljen. S 258 glasovi pa je bila visoko tudi še Nataša Bolčina Žgavec

[sociallocker id=10707][/sociallocker]Za predstavnika informativne dejavnosti sta kandidirala Ana Tavčar Pirkovič in Viki Twrdy. Twrdy je bil izvoljen s 650 glasovi. Pirkovičeva jih je zbrala 363.

Za tehnično dejavnost so kandidirali Franc Kuplen, Predrag Koković, Robert Pajek in Jure Sovinek.  Izvoljen je Robert Pajek s 329 glasovi, drugi je bil s 322 Franc Kuplen.

Advertisements

8 thoughts on “RTVSLO: Sašo Hribar je spet postal programski svetnik

 1. Najbolj sporen definitivno. S tem so pokazali svojo usmerjenost..skrajno levo. Negledljiva kljub temu , da je tv vseh Nas. Narocnino je potrebno ukiniti, ker ta TV Ni po volji vseh drzavljanov!

  Všeč mi je

 2. Eh. . . . . denar ne smrdi ! Vse bi nekateri naredili za to, da kaj kapne v žep.
  Moram napisati , da po eni strani občudujem nesramnost, ter ” dovoljena so vsa sredstva ” levakov, samo, da so na oblasti !!
  Pa smo res eni ubogi oslički.

  Všeč mi je

 3. Pingback: RTV: Kadunčeva brezplačna usluga Požarju in vrnitev Saša Hribarja – Spletni časopis

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s