Urednico Rebernikovo Kadunc odstavil po jezi na levici nad nastopom Janše

Zaradi pogovora z opozicijskim voditeljem Janezom Janšo v Odmevih javne televizije v tem tednu, ki je politike bolj na levi precej razburil, je bilo pričakovati, da se bodo razvnele polemike o discipliniranju največjega javnega zavoda z odstavljanjem odgovorne urednice Jadranke Rebernik.  Sklep, da je odstavljena, je Rebernikova tudi dobila, so opoldne sporočila iz RTV Slovenija.Razpravo, da javna RTV ni dovolj poslušna, je čisto javno dober dan prej sprožil pomemben poslanec vladne SMC Jani Möderndorfer s takšnimi sporočili na spletnem omrežju:

 

Sporočilo iz RTV: Sklep je vročen

Iz RTV so danes opoldne javnost obvestili tako:

“Jadranki Rebernik vročen sklep o razrešitvi s funkcije odgovorne urednice UPE Informativni program Televizije Slovenija. Sklep o začetku postopka za njeno razrešitev je generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc sprejel na osnovi predloga direktorice Televizije Slovenija dr. Ljerke Bizilj. Po opravljenih zagovorih pri generalnem direktorju dne 7. 11. 2017 in 29. 11. 2017, predhodnem pozitivnem mnenju UPE Informativni program Televizije Slovenija z dne 20. 12. 2017 ter po temeljitem premisleku se je odločil za njeno razrešitev. Da bo delo znotraj Informativnega programa Televizije Slovenija potekalo nemoteno in gledalci ne bodo prikrajšani, je za vršilca dolžnosti odgovornega urednika na predlog direktorice Televizije Slovenija imenoval Vanjo Vardjana. Razpis za odgovornega urednika Informativnega programa TV Slovenija bo objavljen v najkrajšem možnem času. Jadranki Rebernik je bila ponujena pogodba o zaposlitvi znotraj Informativnega programa Televizije Slovenija.”

Ko gledanost raste odstavimo urednika!

Hkrati z nastajanjem spremenjenega nadzornega in programskega sveta RTVS, kjer si je velikansko večino že lani zagotovila sedanja vladna koalicija, ta teden pa so predstavnike volili še zaposleni, generalni direktor Igor Kadunc že nekaj časa že drugič odstavlja odgovorno urednico Jadranko Rebernik, ki ni levičarka.  Prvič, lani julija, mu čisto dobesedno niti ni uspelo odstavljati same Rebernikove, takrat je programskemu svetu predlagal kar odstavitev direktorice televizije Ljerke Bizilj, ker mu ta ni bila pripravljena na pladnju ponuditi Rebernikove. Rebernikova je po gledanosti glavnih poročil v prejšnjem letu dosegla precej izstopajoče rezultate. Podrobno so Kadunčevi razlogi za odstavljanje Rebernikove opisani v povezanem članku, kazalce gledanosti informativnih oddaj v lanskem letu pa si lahko ogledate v daljšem članku, ki je v celoti objavljen v Spletnem časopisu.

Povezava: Rebernikova odstavljena: Kakšne televizije si ne želi Jani Möderndorfer — Spletni časopis

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s