Brez presenečenj: Obtožba Cerarja zavrnjena, za le iz SDS

Čeprav so bile uradno danes še zimske parlamentarne počitnice, so poslanci kar osem ur polemizirali, ali premiera Mira Cerarja (SMC) obtožiti pred ustavnim sodiščem, ker je po zahtevi koalicijskih poslancev (SMC, Desus, SD) novembra lani ustavil deportacijo sirskega migranta Ahmada Shamieha na Hrvaško. Po osmih urah razprav je za ustavno obtožbo glasovalo 18 poslancev, proti pa 52.

Pravice bivati v državi Ahmad po novembru še ni dobil. Na vladi mu je niso dodelili kot posebej pomembni osebnosti za državo. Ministri se niso strinjali, da bi bili pogoji izpolnjeni. Je pa upravno sodišče odločilo, da bi o Ahmadovi ponovni (novembrski) prošnji za zaščito notranje ministrstvo moralo odločiti in je ne kar zavreči. A so se iz ministrstva na sodbo pritožili.

Predsednik Milan Brglez (SMC) ni prekršil pravil, ker je poslancem ukinil zadnji dan, ko so še zimske parlamentarne počitnice, ki jih tam označujejo tako:

 

Poslovnik določa, da v času poletnih in zimskih počitnic ni rednih sej zbora in komisij, v parlament takrat novinarji nimajo čisto prostega vstopa in tudi zaželjeni nismo zelo. So pa tudi v času počitnic lahko izredne seje državnega zbora in takšna je bila o tem, ali obtožiti premiera Cerarja.

V DZ SDS nima večina, v anketi pa

»Dejanje predsednika vlade pomeni neposreden poseg v to, da se zakonita odločba zakonitega organa ne izvrši. Predsednik vlade je po našem mnenju s tem storil dejanje, ki ima vse znake kaznivega dejanja zlorabe položaja,« je poslanec SDS Vinko Gorenak  lani pojasnil, zakaj je SDS zahtevala razpravo ali obtožiti premiera. “Ne sedaj, ne nikoli prej v mandatu nisem storil ničesar protiustavnega. Predlog je popolnoma neutemeljen, gre za nov politikantski manever SDS,” se je že novembra odzval Cerar.

Prejšnji teden pa je predlog SDS v intervjuju ocenil celo za “nezaslišanega”. Komentar o dogajanju je dostopen na povezavi tukaj. Možnosti, da bi bil postopek proti Cerarju sprožen, so bile enaka ničli. Rezultat glasovanja na koncu je to le potrdil

Javnost pa ne deli povsem pogledov večine poslancev. Kar neverjetno velik delež anketiranih na spletnem portalu je ocenil obratno. Anketa ni resna javnomnenjska raziskava, ob zelo odločni večini pa je kazalec.

S premierovim posegom v primer Ahmad ni soglašalo kar 96 odstotkov anketiranih obiskovalcev Spletnega časopisa.

[poll id=”21″]

 

 

 

Advertisements

7 thoughts on “Brez presenečenj: Obtožba Cerarja zavrnjena, za le iz SDS

 1. Z Ahmadom se dogaja huda mineštra. Predvidevam, da se Ahmad boji na Hrvaško, ker bi ga tudi Hrvaška zavrnila….. in zakaj se ne vrne domov, kjer ga čaka družina? V Sirii so praznovali Božic in eno leto miru, torej? Bi se lahko vprašali čemu se ne želi vrniti v domovino sedaj, ko ni več vojne? Kaj hudega je zagrešil? Je res da so ga Avstrijci zavrnili zaradi posebnega razloga? Bi lahko novinarji malo razložili, kaj se trenutno dogaja v Siriji oz. Damasku.
  Tu ni vprašanje enega Ahmada, koliko Afričanov bomo dobili v pol leta v SLO, koliko družin še iz Turčije, koliko Afričanov bo Italija prepeljala na svoje obale. Kakšen je plan Eu? Kam se bo namenilo 20.000 Eritrejcev Somalcev in v kratkem času še 40.000, ki jim sledi izgon iz izraela? Je res kar Pravi Italijanka Emma Bonino ?
  Mnogo, preveč je vprašanj…. tu pa Ahmad razdvaja politiko in ljudi…

  Všeč mi je

 2. Dobro jutro, Cerar! Pamet ven iz drzave, brivec v drzavo! A to tebi ne predstavlja problem, ker si v hlastanju narcisoidnosti izgubil moralo in etiko. Javno vprasanje: Cerar, a ti (se) ves, katere drzave drzavljan si? Jaz sem Slovenije in NE odobravam izvoza pameti in uvoza brivskih vescin, se posebej, ker je ta brivska vescina vec kot sprijena in pokvarjena.

  Všeč mi je

 3. Ne, Viktorh, ne smes tako razmisljati. Pomagaj slovenstvu iz apatije, a na nacin dejstev. Poglej ta portal, Pozareport, Novo24 tv, Demokarcijo, VVfaktor, …pocasi a sigurno nas je vec in vecje, ki bomo poslali bednega kucanista in nj gove hlapce ter dekle na smetisce zgodovine. Bos videl, Slovenec je pameten, priden drzavljan pa tudi. Brivcev bo manj, cerarji so pa itak potrosno blago…kot njegove ljubice….

  Všeč mi je

 4. Samo če bi Cerar ubil najmanj tri ljudi in bi vse to posnela RTV SLO ( hanzi TV) bi utegnila policija sprožiti preiiskavo in tožilstvo sprožilo sodni proces. Proces bi v takšnem primeru trajal vsaj deset let in se končal s pogojno obsodbo.
  Malemkost, kakršna je kršenje zakonov in ustave pa zaenkrat ni kaznjiva za Cerarja in njegove.
  Interpelacija ne bo uspela. Kaznovani bodo predlagatelji, saj je zavzemanje za pravno državo v Sloveniji kanznjivo in zavržno dejanje.

  Všeč mi je

 5. Včerajšnja Ustavna obtožba zoper Cmerarja je zgodovinska, lahko bo šla v učbenike.

  Govor Vinka Gorenjaka je bil res prvovrsten, vidno je bilo da je levičarje v parlamentu zadel dušo, čeprav jim je pokvarjena,menjavali so barve kot močerad.

  Res je da LEVIČARJI izgubljajo bitko na AHMEDOVIM polju,so strahopetni oz. apatični

  Naloge opozicija dobro opravlja.

  Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s