Slovenske Miki Miške bolj tiho ob Iranu

Množični protesti v Iranu, ki jih je vrhovni verski voditelj Ali Hamenej ocenil za “sovražne”, pretresajo tudi mednarodno skupnost. Najpomembnejši slovenski politiki, ki so se zadnje tedne veliko ukvarjali s vprašanjem, ali priznati Palestino, povečini še molčijo. Iranske oblasti so med pomembnimi sponzorji Palestine.

Miki Miška molči

V Sloveniji ni odzivov niti od tistih, denimo predsednika republike Borut Pahorja, ki so v času sankcij proti Iranu spregledali, da je iz te države več let preko NLB potovala milijarda evrov v druge evropske države in po svetu. In to tudi na naslov Miki Miške.

Je pa veliko pozornost pritegnil, denimo, ameriški predsednik Donald Trump s sporočilom:

https://platform.twitter.com/widgets.js

Ali, če prevedem:

“Ljudje v Iranu so se končno uprli brutalnemu in skorumpiranemu iranskemu režimu. Denar, ki jim ga je predsednik Obama tako nespametno podarjal, je bil porabljen za terorizem in v njihove “žepe”. Ljudje imajo malo hrane, veliko inflacijo in so brez človekovih pravic. ZDA opazuje!”

Trumpa so v ZDA takoj kritizirali, da samo opazovati ni dovolj.

Kdo si upa sneti ruto

Vlada in premier Miro Cerar na svojih spletnih omrežjih ali svojih straneh dogajanja v Teheranu zadnje dni ne komentirajo posebej, podobno dogajanje v Iranu ni med dogodki, na katere bi se doslej posebej odzivalo zunanje ministrstvo, ki ga vodi Karel Erjavec (Desus). Je pa več zaporednih sporočil o dogajanji v Iranu poslal predsednik največje opozicijske stranke SDS Janez Janša. Denimo takšni:

https://platform.twitter.com/widgets.js

Drugo je bilo prepošiljanje sporočila:

https://platform.twitter.com/widgets.js

Predsednik SD Dejan Židan, ki je po javnomnenjskih raziskavah trenutno ob Janši šef javno najbolj priljubljene stranke, se na dogajanje ni posebej odzival. Se pa je predsednik odbora za pravosodje Jan Škoberne (SD) s:

https://platform.twitter.com/widgets.js

Precej drugače se je odzval predsednik komisije za nadzor obveščevalcev Branko Grims (SDS), ki kritizira vladarke slovenskega rodu z:

https://platform.twitter.com/widgets.js

Advertisements

7 thoughts on “Slovenske Miki Miške bolj tiho ob Iranu

  1. Ko bo predsednik Trup lahko rekel: “The people of Slovenia are finally acting against the brutal and corrupt Slovene regime”, se bodo stvari v Sloveniji začele obračati na bolje. Samo najbrž bo prej konec Slovenije.

    Všeč mi je

  2. Rdeča udbaškokriminalna slovenistanska Milanova driska se razliva po svetu, spet pod marelo pravoslavno rdečega patriarha RasPutina v objemu z džihadističnimi islamskimi ajatolami!
    Red terror must go on, Rdeči satanisti z vsem sredstvi proti človeštvu z roko v roki s svetovnim najbolj krvavim terorizmam.Marš, Banda!

    Všeč mi je

  3. Pingback: Slovenske Miki Miške tiho ob Iranu | To je kopija: www.spletnicasopis.si in www.spletnicasopis.eu

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s