10 thoughts on “Svoboda molka o Samu Loginu in Jadranki Rebernik

 1. Celoten primer je zgodba o sprevrženi logiki oziroma o dogajanju, ki ni logično!
  “Pravna ureditev, sodišča in tudi mediji in njihove organizacije so problem.”
  Predvsem je pa večina državljanov problem, da to dovolijo in vsakokrat na volitvah izberejo pač takšne, ki potem delujejo v teh organizacijah, da so odločitve takšne kot pač so.

  Všeč mi je

 2. Zaradi vsega tega klasični mediji (ali MSM, če hočete po ameriško) tudi propadajo. Pa najsi gre za Delo ali CNN – v ZDA namreč ni dosti drugače, kot tu, če bi, Peter, malo natančneje sledil, kaj se je tam v MSM dogajalo s poročanjem o od kandiature Trumpa naprej, do danes.

  Skorumpirane, vazalne, manipulativne ali kar naravnost lažnive klasične medije pa pospešeno zamenjuje internet. Pa še tam se ljudje, ki čutijo čedalje večji nadzor v “klasičnih” socialnih omrežjih (tipa Facebook ali Twitter, večinoma pod nadzorom levice), selijo na nenadzorovane platforme (npr. GAB).

  Duh je že ušel iz steklenice in noben komisarski nadzor medijev ga ne more več spraviti nazaj.

  Všeč mi je

 3. Strinjam se z vašim razmišljanjem. Tujina, predvsem zahodna, ima dolgo tradicijo svobodnega govora in pisanja, medtem ko tega pri nas ni bilo in, kot kaže, še vedno ni. Dvomim, da naši/naše odvetniki/odvetnice in sodniki/sodnice ne berejo tujega tiska ali gledajo tujih oddaj, iz katerih izvejo o življenju bogatih, slavnih, znanih, pozitivnih in negativnih posameznikih praktično vse. V naši državi je “nagravžno”, kako z veseljem pišejo ali na RTV govorijo o določenih osebah iz opozicije in seveda tudi iz cerkvenih krogov. Če ne najdejo nič slabega, si pa izmislijo.
  Včerajšnji odmevi so se končno zaiskrili, po zaslugi B. Požarja, ki na zadevo sodnih začasnih prepovedi objavljanja gleda tako kot bi moral vsak z normalnim razumevanjem medijskega prostora. Tudi odvetnik Čeferin je razložil, kaj je pravno sprejemljivo in kaj ne.
  Glede RTV in tamkajšnjega kadrovanja pa mogoče kdaj drugič.

  Všeč mi je

 4. Moram vas javno pohvaliti. Tudi Vi ste bili nekoč, pred leti eden tistih, ki so branili in zagovarjali levo politično elito. Bili pa ste dosledni in načelni, zato so se vas pa hoteli znebiti in ste bili prisiljeni zapustiti uredniško delo. Izučilo vas je in sedaj ste eden med redkimi novinarji v SLO, ki je brez dlake na jeziku in tako je prav. Le tako naprej in se bo tudi v Sloveniji dalo lažje dihati.

  Všeč mi je

 5. TVS ima “lajtngo” do Portoroža, kot bi rekli na Štajerskem. Vedno zamujajo vsaj 2-3 dni.
  Kar se pa tiče Ize in Sama Logina, pa so stvari veliko bolj prozaične.
  Če časopisu naklada raste in raste tudi gledanost televizije, hočeta tudi onadva imeti od tega evre. Zato sta tudi ponudila srečanje novinarju Reporterja.
  Zaradi njunega sprenevedanja o neki skromnosti in dobrodelnosti, so se stvari zakomplicirale do te mere, da je prišlo do grobe cenzure.
  Ali denar ali pa ne boste pisali o nama.
  Dosegla sta ravno nasprotno in prav je tako. Prejšnji priimek pozna že cela Slovenija, postala pa sta tudi največja preiskovanca v državi. Tudi pri njunih poslih ni vse čisto in javnost ima pravico to izvedeti.

  Všeč mi je

 6. Slovenski Stalin Golobic ( vir: Slavoj Zizek), je povedal vso tragiko in hkrati resnico: slovenski presstitutski mediji so kupljeni. Kaj pricakujemo? Nic dobrega, ce ne bomo ponoreli kot narod! Poglejte drzavljanaK, ga posnemajmo in se mu priklonimo. Nihce ni toliko mocen , kot je mocen zdruzen in enot3n narod! Pa ne pod kucanizmom, ampak pod slovenstvom. Pri Log in- nih pa bo prislo do Log out-a, ce bo Slovenec sledil Just follow the money 💰! Pa da te vidimo, g. Dobovsek…..

  Všeč mi je

 7. Tako je v tej ljubi Sloveniji.
  Ne daleč nazaj leta 2004, v mandatu demokratov, kako so zavezanci ekipi 571 pljuvali po “cenzuri, ki se jim dogaja”. To po evropskih inštitucijah in medijih. Ta bolna sprevrženost, kar počno levosučni, obtožujejo druge, človeka boli.
  Kaj porečete na idejo, da se v primeru nacionalke obvesti evropska, če ne svetovna javnost, o političnih metodah čiščenja ” nevtralnih” novinarjev in urednikov pred volitvami. Zapirali in sodno bodo preganjali politične nasprotnike, za kar se že ogrevajo v nizkem startu proti g. Janši.
  Tudi glede sodstva je potrebno obveščati mednarodno javnost.
  Zgolj preventiva, morda se bodo pa le malo “šonirali”.

  Všeč mi je

 8. Več kot porazno za provladno Društvo novinarjev Slovenije, da se ob najnovejšem škandaloznem primeru čezmernega sodnega posega v pravice in svoboščine novinarjev in tiskanih medijev sploh ne oglasi. Verjetno zgovorno molči predvsem zaradi tega, ker oškodovani mediji, novinarji in bralci po presoji “glavnega štaba DNS” ne sodijo “na pravo stran” in torej niso “njihovi”.
  Kaj lahko bralci in poslušalci pričakujemo od tako politikantsko potuhnjenega, pristrankarskega in pristranskega cehovskega društva DNS in njegovih članov, ki se jim očitno v resnici “fučka” za uveljavljanje univerzalnih pravic in svoboščin državljanov, za prostost duha in za svobodo izražanja, si lahko odgovori vsakdo sam.

  Všeč mi je

 9. Dragi bratje in sestre v narodu, predragi Slovenci !
  Danes je na našem nekoliko svobodnem nebu sonce, ki nas prijetno pogreje v teh mrzlih dneh.
  Ni snega, pa vendar nam toplota prija.
  Danes je tudi Božič ali dan pričakovanja prihajajoče noči, ko se bo ponovno, kot celih 2000 let, rodil naš odrešenik Jezus. Ne recite mi, to pravljico smo neštetokrat slišali. Res je, slišali in videli smo jo takoj, ko smo pokukali na ta svet in nas bo spremljala do poslednega dne. O Jezusu iz Nazareta ne bom razglabljal ali poiskušal dokazovati o njevem resničnem obstoju ali samo o neki dogmi ali lepše pravljici.
  Ves zahodni oziroma krščanski svet temelji na krščanstvu in v nenehnen duhovnem in tehnološkem razvoju. Američani in Rusi so prečesali vso zemljino oblo in bližnje vesolje, pa še vedno verjamejo v Križanega božjega sina. Res je, da eni pripadaja krtščanski veri, drugi pa pravoslavni. Oboji, levi in desni pa vendar častijo enega boga en enega njegovega sina.
  Uh, kašna zabloda, se boste mnogi hudovali nad menoj. Pa vendar bom nadaljeval.
  Kristjani in pravoslani častimo sveto trojico. Ateisti častijo samo trenutno življenje in po smrti pričakujejo neskončni nič od nič. Ta tretji, komunisti pa častijo in se zaklinjajo zemeljski trojici- Marxu, Engelsu in Leninu. Povsem razumljivo je, da boga še ni nobeden vernik videl ali slišal v materialni podobi, dočim Mars, Engels in Lenin so bili živeči zemljani in njih dela še danes najte morda v muzejih in premnogih knjižnicah. Torej, komunisti ste imeli in še vedno imate materialni dokaz o obstoju komunistične Trojice.
  Bog je večen, komunistična trojica pa je bila umrljiva in je ni več Ostala je samo dvomljiva zgodovina.
  Bodi dovolj z vero v eno ali drugo ali nevero.
  Danes je dan pred nočjo, v kateri bomo doživeli ponovno rojstvo našega odrešenika. Naj bo ta noč tudi rojstvo odrešenika, ki bo odrešil ubogi, tako ali drugače ponižani, slovenski narod. Nocoj ob polnočnoči sklenimo, da bomo odprli svoje zaslepljene oči in odprli prestrašena ušesa in začeli spoznavati svojega odrešenika. Sklenimo, da ne bomo samo ostali pri lepih željah do svojih najbližnjih in do prijateteljev, ampak sklenimo, da bomo tudi za vse te nekaj storili.
  Kaj pa lahko storimo za svojo ljubljene, prijatelje, sosede. Če jim zaželimo zdravje in srečo v prihajajočem letu in polno mizo pijač in jedač za božično noč, ne bomo storili dovilj. Največ bomo storili zase in za svoje najbližje in prijatelje, če se bomo podali na prihajajoče volitve in volili tiste, ko nas imajo vse Slovence radi, ki imajo radi Slovenijo in bodo nekaj naredili iz srca in ne zaradi zaslužka in družbenega položaja.
  Ljubi Slovenci, naj vam bo nocoj lepo, pozabite na vse zamere do prijateljev in sosedov. Razveselimo se, saj imamo ponovno možnost, da nam bo odrešenik pomagal. Pustimo mu torej, naj se ponovno naseli v naša srca in nas navda z upanjem v boljše življenje.
  Naj živi Slovenija, naj živi slovenski narod in bog nas naj blagoslovi.

  Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s