Odstavljanje Rebernikove: Nizka udeležba, za odstavitev pa večina glasujočih

Na glasovanje o predlogu generalnega direktorja RTV Slovenija Igorja Kadunca je danes popoldan od 167 upravičencev prišlo 74 novinarjev. Od teh je za odstavitev odgovorne urednice informativnega programa Jadranke Rebernik glasovalo slabih 65 odstotkov glasujočih.

Tako je rezultat za Spletni časopis predstavila Tadeja Anžlovar, ki je v volilni komisiji zastopala informativni program (novinarje). Ob njej sta odločanje izvajala še vodja kadrovske službe Aleksander Novak in predstavnik pravne službe Aljoša Ivanović.

Da je bilo za odstavitev skoraj 65 odstotkov tistih, ki so glasovali, je za Spletni časopis potrdil tudi direktor Kadunc, ki pa je na vprašanja, kdaj bo morebiti imenoval v.d.-ja in kdo bi lahko bil, odgovoril pričakovano skopo:   “Poskrbel bom, da boste o nadaljnjih korakih obveščeni takoj, ko jih bomo objavili.”

Imena in in časa direktor pač praviloma ne sme razkriti, dokler uradno ne odloči.

Po televiziji se te dni šepeta, da je za najpomembnejši uredniški položaj menda zainteresiran Vanja Vardjan, a takšne govorice ne odražajo nujno realnosti.

Kdo bo v.d. še ni znano

Odgovorna urednica informativnega programa Jadranka Rebernik. Foto: FB

Pred glasovanjem je novinarjem generalni direktor Igor Kadunc predstavil svoje razloge, zakaj predlaga razreševanje. Odgovorna urednica Jadranka Rebernik pa je odgovorila, zakaj se s predlogom ne strinja.

To je doslej čisto prvi postopek predčasnega razreševanja najpomembnejšega odgovornega urednika javne televizije, kar so državljani na referendumu leta 2005 potrdili sedanji zakon o RTV Slovenija.

Direktor Kadunc je po izjavah novinarjev povedal, da že ima vršilca dolžnosti, ki bi lahko prevzel vodenje informativnega programa javne televizije, dokler z razpisom in ponovnimi postopki izrekanja novinarjev z direktorico televizije Ljerko Bizilj ne poiščeta pravega urednika informativnega programa.

A imena, kdo bi lahko bil v.d., Kadunc ni razkril.

Po statutu ima Rebernikova pravico pritožiti se na sklep, da jo generalni direktor predčasno odstavlja. Če bi jo večina novinarjev podprla, bi se Rebernikova zanesljivo pritožila.

Ob razpletu, ki smo mu priča, ko je bila večina  glasujočih proti, pa ni jasno, kako bo ravnala. Po preračunu odstotkovnega rezultata, ki sem ga naredil sam, je od 74 glasujočih za odstavitev glasovalo 47 novinarjev.

Več o prvem poletnem poskusu Igorja Kadunca, da odstavi Rebernikovo in ozadju tokratnega, si lahko preberete v povezanem članku tukaj:

 

Advertisements

4 thoughts on “Odstavljanje Rebernikove: Nizka udeležba, za odstavitev pa večina glasujočih

 1. Zame je bil še vedno najboljši generalni RTV Žarko Petan.
  Pred kakimi 15 ali več leti je bil v avli Televizije panó s seznamom vseh generalnih od začetka RTV. Za neko obdobje se je na seznamu bralo takole:
  Žarko Petan
  Peter Mori
  Žarko Petan
  Peter Mori
  Na vse mile viže so se hoteli rešiti Petana, ker ni bil njihov, vedno pa je vskočil inženir za vse, Peter Mori.
  Kadunc, Petana ne boš nikoli dosegel. Zares je bil človek z reputacijo. Tule pa se dajete zaradi neke banalnosti iz preteklosti. Dejte nehat, RTV (prisilno) plačujemo vsi.

  Všeč mi je

 2. Hudic je, ker ob 19.15 gledamo VVfaktor! Presstituciji ne damo vec prostora v nasem zivljenju. Imamo Novo24 tv, ki pove tisto, cesar presstituti ne. Glavna kamarila je infantilnost kaduncev, ki nocejo vedeti in videti, da tudi njihovi otroci zivijo v Sloveniji. Kaj jim bo zapustil? Mene bi bilo pred moji I otroki sram, kajti prisel bo dan, ko bo moral Kadunc in presstitucija carlovk, setincevk, asicevk, bratkovicev, odgovarjati za to, kar danes, tukaj in zdaj delajo. Pa ne bi smeli! Mar je slovenski Stalin (pazite na besedno zvezo, ki jo je uporabil Slavoj Zizek za Golobica)!!, res tako vse mogoce, da se mu nic ne zgodi, ko javno pove, da so mediji kupljeni? Kadunc, Kadunc, mali clovecek proti velikemu Petanu!

  Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s