Nejasnost: Je naš komisar Klemenčič zadnji ali predzadnji?

Časopis Dnevnik je danes poročal, da Goranu Klemenčiču ne kaže več najbolje pri kandidaturi za komisarja za človekove pravice Sveta Evrope. Šef največje opozicijske stranke Janez Janša pa se je odzval, da Klemenčiču kaže še slabše kot piše časopis.

Sam Macron nad Klemenčiča?

Pododbor za človekove pravice parlamentarne skupščine Sveta Evrope Klemenčiča po obeh verzijah ni priporočil kot najprimernejšega kandidata. Po razlagi Dnevnika je največ glasov prejel francoski kandidat, nekdanji poslanec v nacionalnem in evropskem parlamentu Pierre-Yves le Borgn‘. Klemenčič ter kandidatka Bosne in Hercegovine Dunja Mijatović, naj bi v seštevku dobila manj glasov kot Francoz. Klemenčič pa bi naj zasedel drugo mesto, pred Mijatovićevo, trdi Dnevnik in piše celo o domnevnem lobiranju francoskega predsednika Emmanuela Macrona, čemur naša diplomacija, ki jo vodi Karl Erjavec (slednjega sicer ne omenjajo) po njihov oceni kljub trudu na političnem parketu ne more parirati

Na to poročanje se je na spletu odzval predsednik največje opozicijske stranke Janez Janša (SDS) z opozorilom:

https://platform.twitter.com/widgets.js

Pet ur po objavi odziva na Dnevniku svojih drugačnih številk še niso spremenili, čeprav je vmes o točnosti poročanja potekala tudi bolj javna polemika. Denimo, takšna:

Za zdaj molk ministrstva

Podrobnejše informacije iz pravosodnega ministrstva, kakšen je bil rezultat za ministra, še čakam. Uradno bo menda rezultat glasovanja znan jutri.

Ko je bil izmed sedmih kandidatov Klemenčič izvoljen med tri, med katerimi konec bo januarja 2018 parlamentarna skupščina Sveta Evrope izbrala novega komisarja za človekove pravice, so iz pravosodnega ministrstva o tem takoj natančno informirali javnost.

Vlada je Klemenčiča za komisarja predlagala oktobra. Prihodnje leto se bo iztekel madat sedanjemu komisarju Nilsu Muižnieksu (Latvija), ki je Komisar za človekove pravice Sveta Evrope od 1. aprila 2012. Pred njim sta to delo opravljala Thomas Hammarberg (2006-2012) in Alvaro Gil-Robles (1999-2006).

Kdo je Klemenčič čisto uradno?

Ministra Klemenčiča na spletni strani ministrstva, ki ga vodi, predstavljajo tako:

“Goran Klemenčič je pravnik, predan boju proti korupciji. Je član Evropske skupine izvedencev za področje korupcije ter izvoljeni član Odbora Sveta Evrope proti mučenju. Od 2010 do 2014 je bil predsednik Komisije za preprečevanje korupcije, pred tem pa državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve. V preteklosti je več let delal kot vodja projektov in svetovalec na Oddelku za probleme kriminalitete Sveta Evrope v Strasbourgu, ter bil vodja evalvacij v projektih Direktorata za finančno kriminaliteto in korupcijo Organizacije za ekonomsko sodelovanje in razvoj v Parizu. Kot višji predavatelj je poučeval kazensko pravo, človekove pravice in policijska pooblastila na Fakulteti za varnostne vede Univerze v Mariboru, pred tem je bil na pravni fakulteti asistent pri prof. dr. Boštjanu M. Zupančiču. Od konca devetdesetih je stalni zunanji sodelavec projektov Sveta Evrope, Združenih Narodov, OECD-ja in Evropske komisije na področjih pravnih in institucionalnih reform pravosodja in krepitve vladavine kazenskega prava, policijskih pooblastil, specializiranih organov za pregon organiziranega kriminala.”

 

 

 

Advertisements

7 thoughts on “Nejasnost: Je naš komisar Klemenčič zadnji ali predzadnji?

 1. Murglo-udbaška elita se s takima komunajzarskima kandidatoma, kot sta sluzasti Türk in odurni Klemenčič, samo blamira v očeh svetovne in evropske javnosti. To po eni strani za Slovenijo ni dobro, če pa pogledamo drugače, sploh ni tako slabo. Z vsakim klavrnim poizkusom svet bolje spozna našo levaško elito. Prav zanima me, kaj bo po novem knock downu povedal Kučan za Murgle Press.

  Všeč mi je

 2. Slovenija ni kredibilna država. Domači mediji sicer ustvarjajo utvaro, češ, da Slovenija nekaj pomeni v svetu, dejstva pa so popolnoma drugačna, pravzaprav katatstrofalna.
  V glavnem prihajajo iz Slovenije v svet slabe novice, žal pa svet novicam iz Slovenije ne verjame, tudi če so dobe, ali pa takšne, ki bi zahtevale intervencijo.
  Vsaj dve novici sta takšni, ki bi si zaslužili pozornost vsaj evropske javnosti.
  To je politični proces in zaprtje Janeza Janše. Zato, ker Slovenija ni kredibilna država, takšen škandal, ki bi moral v temeljih stresti demokratično Evropo, ni imel nobenega odmeva.
  Drugi tak škandal je pranje denarja v NLB. Tudi takšno pranje bi moralo stresti Evropo, pa je ni, saj najverjetneje evropski politiki ocenjujejo, da je v mafijski Sloveniji to običaj in nima smisla posredovati. Evropa pač ravna enako kot dolenjski policisti, ko ne vstopajo v ciganske vasi, da bi tam uspostavljali red. Cigani pač naj živjo, kakor se jim ljubi. V Evropi pa menijo podobno o Sloveniji.
  Če bolj pozorno ocenjujemo položaj Slovenije, pa vidimo, da smo pravzarav iz Evrope izločeni. Kjerjkoli se pojavimo, nas kaznujajo. Praktično Slovenija ne dobi nobenega spora in se nihče ne potegne za njo. Ne bom našteval vseh izgubljenih sporov, naj omenim le arbitražo.
  Arbitražna razsodba je škandalozna. Je pravzaprav kazen za Slovenijo. Pa vendar nas mediji in pred vsem nezrela in nesposobna politika, prepričuje, da je potrebno odločbo spoštovati in jo implemntirati.
  Podobno je z Gargamelom. Ta človek si zasluži prej zapor, kot pa političn funkcijo v Sloveniji. Slovenska politika, kolaicijska, da se razumemo, ne vidi tega, da ga je potrebno po hitrenm postpku spraviti za zapahe. Ne, ta politika mu omogoča kandidiranje na evropsko funkcijo. Brezobzirno to počno, če ravno vedo, da kriminalec ne more zasedati takšne funkcije.
  Zakaj tvegam trditev, da je kriminalce?
  Nek pravnik je omenil, da trije indici zadostujejo za trden dokaz.
  1) Klemenčič je jasno vedel, da bo s poročilom KPK povzročil razpad kolaicije 2. janševe vlade in s tem Janševo odstranitev. Točno je vedel, da bo to povzročilo ogromno škodo, saj je bila takrat Slovenija v zelo težkem položaju in vlada je reševala to, kar se je rešiti še dalo. Klemenči pa je rušil vlado zato, da je ščitil lumparije v NLB.Škoda, ki jo je Klemenčič povzročil s padcem vlade, se lahko meri v stotinah milijonov. Bo za to odgovarjal?
  2) Klemenčič je vedel za pranje denarja. Očitno je pranje prikrival in je torej eden tistih, ki so držali žakelj v katerega so lopovi polnili dobičke od pranja denarja. Prav gotovo ve več, kot mi in še sedaj prikriva kriminal.
  3) Klemenčič je sodeloval pri manipilacija v zvezi z NPU. Pri tem je omogočal lahek zaslužek Pogačarju in seveda oškodovanje proračuna. Zato ni odgovarjal. Kazensko ne.
  Torej trije indici in trden dokaz!
  Katera država v Evropi si upa kriminalca kandidirati na mesto varuha človkovih pravic?
  To lahko stori samo Slovenija, kjer kriminalci vodijo državo.
  In potem se čudimo, da nimamo nobene veljave.
  K sreči imamo vsaj šoprtinike, ki se pošteno borijo in dosegajo odlične rezultate.
  Gargamel ne smeši Slovenije, preveč črno dušo imaš!

  Všeč mi je

 3. Če bi bila EU to kar ni , bi bilo lahko marsikaj drugače , verjetno vendar ima kaj besede pri izbiri evropskega komisarja za človekove pravice ! Poseben nadzor bi moral veljati za postkomunistične države , kar evidentno velja prav za Slovenijo , kjer kršenje človekovih pravic predstavlja veliko vrednoto za proslule komuniste , ki imajo zopet v rokah niti v organih pregona in pravosodja ! Očitno ima tudi EU svoje račune in RS je le država , ki drži štango evropski eliti , ki se ji Slovenija j…be ! Zelo pa so
  prijazni do uzurpatorjev slovenske demokracije ! Tovariš Klemenčič si zasluži vse kaj drugega kot imenovanje za evropskega komisarja za ČP !

  Všeč mi je

 4. Briga demokratično Evropo za komunistični zmazek Slovenijo, ki kljub svobodnim volitvam in večpartijskemu sistemu izvoli rdeče kleptomane in pokvarjence. Nihče nam ne bo pomagal če si sami nočemo pomagati. Kako si sploh upamo pomisliti da nam bo demokratična Evropa svetovala katero stranko naj podpremo na volitvah

  Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s