Suzana Lara Krause: Smo ženske res le blago?

To so fake news, ne prodajam stranke in ne kandidatk, je predsednik SLS Marko Zidanšek ta teden v pogovoru za Spletni časopis pojasnil, da so bile neresnične zgodbe Slovenskih novic in Dela, ki so bile objavljene tik pred predsedniškimi volitvami in volitvami državnega sveta. Ostro se je na podtikanja, da jo je predsednik “prodajal” odzvala predsedniška kandidatka, ki vodi tudi žensko zvezo v SLS, Suzana Lara Krause. Odziv predstavljam v celoti.

Ko lastništvo pojasni manipulacijo

Članek, ki opisuje nenavadne zapise tiska o domnevni trgovini Marka Zidanška, ki bi naj za svoj položaj “prodal” SLS konkurenčni SDS, za katero bi naj prihodnje leto kandidirala Suzana Lara Krause

Po “zgodbah”, Slovenskih novic in Dela, ki so primer prikrite politične propagande v medijih, ki so v lasti tajkunov povezanih z Milanom Kučanom, bi naj Zidanšek za svojo korist prodajal stranko, ki jo vodi, konkretno pa bi naj predsedniško kandidatko SLS Suzano Laro Krause v zameno za svojo izvolitev v državni svet na volitvah v državni zbor prihodnje leto kar prepustil SDS Janeza Janše.

Na to nenavadno poročanje velikih medijev pred volitvami, ki so na ta način najbrž poskušali diskreditirati SLS in tudi SDS, se je odzvala predsedniška kandidatka SLS.

Predsednica slovenske ženske zveze pri SLS in članica izvršilnega odbora, ki bo za SLS kandidirala na volitvah v državni zbor prihodnje leto, opozarja, da pri njej niso novinarji nič preverjali, za koga namerava kandidirati in da se tudi opravičil ni nihče za neresnično pisanje.

Zapisala pa je še: “Pisanje o prodajanju žensk kot blaga, ki ni oseba in nima lastne volje, da bi vplivalo na svojo usodo, je nesprejemljivo. Kdaj ste nazadnje v medijih prebrali, da kateregakoli moškega prodajajo v zameno za funkcije?”

Volilno pravico ženskam je pri nas zagotovila SLS

Celoten odziv Suzane Lare Krause je takšen:

Predsednica slovenske ženske zveze pri SLS in članica izvršilnega odbora Suzana Lara Krause je za Markom Zidanškom sredi posnetka. Foto: SLS


“Žalosti me, da nekateri novinarji nasedajo nepreverjenim zlonamernim govoricam in s sporočili, ki jih objavljajo, zavajajo javnost. V preteklosti smo v slovenskem javnem prostoru že spoznali, da takšne novice lahko vodijo do katastrofe.
Nobenega klica nisem prejela, s katerim bi kdo preveril, ali sem res žrtveno jagnje in ali gre res za prodajanje kandidatov za funkcije. Niti nobenega opravičila, ko je bil že objavljen popravek neresnic. Na žalosten način se s takšnimi objavami in tudi takšno izbiro besed kaže podrejen položaj, v katerem so ženske v naši družbi in širše. Pisanje o prodajanju žensk kot blaga, ki ni oseba in nima lastne volje, da bi vplivalo na svojo usodo, je nesprejemljivo. Kdaj ste nazadnje v medijih prebrali, da kateregakoli moškega prodajajo v zameno za funkcije? So predsedniške kandidate v kampanji morda novinarji spraševali, kako usklajujejo vzgojo otrok in pomivanje posode s svojimi političnimi cilji? Kolikor vem, jih niso. Nesprejemljiva je ločnica, ki po desetletjih napredka na tem področju, še vedno diskriminira ženske.
Zgodovinska SLS je 15. maja 1920, takoj po prvi svetovni vojni, v Sloveniji uvedla splošno volilno pravico na občinskih volitvah. Vsi, moški in ženske, starejši od 21 let imeli pravico voliti na občinskih volitvah. S tem je bila v Sloveniji prvič uzakonjena splošna volilna pravica. Kljub temu, da smo kot družba od tistih časov še napredovali in se morda na prvi pogled zdi, da smo ženske in moški dandanes resnično enakopravni, so tudi v razviti Evropi 21. stoletja ženske še vedno diskriminirane in se morajo za svoj uspeh neprimerljivo bolj boriti kot moški. S 3. novembrom, evropskim dnevom plačila, evropske ženske vsako leto prestopijo simbolično mejo. Od tega dne pa do konca koledarskega leta ženske zaradi plačnih razlik med obema spoloma svoje delo opravljajo brez plačila. Tudi danes.
To je eno izmed področij, kjer si bom po svojih najboljših močeh prizadevala za napredek. Čeprav doseženi rezultat na predsedniških volitvah ni bil tak, kot bi si ga želela, sem z odzivi mnogih dobila potrditev, da sem na pravi poti in da naj ostanem v politiki. In zato ostajam v politiki, ne zaradi politike, temveč zaradi ljudi, ki si zaslužijo boljše. In na državnozborskih volitvah bom nastopila na listi SLS, ki je edina stranka, v kateri sem kdaj bila, in edina stranka, ki se ji čutim pripadno. To je stranka, za katero verjamem, da jo Slovenija potrebuje za desnosredinsko vlado, ki edina lahko vrne Slovenijo ljudem.”

Advertisements

6 thoughts on “Suzana Lara Krause: Smo ženske res le blago?

 1. JA, drzi, a ne pozabite, kdo je v novejsi zgodovini samostojne Slovenije omalovazil in onecastil SLS, zenske v SLS in bil samovsecen ter zakockal SLS karizmo. To je bil Tit Turnsek, podtaknejenc kucanizma! Volili ste ga pa SLSovci sami! Pozor, SLSovci sami, Dokler se ne boste presteli in zabrisali kucanisticne podtaknjence iz stranke, ne boste videli Parlamenta od znotraj. Da lahko manipulirajo z vami, so dokaz in bo ostal dokaz POPTV presstitucije, ker vas ni povabila na soocenje za predsednika/co Slovenije. Torej, ste testo za manipulacije. Dokler boste podpirali sarizem in kucanizem, ne jamrajte in ne pricakujte glasu! In nimate pravice spati na “lovoriki” Drzavnega sveta. To ni nic, samoociscenje je vse!!

  Všeč mi je

 2. Še kako je res, da so ženske ceneno blago za politične apetite svojih “firerjev”. Poglete samo “damo SDS”a go. Romano, ki se vdinja svojemu šefu, tudi za ceno svoje evroposlanske plače, ki bi jo izgubila v primeru izvolitve.. Nastopa v parlamentu kot glasnica poštenja, pozablja pa, da tudi v stranki SDS izstopajo rumeni repki, ki kradejo in poneverjajo (od Lovšina, Bavčarja, ki je prikrito velik prijatelj njenega šefa do mariborskega direktorja UKC, ki je demonstrativno zapustil vrste SDS ko so ga pomotoma odkrili, do novodobnega udbaša Britovška, Petkov, Kovačiča , in Hauca pa še koga!) Ali teh imen gospa ne pozna ??? Ljudstvo zanje ve, čudi pa, da predstavnica najbolj poštene stranke zanje še ni slišala , drugače bi jih v Bruslju lahko prav tako predstavila kot souničevalce slovenskega gospodarstva, predvsem pa ugleda.

  Všeč mi je

 3. Že zelo dolgo ne berem več Dela, Slovenskih novic pa sploh nikoli nisem.
  Delo je pravo režimsko trobilo in je že zdavnaj izgubilo kredibilnost, zato ga. Lara glavo gor in ne bodite užaljeni če nek bedak zatrobi.

  Pa še o knjigi Fake news lastnika portala.
  Pika na i na tisto kar smo že vedeli ali pa vsaj slutili. Vredno branja. Najbolj pa me je šokiralo dejstvo, da imamo v Sloveniji veliko novinarjev presstitutov, nekateri se v strahu za eksistenco držijo bolj zadaj, tisti, ki korektno in profesionalno opravljajo svoje delo ( ne glede na politično opredelitev), pa so brez službe in se morajo znajti drugače. Avtor je dokaz, da sposobnim uspe in da je čedalje več državljanov, ki so spregledali in se ne pustijo več vleči za nos. Novinarji niso ne levi in ne desni, so samo sposobni in profesionalni ali pa nesposobni in neprofesionalni.
  Čestitke avtorju.

  Všeč mi je

 4. KDORKOLI SI JE OKUŽIL PRSTE IN IME S KRAJO NAŠEGA DENARJA, NAJ ODLOŽI FUNKCIJE IN TO POVRNE. Imena so znana, dejanja dvomljiva, na njih je sum, zato naj odidejo . Začelo se je z orožarskimi posli, levimi ali desnimi akterji, vseeno in si ne zaslužijo več kakršnekoli možnosti, da nadaljujejo svoje početje sami ali preko svojih podrejenih. Zakaj nihče ne razišče tistih , ki so pometali dokaze ? Verjetno si novinarji tistih časov niso izmišljevali imen glavne tožilke in drugih, ki so tedaj imeli sodne vajeti v rokah. Zakaj se jih ne pokliče na temeljito izpraševanje, prič je dovolj ! Ali se pa naj kaznuje tiste, ki so o tem pisali, če so si svoje obtožbe izmislili. Nalijte narodu čistega vina, levi in desni in ne skrivajte se v skrivalnicah čakaje na pozabo. Kakor niso pozabili tisti, ki so pobegnili po vojni v tujino in vztrajno iščejo krivce za svoj beg, tako ima tudi narod, ki je bil žrtev kraje skupnega premoženja, da kaznuje te falote, ki si niso zaslužili svojih bleščečih funkcij.

  Všeč mi je

 5. Menim, da je zadnji čas, da se ženske, ki hočejo ali želijo delovati v politikimoz. javnosti, docela otresejo tutorstva moških kolegov, ki je dostikrat pogojeno še s čim drugim. Mnoogo žensk je izredno prodornih in sposobnih, pa jim je pot često ovirana na račun “koleginj”, ki so pripravljene na vse. To se najbolj še vidi pri nekaterih poslankah , največ stranke , ki imajo neprestano , ob kateremkoli problemu na jeziku svojega strankarskega šefa. S tem pa delujejo neumno in odbijajoče.

  Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s