Zmerjanje ministrice, ker noče reševati Ahmeda

Ostre odzive, ki so na meji ali celo preko dobrega okusa, je sprožila notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar (SMC), ker si je drznila objaviti mnenje, da so politiki (pretežno na levi) ob Ahmadu Shamiehu izgubili kompas, da ga zlorabljajo za lastno kampanjo in se požvižgajo na zakone in državo.

Diskreditiranje notranjega sovražnika

Eden od bolj neverjetnih odzivov na spletnih omrežjih je bilo norčevanje iz ministrice in diskreditiranje s primerjavami z gestapom  iz humoristične serije. Denimo na tak način:

Bogdan Biščak je nekdanji tesni sodelavec Gregorja Golobiča na vrhu LDS in pozneje Zaresa. V “civilni družbi” je LDS za podporo imel liberalno akademijo, ki jo je vodil Darko Štrajn.

Kar več ni LDS in kar zadnje čase velja na levici neoliberalizem za najhujšo zmerljivko, so se preimenovali v alternativno akademijo.

Teroristična vlada Mira Cerarja?

Ti “akademiki” so po objavi mnenja ministrice pozvali premiera Mira Cerarja naj ministrico odstavi. Zapisali so:

“Ko bodo represivni organi tudi zares deportirali gospoda Šamija, pa bo šlo že za dejanje državnega terorizma nad nemočnim posameznikom”

Celotna protestna izjava levičarskih akademikov proti Vesni Györkös Žnidar in domnevnemu državnemu terorizmu v Sloveniji je dostopna na:  https://alternativnaakademija.com/.

Po poročanju Večera je k odstaviti ministrice premiera Mira Cerarja pozval tudi nekdanji ustavni sodnik Matevž Krivic.

Od bolj resnih v politiki z leve odzivov še ni.

Najbrž so si vzeli čas za premislek, kako se odzvati na očitke notranje ministrice, da Ahmada zlorabljajo za lastno politično propagando. Podrobnosti koga vse je kritizirala, lahko najdete na povezavi tukaj. 

Ministrica jim je zapisala: “Razumem, da se približujejo volitve in je zaradi tega veliko nervoze. Vendar to ne pomeni, da Slovenija kot država ni dolžna na svojem teritoriju izvajati suverene oblasti. To bi najvišji predstavniki države morali vedeti. Namreč, nihče se nima pravice postaviti nad avtoriteto neodvisnih in nepristranskih sodišč.“

Kaj je obljubil premier in do kod sega diskrecija?

Še bolj pa je najbrž številne ujezila z opozorilom, da so pritiski na upravne organe nesprejemljivi in opozorilom strankarskim veljakom:

„Slišali smo pozive k pogajanju z upravnimi organi, kar ni možno, kar je nevzdržno. Slišali smo predloge, da naj bi se postopki vodili na cesti. Vse to je neprimerno, nevzdržno, nesprejemljivo, ker država ne pripada političnim strankam.“

Med manjšimi strankami se je doslej odzvala Levica Luke Meseca z oceno, da je največji problem Ahmada Shamieha notranja ministrica, a da pričakujejo, da bo premier držal nekakšno obljubo, ki (jim) jo je, kot izhaja iz njihovega pisanja, dal.

Zapisali so:

“Pričakujemo, da Cerar ne bo prelomil obljube, da Ahmad ostaja del naše skupnosti in da ne bo postal žrtev merjenja mišic v vladi. V resnici je stvar banalna: njegova usoda in usoda njegove družine je na kocki, ker hoče ministrica za notranje zadeve premierju za vsako ceno dokazati svoj prav. Konsenz pravnih strokovnjakov na čelu z dr. Matevžem Krivicem je, da vsaka država diskrecijsko klavzulo Dublinske uredbe lahko uveljavlja kadarkoli, tudi po zaključku sodnih postopkov. Kljub temu ministrica zatrjuje, da so postopki končani in da je deportacija edina možnost. Ministrica očitno ne izbira sredstev. Namerno zavajanje ministrice je še dodaten dokaz, da bi bila njena interpelacija upravičena. Od Cerarja pričakujemo, da bo držal obljubo in ne bo popustil izsiljevanju ministrice.”

O diskrecijski klavzuli je notranja ministrica zapisala nekoliko drugače:

“Diskrecijska klavzula je suverena pravica države, ni pravica prosilca. To bi bilo v nasprotju z Dublinsko uredbo, katere namen je preprečiti, da si prosilci sami izberejo državo, v kateri želijo zaprositi za mednarodno zaščito. V preteklosti smo jasno povedali strokovno stališče, da je njena uporaba možna le do pravnomočno dokončanega postopka. Ta klavzula vsekakor ne more biti uporabljena na način, da bi postala pravilo in ne samo izjema.«

Advertisements

10 thoughts on “Zmerjanje ministrice, ker noče reševati Ahmeda

 1. Tukaj vidimo naše skrajne levičarje kaj si želijo in kako si predstavljajo državo. V taki državi ne veljajo odločbe sodišč če oni tako mislijo. Za podpornika si vzamejo pravnika Krivica ,ki nam je že do sedaj nakopal kar nekaj glavobolov. Deluje namreč v škodo države z vso vnemo. ( izbrisani in prebrisani) Vemo pa da to ni pravna stroka- ker je znano , da vsaj pri nas pomeni 5 pravnikov 10 mnenj ali še več. Torej Krivic ni nikakršen bog prava. Hvala bogu , da ima ministrica zdravo pamet in ne naseda na ultra levičarske razlage in grožnje. Vsaj tokrat -bravo GŽ. Če tukaj skrajna levica zmaga potem bomo postali obljubljena dežela Ahmadov . Bomo šli po poti Švedske, Velike Britanije ?

  Všeč mi je

 2. ““Ko bodo represivni organi tudi zares deportirali gospoda Šamija, pa bo šlo že za dejanje državnega terorizma nad nemočnim posameznikom”

  Ta gobezdala so “akademijo” najbrž končala na akademiji Džeržinski v Moskvi. Ta, skrajno pokvarjena gobezdala, so tiho ko miške o Noviču, ki je po nedolžnem zaprt, so tiho, ko ljudem za smešno nizek dolg rubijo hiše, stanovanja, rušijo hiše. Ta gobezdala so zveri, ne pa “akademiki” neke brezvezne “akademije” . Taka gobezdala bi morali mi sami deportirati iz države, ker tako pokvarjenih ljudi v Sloveniji nočemo več prenašati.

  Všeč mi je

 3. Ja, dragi Miro, zakaj se pa nisi prej, kot si jo postavil za ministrico, pozanimal o njeni izobrazbi? Univerzitetno izobrazbo je ja dosegla v tujini, dosti lepše bi prišel skozi z nekom, ki se je šolal na Bavconovi fakulteti tako kot ti.

  Všeč mi je

 4. Če bi Rogovci pošteno služili kruh v gospodarstvu od jutra do večera in se zgarani vračali domov jim takšne “akcije” ne bi prišle na misel, za njih ne bi imeli časa – sploh….. Da politika podlega zahtevam Rogovcev in podobnih aktivistov je že drugo močno vprašanje… zato ministrica GO, go… dokončajte dejanje, brez javnosti, tako kot to počnete in je po zakonu, ki velja tu pri nas.. Ahmad sodi v svojo domovino, zakaj bi njegovi otroci nabirali cvetove vrtnic po poljih, zdaj je potreben svoji prvi domovini, da pomaga pri obnovi. Namesto Ahmada so se v času, ko je on pobegnil v Europo, borile mlade Sirijke, je to moški? Sploh pa ni bil namenjen v Slovenijo. Po “nesreči” je pristal pri nas. Ta teden smo pridobili po “nesreči” še 30 armedov in ahmedinj.

  Všeč mi je

 5. V tej vladi ima le še notranja ministrica nekaj zdrave pameti.
  Sposobnost slovenske kvazi pravne stroke pa smo že večkrat lahko videli. S Cerarjem na čelu. Njihova veleumna strokovna mnenja so padla na inštancah, če ne prej, pa na ESČP.

  Všeč mi je

 6. Matevž Kriivic, ki se tako zavzema za migranta Šamija je zelo podoben Vladimirju Krivicu, državnemu tožilcu iz Dachauskih procesov, kjer so bili na smrt in dolgoletne zaporne kazni bili obsojeni
  nedolžni ljudje. Je mogoče Matevž Krivic sorodnik tega /ne/človeka?
  Mogoče je celo njegov sin?

  Všeč mi je

 7. Ogledalo te Vlade so njena dela. Ministrica za notranje zadeve se in koncno razume pravo in ga izvaja. Emonentni pravnik dr. Miro Cerar pa je eminentni doktor v krsenju le-tega. Prosim novinarja in lastnika tega portala, z EU podmeno, naj razisce antislovensko in antidemokraticno navezo KUCAN-ROTER-GOLOBIC, njih rabote in posledice v Pahorju in Serpentinsku, da uidemo novi nesreci na volitvah. Volivec rabi brco, da zacne razmisljati. Morda bo brca v obliki odkritja, da je v priporu Libanonec, kemik, ki naj bi narocil umor dr. Plavca iz Kemijskega instituta, …morda zadeve pridejo do dr. Novica! Odkrivaj, novinar in ne boj se, resnica osvobaja! Tebe in narod, ce smo mocni in nemavricni kot NSI, smo zaSlovenijo. Upam, da si gledal intervju g. Mozine z Janso! Vsi vemo, da Janso rusijo samo debili, levaki, udbasi in laznivci, tatovi, ki si hocejo podrediti Slovenijo do popolnosti in jo zabrisati v roke balkansim muslicem!

  Všeč mi je

 8. Čudi me, da se tudi eminentni pravnik, sin zločinca Ribičiča na temo o Šamiju ni nič oglasil.
  Na Googlu si oglejte video: Paris ist gefallen. Tako pa bodo v bližnji bodočnosti izgledala evropska mesta.

  Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s