Klemenčiča okostnjaki niso stali položaja

Foto: DZ/Barbara Žejavac

Z 18 glasovi za in 47 proti je večina poslancev po desetih urah razprav nekaj po 20 uri zavrnila odstavitev ministra za pravosodje Gorana Klemenčiča, ki so jo zahtevali poslanci SDS.

Za razrešitev je bilo 17 poslancev SDS in eden iz vrst NSI: Zvonko Lah. Ministra sta ob koalicijskih poslancih SMC, Desusa in SD podprla še Luka Mesec in Matej Vatovec iz Levice. Ostali poslanci niso glasovali.

Klemenčič je bil doslej tretji pravosodni minister, ki ga je doletela interpelacija. Jo je Klemenčič številčno odnesel bolje kot dva pred njim. Za odstavitev je glasovalo manj poslancev, proti pa več. Za odstavitev Mihe Kozinca je bilo leta 1993 34, proti pa 43 poslancev, za odstavitev Mete Zupančič pa leta 1995 25 poslancev, proti 41.

Po anketi Spletnega časopisa pa bi pravosodni minister zdaj že moral pospravljati svoje stvari na ministrstvu, premier Miro Cerar pa bi iskal novega, kar bi bilo pol leta pred volitvami verjetno sicer precej težko opravilo.

Rezultat ankete, ki je bila odprta tri dni, je bil tak

[poll id=”20″]

Advertisements

4 thoughts on “Klemenčiča okostnjaki niso stali položaja

 1. Klemenčič je ostal minister. Padel bi le v primeru, da bi pred kamerami zaklal tri ljudi, ( po možnosti Sirce, ali Katalonce) zagotovil prstne odtise z noža, ter dejanje storil pred tremi neutralnimi pričami, ki bi jih določilo tožilstvo.
  Vse kar je manj od takšnega zločina Klemenčiča ne bi odneslo iz položaja.
  Koalicija je trdna in se ne da.
  Ljudje sicer to gledajo, vidijo,a kaj ko ne morejo nič storiti.
  No, lahko, a le na volitvah. Tja pa običajno ne gredo, vsaj tisti ne, ki jih takšni tipi, kot je Klemenčič ponižujejo in iz njih delajo državjane drugega razreda.
  Ob interpelaciji je bilo marsikaj pokazano, a kaj, ko glasovalni stroj nemoralnih koalicijskih poslancev, ki se držijo svojih začasnih poslanskih položajev kot ceki, v nobenem primeru ne dovoli, da ta takšni gargameli, kot je Klemenčič zapusti ministrski stolček.
  Vsaj dva zelo rensa in huda zločina je Klemenčič naradil in ima prste umazane zatradi vsaj dveh milijard, k jih morajo plačati pred vsem njegovi drugorazredni podaniki.
  Najprej je odgovoren za rušenje druge Janševe vlade. Ta naravnost kriminalna poteza je stala Slovenijo vsaj milijardo. Po padcu vlade, ki je bila zrežirana, Klemenčič pa njen najodgovornejši izvršiteljj jee Slovenija še bistveno bolj potonila v gospodarsko krizo in oblast je prevzela neizkušena Bratuškova. Ta ni dojela, kako je potrebno reševati potapljajočo Slovenijo. Ni zanala uporabiti sanacisjkih nastavkov, ki jih je pripravila Janševa vlada. Ni znala uporabiti slabe banke, ni znala in smela izkoristiti evropskih sredstev za sanacijo državnih financ. Bila je postavljana kot sanatorica katatsrofanega stanja, ki ga je povzročila Pahorjeva vlada. Ni smela poseči po sanacisjkih sredstvih evropske skupnosti, saj bi v tem slučaju razkrila na tisoče okostnajkov skritih v omarah slovenskih bank in razkrila bi mafijo, ki je te okostnajke deponirala.
  Za vse to je odgovoren Klemenčič.
  Odgovoren je tudi za pranje denarja v NLB. Bil je šef, šrerif, inštitucije, ki bi morala preprečevati korupcijo. Sam je s svojimi pedeli to gladko obšel in preprečil razkritje pranja denarja. Z zavestno opustitvijo dolžnega dejanja, razkritja kriminalnega početja je omogočil pranje denarja, ki ga bo Slovenija še drago plačala.
  Samo ta dva slučaja ga kažeta kot eno najmračnejših figur v Sloveniji.
  Interpelacija je to do dobra osvetlila, pa vendar kolaicijski poslanci nimajo volje, da bi takšnega tipa odstavili. Kako pritlehni so, se vidi, da raje čakajo na bridek konec, ko jih vsaj tretjina ne bo več videla parlamenta od znotraj in vlečejo poslanske plače še nekaj mesecev, kot pa da bi se zavedali svoje dolžnosti in odločno kriminalca nagnali iz vlade.
  Ta Gargamel ima poleg navedenih grehov še grehov za cel koš. Tudi ti grehi so bili osvetljeni, pa se ne on, ne njegovi kolaicijski pajdaši niso za to zmenili. Gladko so ga potrdili in mu dopustili, da bo še naprej svinajl po Sloveniji.

  Všeč mi je

 2. Kako naj bo drugace, Peter, ce pa je pri nas, v nasih medijih cenzura do te mere, da ponumlja celo falango t.i. “ novinarjev”? Si gledal vceraj Odmeve, Bobovnik jih je vodil. Kaj si pogresal? Novice, prave novice, uravnotezene novice o interpelaciji! Cesa je bilo prevec? Norega nabijanja o medijih, novinarjih, sprenevedanju. Bobovnik naj ponovi to, kar je Golobic enkrat in zadnjikrat povedal: resnica o kupljenih medijih. Naj pove, da si ne upa govoriti po slovensko, torej nevtralno glede na politicno stanje, govoriti mora po golobicevo. Takih “novinarjev” , takih novic si slovenski narod ne zasluzi!

  Všeč mi je

 3. Ob pričakovano neuspešni interpelaciji opozicijske SDS proti pravosodnemu ministru se je ponovno razkrila povsem nepotrebna in pogubna neenotnost med največjima parlamentarnima opozicijskima strankama z desne sredine oz. edinima strankama, ki se vsaj na papirju še štejeta za dedinji demokratičnega izročila Demosa oz. “slovenske pomladi”.

  “Za razrešitev je bilo 17 poslancev SDS in eden iz vrst NSI: Zvonko Lah.”

  Več kot očitno je, da se skrajno kratkovidni in egoistični vodstvi obeh opozicijskih desnosredinskih strank (SDS in NSi) tudi iz poraznega rezultata na zadnjih predsedniških volitvah nista ničesar naučili in da bosta še naprej trmoglavo vztrajali pri nadaljnjem spodbujanju in razpihovanju medsebojnih razlik, spodkopavanju medsebojnega vse globljega nezaupanja in celo pri najbolj primitivnem hujskanju k medsebojnemu sovraštvu.

  Stranke vladajoče koalicije SMC-Desus-SD in “strici iz ozadja” mafijsko organizirane vladajoče kleptokracije lahko ob nadaljevanju te samopogubne politike opozicijskih strank “slovenske desnice” že zdaj zmagoslavno “odpirajo šampanjce” pred naslednjimi parlamentarnimi volitvami, saj si lahko obetajo v naslednjem sklicu poslancev državnega zbora ponovno ustavno oz. dvetretjinsko večino, ki bo pomenila celotno naslednje mandatno obdobje nadaljevanje popolne oblasti “levosredinskih strank” oz. strank vse bolj odkrite ideološke in politične kontinuitete s socialističnim enoumjem.

  Kot kaže vse opaznejša abstinenca volilnih upravičencev, večina volivcev te pogubne in kratkovidne strakokratske politike po načelu “Deli in vladaj” oz. destruktivnih političnih iger “Vseh proti vsem!” ne sprejema in ne podpira.
  In to je pravzaprav edino pozitivno sporočilo nesporne večine volilnih upravičencev v Sloveniji, ki so na zadnjih predsedniških volitvah s svojo odsotnostjo z volišč razločno izrekli predvsem to, da se takih politikantskih iger “Ne grejo več!”.

  Všeč mi je

 4. Če bi poslanci NSI glasovali o stvari potem bi glasovali za odpoklic . Ker so politikanti so se glasovanju odpovedali. To je vsa in preprosta resnica. To, kar pravite vi (o sodeloavnju SDS in NSI) pa je preprosto sprenevedavo vseglihanje.

  Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s