Neverjetno: Jelinčič je SNS zaračunal premalo!

„To je totalna bedarija. Očitajo mi, da sem kot predsednik stranke preveč prispeval za svojo stranko.“

Tako se je predsednik slovenske nacionalne stranke (SNS) Zmago Jelinčič odzval na objavo poročila računskega sodišča, ki mu je za poslovanje SNS v letu 2015 izreklo mnenje s pridržkom.

Eden od razlogov za to je,  ker je Jelinčič stranki zaračunal prenizko najemnino za poslovanje v njegovi zasebni hiši. Na Bleiweisovi cesti v Ljubljani Jelinčič svoji stranki oddaja eno nadstropje, kjer je 120 kvadratnih metrov prostorov in terasa s površino 40 kvadratnih metrov.

Hiša je na zemljevidu, ki ga omogočla google, videti tako:

jelincicevahisa

SNS posluje v prvem nadstropju Jelinčičeve hiše v Ljubljani, v drugem nadstropju živi Jelinčič z družino. Po pogodbi stranka poravnava celotne stroške (elektrike, ogrevanja, vode…) za hišo, ne plačuje pa najemnine. Revizorji so preračunali, da je bilo leta 2015 stroškov s 4.645 evri za 9.755 evrov manj kot bi znašala najemnina za takšne prostore, pa tega prispevka Jelinčiča za stranko niso prijavili v letnem poročilu, povrhu pa presega najvišji dovoljen prispevek posameznika, to je povprečno mesečno plačo.

„Mislim, da je lepo, ker svoji stranki ne zaračunavam preveč. Edini tak predsednik sem,“ se je odzval Jelinčič in se ob tem, ko je ocenil, da gre za „bedarijo“, odzval še z ostrejšo oceno: „To je tudi kretenizem. Dokler bodo tako delali, bo šlo vse k hudiču. To se lahko zgodi le v Sloveniji. Skačejo pokonci, ker stranki odstopam prostore. Da bi pa kdo pogledal milijardo, ki je šla čez NLB, to pa ne…“

Več lahko preberete na: Revizorji: Jelinčič je svoji stranki premalo zaračunal — Spletni časopis

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s