Ivan Simič: Za tem bi lahko stal Franci Zavrl

V Večeru je izkušena novinarka in urednica Jelka Zupanič po objavi člankov o Rajskih dokumentih v Delu objavila članek, v katerem se nekdanji šef davčne uprave in davčni svetovalec Ivan Simič čudi, kako sta se v njih znašla Ciper in on sam. Ker je prav, da novinarji predstavijo vse plati medalje, priporočam. Med drugim lahko preberemo:

“Danes so me številni klicali in mi povedali, da bi za tem lahko stal Franci Zavrl zaradi mojih kritik dela nogometne zveze. Vem, da je Franci Zavrl zakonski partner Anuške Delić in mojster odnosov z javnostmi. On je v času moje kandidature za predsednika NZS javno povedal, da sem pokvarjen, čeprav ni predložil nobenega dokaza. Šel je celo tako daleč, da je Medobčinski nogometni zvezi Ljubljana, katere podporo sem potreboval, da bi lahko kandidiral za predsednika, obljubil 15 tisoč evrov sponzorskih sredstev, če me ne bodo podprli.”

Več lahko preberete na https://www.vecer.com/simic-nicesar-ne-skrivam-6343374

Advertisements

7 thoughts on “Ivan Simič: Za tem bi lahko stal Franci Zavrl

 1. Razkrivanje dokumentov je nemoralno, podobno kot poslovanje v davčnijh oazah. Dokumente razkrivajo posamezniki selektivno z namenom, da škodijo izbranim posameznikom. Iz razkritij ni razvidno, ali gre za kaznjiva dejanja, ali pa le za sicer legalne, a nekoliko nemoralne posle.
  Nisem sicer špecialist za finančne posle, vendar domnevam, da so davčne oaze nastale tako, da so države, ki majo posesti izven svojih matičnih držav, dovolile tem teritorijm davčne olajšave, in jim s tem zagotovile podporo. V času, ko ni bilo interneta in možnosti komuniciranja in opravljanja finačnih poslov preko njega, so bile takšne finančne oaze uporabne le za posameznike, ki so reskirali potovanja v te eksotične kraje in urejati tam osebno svoje finančne posle.
  Danes lahko te posle opravljajo celo doma v svojih dnevnih sobah in oddaljenega eksotičnega raja niti ne vidio. To pa jim kljub navedenemu omogoča velike dobičke. Razvoj bo pokazal, da je tak način poslovana škodljiv in predpisi se bdo zaostrili.
  Sedaj so dkumenti plod novinarjev, ki lahko po mili viji blatijo posameznike, ki jim niso všeč in obračunavajo z njimi.
  Prepričan sem, da Anuška Delić ni dovolj moralna, da lahko piše o posameznikih in jih blati. Prav gotovo bi bilo njo potrebno postaviti na pranger in jo obdelati tako, da se nikoli več ne bi pojavila kot novinarka v nobenem mediju. Je ena tistih novinark, ki kraljujejo v slovenskem novinarskem bordelu.
  Ni važno koga bo obdelala, važno je, koga ne bo.
  Kakšna le bo ocena?

  Všeč mi je

 2. “Vem, da je Franci Zavrl zakonski partner Anuške Delić in mojster odnosov z javnostmi. On je v času moje kandidature za predsednika NZS javno povedal, da sem pokvarjen, čeprav ni predložil nobenega dokaza.”

  To je zgled “raziskovalnega novinarstva” po slovensko. Bombastično in brezsramno parazitirati na izbranih dokumentih in interpretacijah stanovskih kolegov iz tujih logov, potem pa kot izbirčna kura iskati in dlakocepsko najti med tisoči imen nekaj slovenskih državljanov, ki so tebi ali tvojim delodajalcem že dolga leta “v želodcu” ali jim preprosto, po slovensko, neskončno zavidaš njihovo uspešnost in pridobljeno premoženje.
  Tako so nekoč “na pranger” med svetovne “pralce denarja” in “davčne utajevalce” pribili priljubljenega “upokojenega bokserja, “mistra simpatikusa”, in nekdanjega državnega reprezentanta v košarki, a niti slučajno nikogar iz poslovnih krogov, ki jih obvladuje nekdanji član karizmatičnega osamosvojitvenega kvarteta preganjane “četverice”, in seveda tudi nikogar od lastnikov, upravljalcev, urednikov in poslovnih partnerjev nekdaj osrednjega slovenskega dnevnika.
  Po isti zblojeni pameti in neprofesionalni novinarski “etiki” tako ni nobeno presenečenje, da so tokrat med svetovne “davčne utajevalce” celo modre krvi in iz zvezdniških ter zabavljaških logov od naših najprej uvrstili nekdanjega direktorja davčne uprave in predsednika NZS, ki mu kot nekdanjemu prvemu “dacarju” ter preveč zgovornemu nogometnemu funkcionarju ter vplivnemu komentatorju aktualnih zadev sovražnikov zagotovo ne manjka.
  Medtem, ko nas naši “raziskovalni novinarji” na videz “angažirano” in hudo “tvegano” zavajajo s finančnimi in seksualnimi škandali iz na videz daljnjega in bleščečega sveta visoke svetovne politike, finančne in medijske industrije, nikogar ne zanimajo podobni finančni in seksualni ekscesi dobesedno pred domačim pragom, v domačih klimatiziranih pisarnah in zatemnjenih limuzinah, v zasebnih svingerskih klubih in drugih institucionalniziranih “sesalnikih” zlahka “zasluženega”, se pravi nakradenega, priguljofanega in naropanega denarja slovenskih davkoplačevalcev.

  Všeč mi je

 3. JBTZ- povezave so še ostale. Enkrat zavezniki- vedno zavezniki , vsaj glede molka svojih rabot. To bi še najbolj vedela ga. Brezigarjeva ! Janša pa lahko edini blebeče karkoli, saj ga izdajajo kretnje in neodkrit pogled, da govori neresnice.Sicer mu pa tako nihče ne verjame.

  Všeč mi je

 4. potovanja po vsem svetu, igranje golfa v destinacijah, kjer se zbirajo samo bogataši,dragocene toalete in druženja s high society- kdo to premore, Reven kmečko delavski otrok, ki se je polastil slovenske države in jo drži za talca skoraj 25 let, ker so negovi sopotniki in sodelavci zavezani k dosmrtnemu molku

  Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s