Zakaj je Kadunc pri Rebernikovi čakal cel mesec?

Da bi jo rad predčasno odstavil, je odgovorno urednico informativnega programa televizije Slovenija Jadranko Rebernik včeraj obvestil generalni direktor Igor Kadunc.

Predlog direktorice televizije Ljerke Bizilj, ki je nujen, da bi lahko odstavil Rebernikovo, je Kadunc dobil že pred več kot mesecem. Zakaj je doslej čakal, ni povsem jasno. Neuradno je slišati, da nima ravno trdnega primera, če se odstavljanje preseli na sodišče, kar se bi lahko.

Če izgubi, pa lahko odleti generalni direktor.

To je že drugi poskus Kadunca, da bi odstavil najpomembnejšo urednico javne televizije v pol leta. Dogaja se pol leta pred parlamentarnimi volitvami. Rebernikova po nazoru ne sodi med levičarje med novinarji. Prvič se je je Kadunc poskušal znebiti julija zaradi intervjuja s hrvaškim glasbenikom Markom Perkovićem – Thompsonom.

Ker direktorica televizija Ljerka Bizilj Rebernikove zaradi intervjuja, ki je bil spotakljiv predvsem politično za vladajočo levico, ni bila pripravljena odstaviti, je Kadunc takrat predlagal odstavitev Biziljeve. A je nekoliko presenetljivo v programskem svetu za odstavitev te zmanjkal en glas. Za je bilo 14 svetnikov. Pred tem je k ukrepanju proti Biziljevi, da bi ta odstavila Rebernikovo, Kadunca pozvalo 20 članov programskega sveta, v katerem imajo vladajoči velikansko večino. Vse je kazalo, da bo Biziljeva tudi padla…

Več na RTV Slovenija: Kadunc že spet odstavlja Rebernikovo — Spletni časopis

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s