Vilfan: “Bom povedal: za Pahorja bom”

Da bo glasoval za sedanjega predsednika Boruta Pahorja, je teden pred volitvami v posebnem pismu sporočil poslanec Desusa Peter Vilfan. Odločitev ni veliko presenečenje. Pahorja podpira Desus, katerega član je Vilfan od izstopa iz stranke Zavezništva Alenke Bratušek. A ker gre za uglednega nekdanjega športnika, ki povrhu polemizira s skupino kar 34 intelektualcev, ki so se podpisali pod obsežne stališče, da Borut Pahor nikakor ni primerna izbira za predsednika republike, si zasluži pozornost.

Skupina proti Pahorju

Da je Pahor neprimeren za predsednika, so že pred prvim krogom volitev podpisali: Boris Vezjak, Svetlana Slapšak, Slavko Splichal, Božo Repe, Ivan Kristan, Jože Pirjevec, Rudi Rizman, Milica Antić Gaber, Vlado Miheljak, Božidar Debenjak, Maca Jogan, Savin Jogan, Srečo Dragoš, Darja Zaviršek, Niko Toš, Vesna Leskošek, Jana Rošker, Darko Štrajn, Renata Šribar, Gorazd Kovačič, Marjan Šimenc, Milena Mileva Blažić, Luka Omladič, Miha Fošnarič, Božidar Flajšman, Vesna Mikolič, Mitja Sardoč, Zdenko Kodelja, Urša Opara Krašovec, Rajko Muršič, Rado Riha, Peter Simonič, Boštjan Nedoh in Stane Saksida.

Ta množica visoko izobraženih posameznikov je med drugim javnosti o Pahorju sporočila:

“S svojimi številnimi dejanji, opustitvami dejanj in besednimi zdrsi je namreč prepoznavno nakazal, da mu ni mar za spoštljivo, pošteno in dostojanstveno opravljanje te najvišje funkcije v državi. S tem je institut predsednika države močno degradiral, ga dejansko izpraznil smisla in pomena, pričakovanja do vloge predsednika republike pa v pičlih petih letih znižal na minimum. Ker je z nekaj zadnjimi izjavami dal vedeti, da takšnih praks tudi v prihodnje ne misli opustiti, se nam takšna izbira zdi celo škodljiva.”

Populizem, seksizem, oportunizem…

Skupina intelektialcev je zapisala še, da so prepričani,

“da si Slovenija za predsednika zasluži osebo, ki svojega petletnega mandata ne bo v celoti posvetila permanentni volilni kampanji, kar je Pahor celo prostodušno in brez trohice sramu priznal; da je ponavljajoče se nedržavniško in nespoštljivo ravnanje na mestu predsednika s krčenjem na samopromocijski populizem s primesmi seksizma škandalozno po sebi in vodi do nevarnih družbenih in političnih posledic; da je povsem neokusno izmikanje dolžnostim, če predsednik odkrito priznava, da ne želi imeti mnenja o najtežjih notranjih ali mednarodnih političnih vprašanjih, in da ne bo komentiral dogodkov, ki med ljudmi porajajo različna mnenja in konflikt – za resnico se je pač treba boriti in ne oportuno umikati; da je bila predsednikova abstinenca v primeru razpadanja Komisije za preprečevanje korupcije in končno odstopa namestnice predsednika nevzdržna potuha obstoječemu stanju, saj brezzoba ustanova koristi predvsem nenačelni in koruptivni politiki…”

Vilfan: A je res boljši čisto vsak?

Desno je Peter Vilfan (Desus), ob njem pa poslanec SD Matjaž Nemec, ki je bil nekoč tesni politični sodelavec Boruta Pahorja. Foto: DZ/Barbara Žejavac

Poslanec Desusa Peter Vilfan je v odgovoru na to ostro kritiko zapisal, da so letošnje predsedniške volitve  nekaj posebnega zaradi izrazito nizke udeležbe volivcev v prvem krogu in zaradi toliko različnih mnenj in javnih polemik, kot že dolgo ne. In zapisal še:

“Začelo se je pred prvim krogom z javnimi pozivi bolj ali manj vplivnih posameznikov, določenih interesnih skupin, vrhunec pa je bil javni poziv 34 slovenskih intelektualcev slovenskim državljanom, naj ne volijo Boruta Pahorja. Ker, da ni primeren za predsednika Republike Slovenije! Pri tem pa omenjeni niso ponudili nobene alternative! Še več, dejansko so povedali, da naj ne volimo Pahorja, v redu pa je, če volimo kogarkoli od ostalih osmih kandidatov. Ki so po njihovem povsem primerni za predsedniško funkcijo. Ni jih motil ne Popovič, ne Šiško, ne dama s potico ali dama, ki rada vlaga kisle kumarice in kuha marmelado, podobno pa bi lahko našteval vse. Seveda bi si tudi jaz želel za predsednika vrhunskega intelektualca, akademika, človeka z širokimi pogledi in znanji, ki bi predsedniško funkcijo, z vsemi njenimi omejitvami, opravljal na zadovoljstvo vseh državljank in državljanov. Ampak takega nam do sedaj ni ponudil še nihče, tudi omenjeni intelektualci ne! Pričakujem torej, da bodo čez pet let (prej ni možno), zbrali dovolj poguma in nam iz svojih vrst v izvolitev ponudili kandidata s prej naštetimi karakteristikami. Javno napovedujem, da ima že sedaj moj glas! Do takrat pa bomo imeli predsednika, ki ga bomo izvolili v drugem krogu. Kandidata sta dva, vsak se bo odločil po svoji vesti in nikomur ne bom govoril, kako naj voli! Bom pa povedal, kdo bo dobil moj glas! Borut Pahor! In to kljub temu, da sem bil tudi sam nekajkrat nezadovoljen, celo jezen, zaradi nekaterih dejanj aktualnega predsednika v tem mandatu, zaradi nekaterih izrečenih in tudi neizrečenih besed, ko sem menil, da bi se kot predsednik moral oglasiti….”

 

Advertisements

3 thoughts on “Vilfan: “Bom povedal: za Pahorja bom”

 1. Če sediš na napačnem vlaku, je vseeno kako hitro vozi, cilja ne boš dosegel.
  Danes Slovenija sedi na napačnem vlaku in cilj se nam oddaljuje!
  Tudi s predsedniškimi kandidati, oziraoma bolje , kandidatoma, se ciju bolj oddaljuje, kot približuje.
  Oba sta leva, levičarja in ne glede, kako izgledata in kaj počneta sta zarobljena.
  Komunizem se je izpel prd 30. leti in od takrat naprej je mrtev. Samo skrajni norci, ali pa pritlehneži ga še želijo obuditi.
  Teh sicer ni malo, a ni zato nikakršnega razloga, da bi zagovorniki komunizma imeli prav.
  Eksperiment, ki se je začel pred točno stotimi leti v Rusiji je neslavno propadel. V času največje ekspanzije je zajel skoraj polovco sveta. Svet je osvajal s krvavimi revolucijami, ki so rušile vse pred seboj, malo, zelo malo pa zgradile na novo.
  Sto milijonov mrtvih, na bilijone milijard izgube, revščina, neznosno izkoriščanje, na milijone preganjanih, zaprtih, mučenih in invalidov so posledice velikega oktobra. To je eno nasramotnejših obdobij človeštva.
  Kdor tega ne vdi in ne spozna in temu ne obrne hrbet je prevarant, ali norec.
  Oba kandidata za predsednika države sta to.
  Ugibamo laho le, ali sta nora, ali prevaranta?
  Nora nista, vsaj klinično se jima to ne da dokazati.
  Torej sta prevaranta!
  Sta!
  Pahorja bolj poznamo, Šarca manj.
  Zato je pahpr nekoliko v slabšem položaju, saj so njegove prevare bolj očitne.
  Tisti, ki so doživljali, in še doživljajo Šarca bolj od blizu, pa sokorajda zanesljivo menijo, da je on še za nijanso slabši od Pahorja.
  Da ne bom dolgovezil, bom Pahorju očital sledeče.
  Od vstopa v politiko skrbi pred vsem zase, sj gradi kult osebnsti z ugljenim obnašanjem in izbornim govoričenjem, polnim praznih fraz, ki gredo pred vsem njemu v prid, ljudstvo pa od tega nima popolnima nič. Saj je nesposoben, ne zna popolnma nič.Kljub temu, da je od znotraj spoznal kvarnost komunizma, saj se je že kot mladenič zavihtel v CK ZK in bil v klanu ljudi, ki so uničili Jugoslavijo in poskrbeli za njen ekonomski propad in krvavi razpad, se temu kvarnemu režimu ni odpovedal Še več, vse napore usmerja v restavracijo te nesnage, ki onemogoča Sloveniji končanje mučne tranzicije. Tudi po njegovi zaslugi Slovenija cepeta na mestu.
  Drugi prevarant pa je Šarec. Izhaja iz istega gnezda, sicer z manj impresivno kariero, pa vendar s še z več prevarantskega znanja in manir.
  Ga sicer premalo poznam, pa vendar dejatvo, da je sodeloval s pokvarjenim Hribarjem in bil njegov Serpentinšek, je dovolj zgovorno, da tudi sam ne more biti kaj drugačnejši od njega.
  Hribar in njegov GaGa je podobno strupen za opozicijo v Sloveniji, kot hrebicidi za rastline.
  Demokratična družba mora biti pluralna, se pravi, da ima celotem politični spekter pravico partcipirati pri oblasti.
  Hribar in Serpentinšek sta očitno skrbela, da zatolčeta opozicijo, da ohranjata sloj riviligirancev in ne dovolita pluralizma. Šarec ni menjal ne kože, ne dlake. Ostal je isti Serpentinšek. Predal se je mafiji, ki ga podpira. Kronski dokaz za to, je podpora tako imenovanih intelektualcev, podobnih prevarantov kakršna sta oba predsedniška kandidata. Kako se tako pritlehni ljudje proglašajo za intelektualce, pa je potrebno razumeti okolje iz katerega izhajata oba knadidata.
  To pokvarjeno okolje je polno prevar, polno slepila, polno laži. Je gnilo.
  Kako je mogoče, da v državi ukradejo 75 milijard. Nihče za to ne odgovarja, hkrati pa imamo 300.000 revežev in še dvakrat toliko ljudi, ki ne morejo živeti od svojih plač in pokoljnin? In” intelktualci” kar naprej nakladajo svoje o socializmu, ki bo rešil zagato. Prav njihovi prijatelji in podporniki pa kradejo in ugonabljajo državo. Je kdo od njih pripravljen izreči, da nam vlada mafija. Ne, zato, ker so sami mafija!
  Oba kanddta pa tega ne vidita in obljubljata nekaj, za kar vesta da ne bosta nikoli izvršila. Niti poskušala izvršiti. Gre se jma izključno za zasedbo položaja, se pravi za potešitev lastnih ambicij. Pahor je to lepo pokazal, sa je od prvega dne predsedovanja skrbel pred vsem za svojo rit.
  Takšen ali še hujši utegne postati Serpentinšek.

  Všeč mi je

 2. Bravo, košarkar, košarkarski komentator in poslanec Desus Peter Vilfan!
  Jasna, poštena in čista beseda modrega državljana proti preračunljivim levičarskim samopašnim akademikom, ki so se še enkrat pustili sramotno vpreči v protipahorjevsko sovražno kampanjo najvplivnejšega upokojenca in prvega med zlimi “strici in tetami iz ozadja” oz. voditelji zajedalskega mafijskega podzemlja vladajoče kleptokracije.
  Če je kdo sistematično sramotil in bagateliziral funkcijo predsednika države RS ter njene najvišje neposredno izvoljene predstavnike in zastopnike, je to bil prav zadnji predsednik totalitarne ZKS in prvi demokratično izvoljeni predsednik RS s svojimi propagandisti in potvarjevalci ter falsifikatorji javnega mnenja, in sicer takoj za tem, ko sam po veljavni ustavi ni več mogel formalno zasedati predsedniškega prestola. Več kot očitna in dobra znana je bila Kučanova mrzka distanca do njegovega naslednika na predsedniškem položaju, dr. Janeza Drnovška, in komaj kaj več pozitivne naklonjenosti je bil z njegove strani javno deležen dr. Danilo Türk. Do Boruta Pahorja pa najvplivnejši upokojenec v državi zdaj niti ne skriva več sovraštva in togote, saj mlajšemu nasledniku nikakor ne more oprostiti, da se je povzpel na vrh mimo in celo v nasprotju z njegovo voljo in silno močjo politično-kriminalnega podzemlja.

  Všeč mi je

 3. Gospod Vilfan ima seveda pravico do svojega mnenja, ki ga lahko izjavi tudi javno. Tudi o njegovem prestopu v DeSUS ima lahko vsak svoje mnenje in tudi o njegovih glasovanjih ter mnenjih izraženih v parlamentu enako.
  Kar se pa tiče teh 34 intelektualcev; mandat gospoda Pahorja je trajal pet let in, če so že imeli kaj za pripomniti, bi naj pripomnili takrat, ko je gospod Pahor delal po njihovem narobe, saj to je značilnost intelektualca, da odreagira takoj, ko gre kaj po njegovem mnenju narobe in ne čaka na čas volilne kampanje za predsednika republike! Da čakaš kot intrelektualčce več let in odreagiraš šele, ko nastopi že volilna kampanja – to zna biti pa malček preveč prozorno!

  Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s