V tujini Pahor v prvem krogu, za njim Novakova

Med volivci, ki so glasovali na ambasadah ali po pošti iz tujine, je v že v prvem krogu predsedniških volitev  zmagal Borut Pahor, na drugo mesto pa se je s precejšnjo prednostjo uvrstila predsednica NSi Ljudmila Novak. Novakova je na tujem zbrala krepko višji delež kot doma. Šarec je v tujini za vsega enajst glasov prehitel Romano Tomc (SDS) na četrtem mestu.

Ker pa je bila udeležba iz tujine, kjer je upravičencev čez 90.000, nizka, razplet tam ni pomembno vplival na končni rezultat. Na tujem je manjši delež kot doma ob Šarcu dobil še Andrej Šiško, na dnu sta bili tudi tam Suzana Lara Krause (SLS) in Angelca Likovič (Gibanje za družine). Tudi na tujem je daleč za prvo četverico zaostala kandidatka SMC ministrica Maja Makovec Brenčič. A tam je bila po rezultatu vsaj peta, doma še to ne.

Primerjava s prejšnjimi volitvami pokaže, da se je Borut Pahor v zadnjih letih med volivci na tujem uspel krepko utrditi. Pred petimi leti je Pahor na volitvah “na tujem” precej zaostal za Danilom Türkom in Milanom Zverom (SDS)

Več lahko preberete na:  Na tujem je Pahor zmagal v prvem krogu — Spletni časopis

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s