Kučanov prst proti SD Dejana Židana

“Dosledno (je) molčal, se sprenevedal in izmikal, tako kot ob številnih velikih malverzacijah, katerim je bil priča na najodgovornejših položajih v državi, od Teš 6 do pranja denarja v NLB. S svojim molkom in ignoranco je raznim interesnim skupinam tudi sam omogočal delovanje v škodo državljanov in to mu upravičeno očitajo njegovi kritiki z leve in desne.”

To je le eden od stavkov, s katerimi je nekdanji šef zveze komunistov v času socializma in dvakratni predsednik države po osamosvojitvi Milan Kučan pred volitvami udaril po sedanjem predsedniku Borutu Pahorju in s tem po stranki SD Dejana Židana, ki v kampanji v celoti stoji za Pahorjem.

Cilja Kučan dlje od Pahorja?

Foto: Robert Fojkar Komac

Verjetno je, da so Kučanove javne kritike Pahorja pred volitvami vplivale, da je del volivcev ostal doma in da zato Pahor ni bil izvoljen že v prvem krogu, kar mu je napovedovala večina raziskav javnega mnenja. Te sicer v Sloveniji praviloma močno zgrešijo. Z napovedmi, da bo Pahor brez težav zmagal v prvem krogu, pa je tudi “napaka” raziskovalcev najbrž še najbolj koristila Marjanu Šarcu. Sporočala je namreč večini volivcev, ki so bili za Pahorja, da ni zelo pomembno hoditi na volišča, saj je vse jasno.

A za konfliktom v okviru levega bloka se skriva pomembnejše dogajanje. Pahor pač ne kandidira sam. Za njim stoji stranka, ki jo je Pahor nekoč vodil, nastala pa je iz Zveze komunistov. Šef zveze komunistov je bil v času socializma Kučan. Pahorjevo kandidaturo je prvi podpisal predsednik SD Židan, ki se zadnji mesec povsod slika s Pahorjem. Pahorjev štab pa vodi nekdanji glavni tajnik (generalni sekretar) te stranke in pozneje poslanec Dušan Kumer.

Čisto javno za Pahorjevo kandidaturo stoji še šef Desusa Karl Erjavec. Cel Desus pa ne. Zdi se, da je del te stranke, ki se je nekoč začasno celo združila s SD, za Marjana Šarca (in Kučana).

Kučan s kritiko Pahorjevega ravnanja zelo direktno udarja po SD, torej stranki, ki ima ambicijo prihodnje leto spet prevzeti oblast in ji raziskave javnega mnenja že dalj časa kažejo, da krepko prehiteva SMC Mira Cerarja in Desus, ki sta bili pred tremi leti na volitvah daleč pred SD.

Kdo bo novi Janković?

Bo proti Židanu nastala nova PS? Foto: Robert Fojkar Komac

Ostra kritika ravnanja Pahorja, za katerim je povsem brez vsake rezerve SD, lahko pomeni celo, da bo spet nastala kakšna nova Pozitivna Slovenija Zorana Jankovića ali kakšna nova SMC. Kučan ni brez vpliva, čeprav je že dolgo upokojenec z beneficirano pokojnino, ki znaša 80 odstotkov plače predsednika republike.

Takšna nova stranka ne bo kriva za TEŠ6, pranje iranskega denarja preko NLB in predvsem za velikanske dolgove, v katere je v zadnjem desetletju zašla država tudi po zaslugi nesposobnih levih vlad, ki so razpadale še pred koncem mandatov. Prva takšna je bila prav Pahorjeva. Da je konec s tisto vlado SD, je Pahorja obvestil Kučan. Drugo podobno, ki je tudi propadla, je sestavila PS Zorana Jankovića.

Možno je tudi, da so bile Kučanove kritike zadnje tedne le igra, da bi v drugi krog z usmerjanjem glasov na levi spravil Šarca. A ta bi bil po rezultatu precej zanesljivo drugi tudi brez Kučanovih javnih kritik politike SD. Marjan Šarec je bil v preteklosti lokalni politik Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića. Lastno stranko je Šarec naredil, ko je PS ob razpadu vlade Alenke Bratušek zgrmela na obrobje političnega prostora.

Ker bodo čez pol leta še parlamentarne volitve, se bo hitro pokazalo, ali je šlo le za navadno Kučanovo taktično politično propagando in zavajanje volivcev ali za kaj več: namreč za nov resen prelom na levi.

Pahorjeva prednost je velika

Državna volilna komisija bo danes razpisala drugi krog volitev predsednika republike. V prvem krogu Pahor pač ni zbral glasov več kot polovice glasujočih. Udeležba je bila nizka, doslej najnižja v zgodovini predsedniških volitev. Še nedokončen podatek je: 43,58 odstotka. Če primerjamo rezultate prvih krogov zadnjih treh predsedniških volitev, pa je Pahor tokrat dosegel najvišji delež in tudi največ volivcev je bilo zanj:

Kako boste glasovali v drugem krogu, lahko odgovorite v spletni anketi:

[poll id=”18″]

 

Advertisements

12 thoughts on “Kučanov prst proti SD Dejana Židana

 1. Za oblast so dovoljena VSA sredstva. To je generalno sporočilo boljševikov, ki bodo naslednji mesec “slavili” natanko 100 let od zavzetja oblasti v Rusiji (Sovjetski zvezi).
  Prvi stavek po 100-tih letih še vedno velja. Kdor ima možnost, naj se izseli. Tega komunističnega sr…nja ne bo v Sloveniji nikoli konec.

  Všeč mi je

 2. Kucan, osebek z najbolj negativno konotacijo slovenskega naroda, naj bo vsaj toliko posten, da jasno pove: nisem upokojenec, sem bil in sem in bom proti samostojni Sloveniji. Dokler bom ziv, bom delal na tem, da desnica ne pride na oblast, kajti z njo pridejo spremembe. Teh pa jaz, veliki Kucan, ne maram, saj bi razkrinkali mojo ilegalo. Ampak to vemo, Slovenec to ve. Ni vazno, saj ne hodite na volitve. Poglejte kazalce mojih levakov, DISCIPLINIRANO ubogajo kar recem. Imas prav, Kucan, imas prav, Slovenec in desnica, Zore , SDS, SLS, GOD, NSI, kristjan in pravoslavec, ateist in reformator, vsi so podlegli vsegliharstvu. Zato jih ne prizadene bancna luknja, pa Jankovicevi prisluhi, pa TES6, pa 2TDK, pa zilne oponice, degradacija osamosvojitelja brig. Krkovica, …. In Kucan bo zaradi vsegliharskega apaticnega slovenclja se haral po narodu. To obvlada “v nulo”, Dobro jutro, Sloveenc, kmalu niti spal ne bos vec mirno…

  Všeč mi je

 3. Volitve predsednika v Murgljah skrbno načrtujejo
  Dajo toliko kandidatov, kolikor jih rabijo, za zanesljivo zmago.
  Ko bi se na desni zmenil in dali samo enega kandidata, bi na levi bil samo Paho in Šarec, druge bi ugasnil tako kot so Jazbeca, Jelinčiča in klovna Murkota.
  Na desni zaradi neresne kandidature 4x dam je veliko volivcev ostalo doma, ostali dali Pahorju ali Šarcu
  Šarca je promovirala POPtv, uvrstil Šarca na drugo mesto priljubljenih in kar naprej primerjal samo Pahor Šarec drugih skoro niso omenil.
  “Rumeni TV” POP in Planet si privoščil, da niso spustil Šiška na soočenj, ker bi Šarec lahko izgubil drugi krog.
  Na RTV je bilo zaslišanje z nekaj sekund za predstavitev.
  Res soočenje je bilo na Nova24TV, vendar ima zaenkrat premajhen domet.
  Sedaj ko je drugi krog imajo v Murgljah 2x plana
  1. Zmaga Pahor, bo Šarčeva stranka nadomestila SMC in s pomočjo RTV in rumenih TV naredil uspešno stranko.
  2. Zmaga Šarec, Pahor prevzame SD in jo polje na volitve seveda s podporo RTV in rumenih TV lahko dobi do 40%

  Na soočenju sta Pahor in Šarec blestel, kjer so jim bili voditelji pristransko naklonjeni, in imela pripravljene odgovore, na dogovorjena vprašanja.
  Na soočenju na Nova24TV seje pokazalo da Pahor nima odgovorov, če se vnaprej ne pripravi. Šarec je spregovoril komaj nekaj stavkov, ker on nima svoje ga mnenja iz glave ne zna povedat nič.
  Šarec je posebej butasto izpadel v CD, ko so odgovarjal na vprašanja novinarjev. Prvo se je tekoče teatralno zahvalil za glasove in kako bo na vsako vprašanje imel mnenje.
  Na prvo vprašanje novinarja o arbitraži je odgovoril “Sedaj sem tu za volilno kampanjo, na vaše odgovore bom drugič odgovarjal” seveda ni bilo več vprašanj

  Všeč mi je

 4. Nikoli mi ni bilo jasno kaj je na tem Kučanu, da mu ljudje sledijo in ga ubogajo.
  Pomeni kaj v svetovnem merilu?
  Pomeni kaj v europskerm merilu?
  Se je izkazal kot pravnik?
  Je napisal kakšno knjigo ali objavil znanstveni prispevek?
  Je mlad in lep?
  Na vsa ta vprašanja je jasen odgovor NE.
  Je le komunistični apartčik, ki je imel na svoji strani SDV in je tako ustrahoval ljudi, na svoji strani pa je imel tudi kao intelektualce, ki so računali na privilegije in jih tudi dobili (svetovalne pogodbe, študije, dobre službe v državnih podjetjih itd.) in še sedaj računajo nanje, čeprav jih je ostarele že povozil čas. Lepo je biti prisesan na državne jasli.

  Torej, razsvetlite me prosim tisti, ki mislite, da je Kučanova beseda alfa in omega vsega.

  Všeč mi je

  • Točno tako je,Kučan je en velik nič. Imel je srečo,da je celo življenje vedril v politiki (delal nikoli nič),se učil in kalil v družbi zadrtih članov diktatorskega režima. Naučil se je vseh možnih variant zavajanja,laganja in tudi intrig v vseh variantah. .Mediji,ki so pisarili in poročali po navodilih so iz njega naredili to v kar danes vejamejo samo še najbolj zabiti,da je v resnici bil. Ko bo večini jasno,da s svojo armado povsod vrinjenih aktivistov zavira napredek s ciljem ohranitve privilegijev določene skupine,se bodo stvari obrnile na bolje.

   Všeč mi je

  • Ljudstvo(occa53%) dejansko podpira ideologijo komi socializma.Milan Kučan je le agitat propagande z podporo njegovih podložnikov Spomenke-Tineta Hribarja,Darka Štrajna,Lev Krefta..SD,ZL,SMC,DESUS ITD.Vsi ti so tvorci spletk in prevar v vajetih utopične miselnosti !Ta sindrom,ki kotira v trancedenci, je težko odstranljiv,ker se demagoško napaja z težko obvladljivim nostalgičnim virom.Konfrontira pa mu resnica !?

   Všeč mi je

 5. “Dosledno (je) molčal, se sprenevedal in izmikal, tako kot ob številnih velikih malverzacijah, katerim je bil priča na najodgovornejših položajih v državi, od Teš 6 do pranja denarja v NLB. S svojim molkom in ignoranco je raznim interesnim skupinam tudi sam omogočal delovanje v škodo državljanov in to mu upravičeno očitajo njegovi kritiki z leve in desne.”

  Gornje očitke in obtožbe zadnjega šefa totalitarne ZKS in prvega demokratično izvoljenega predsednika RS bi popolnoma enako “utemeljeno” lahko naslovili tudi na prejšnje predsednike RS, od Milana Kučana kot avtorja najnovejše agitpropovske javne “ovadbe” proti Pahorju, preko dr. Janeza Drnovška in do dr. Danila Türka. Le da bi TEŠ 6 in največjo državno pralnico denarja NLB lahko zamenjali in/ali dopolnili z nikoli razjasnjeno trgovino z orožjem, korupcijo v gospodarstvu (zlasti gradbeništvu) in zdravstvu, z mrtvoudnimi ustanovami sodne veje oblasti ter brezzobimi institucijami pravne države itd., itn. …

  V tesnem sodelovanju z začetnikom resnih meritev javnega mnenja na Slovenskem prof. dr. Tošem in njegovimi učenci, razpršenimi po ustreznih agencijah in javnih medijih, a seveda tudi z mnogimi drugimi še danes vplivnimi “soborci” in somišljeniki iz časov udbopartijskega enoumja, uspeva najvplivnejšemu upokojencu na Slovenskem nadzirati in usmerjati javno mnenje, politično “izstreliti” v središče političnega in medijskega dogajanja “nove obraze”, “nove stranke” in “nove politike” ter enako učinkovito tudi politično “odstreliti” oz. odstraniti oz. odriniti najbolj nepokorne in najbolj neposlušne neodvisne osebnosti na politično in družbeno obrobje.

  Med preveč samostojnimi in nepokornimi se je “velikemu animatorju marionetnega gledališča” očitno s samostojno akcijo na prejšnjih volitvah uspešno uprl in s tem še posebej zameril prav Borut Pahor, zato mu je “veliki animator” s svojimi dragocenimi zalednimi pomagači in vsakršnimi sredstvi usmerjanja ter podrejanja javnega mnenja iz čistega političnega ništrca čarovniško “napihnil” čisto resnega in zdaj tudi neposredno nevarnega predsedniškega tekmeca v dramskem igralcu in lokalnem politiku Marjanu Šarcu.
  “Veliki animator” kot najvztrajnejši “politični maratonec” ter najvplivnejši upokojenec med slovenskimi politiki se gotovo po presenetljivem uspehu svojega “iz nič ustvarjenega” kandidata v prvem krogu ne bo ustavil, ampak bo storil vse za njegovo in svojo lastno politično “končno zmago”. Pa četudi bo zaradi tega treba še naprej “brez zavor” napadati in zmanjševati ugled osebnosti aktualnega protikandidata ter celo državne institucije predsednika RS ter izničevati celo poslanstvo in ugled stranke SD, ki ga “Njemu” navkljub še naprej javno podpira.

  Všeč mi je

 6. Ostra kritika ravnanja Pahorja, za katerim je povsem brez vsake rezerve SD, lahko pomeni celo, da bo spet nastala kakšna nova Pozitivna Slovenija Zorana Jankovića ali kakšna nova SMC.

  Ta nova stranka že nastaja: Lista Marjana Šarca. Velika uganka pa je nova stranka Bojana Dobovška. Ne vem kaj toliko mečkajo na desni? Blaž Vodopivec bi znal z novo stranko temeljito premešati štrene na sredini in na desni.

  Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s