Janša: Zakaj medijski mrk o Zalarju in Fišerju?

Na moje presenečenje se je pretekli ponedeljek začelo sojenje nekdanjemu pravosodnemu ministru Alešu Zalarju in generalnemu tožilcu Zvonko Fišerju. No, točneje povedano, moralo bi se začeti.

To na svojem spletnem portalu opozarja nekdanji notranji minister Vinko Gorenak in povzema, da gre za posledico zelo nenavadnega dogajanja, ko je oblast prevzemala druga vlada Janeza Janše, ko so Škrleca mimo pravil imenovali za direktorja na vrhu državnega tožilstva.

Škrlec je bil s položaja generalnega direktorja slovenskega vrhovnega državnega tožilstva pred nekaj meseci imenovan za nacionalnega predstavnika Slovenije pri Eurojustu. Odhod je bil najbrž povezan tudi z menjavo na vrhu tožilstva, od maja ga vodi Drago Šketa.

Da so mediji o tem procesu proti Zalarju in Fišerju nekam tiho, se je odzval predsednik SDS, ki je leta 2012 prevzemal oblast, Janša s sporočilom:

//platform.twitter.com/widgets.js

Da je Fišer res v suspenzu so za Večer potrdili na vrhovnem državnem tožilstvu.

Škrlec je bil Zalarjev državni sekretar v vladi Boruta Pahorja (SD), ki je predčasno razpadla.

Kako so zgoljufali imenovanje Škrleca

Kaj se je leta 2012, ko je oblast prevzemala vlada Janeza Janše, bliskovito dogajalo, Gorenak povzema z:

“Generalni državni tožilec Zvonko Fišer je je nenadoma ugotovil, da mora nujno imenovati generalnega direktorja Vrhovnega državnega tožilstva in je za to mesto predlagal seveda politika Boštjana Škrleca, ki je takrat opravljal naloge državnega sekretarja pravosodnega ministrstva. Takratni minister Aleš Zalar je njegovi želji prisluhnil in stekla je bliskovita akcija – Boštjan Škrlec se je v nekaj urah iz politika prelevil v strokovnjaka na Vrhovnem državnem tožilstvu.”

Upravno sodišče, opozarja Gorenak, je pozneje pravnomočno ugotovilo, da je šlo za nezakonito ravnanje Zalarja in Fišerja, da sta ravnala samovoljno in da sta »zlorabila oblast«, pravosodno ministrstvo je že takrat ugotovilo, da je šlo za nezakonito imenovanje, ki ima znake kaznivega dejanja, inšpektorat za javni sektor je ugotovil da Škrlec ni bil imenovan na ta položaj po zakonu o javnih uslužbencih, kar bi moral biti, komisija za preprečevanje korupcije, pod vodstvom Gorana Klemenčiča, je prav tako ugotovila, da gre v tej zadevi za koruptivno ravnanje…

Pri Janši kraval, pri Zalarju in Fišerju pa vse tiho

Gorenak opozarja, da se sojenje sicer še ni začelo, ker Aleš Zalar obtožnega predloga in vabila ni sprejel, enako velja za odvetnika obtoženega Zvonka Fišerja. “To običajno očitajo Janezu Janši, seveda ob navzočnosti kamer in mikrofonov, kar pa se v primeru omenjenih dveh ni zgodilo. Razumljivo. Tudi jasno zakaj. Toda še eno presenečenje. Sojenje se bo nadaljevalo 06. 11. 2017,” je še zapisal.

Več je dostopno na:

Povezava http://www.vinkogorenak.net/2017/10/24/ales-zalar-in-zvonko-fiser-pred-sodniki-je-zvonko-fiser-ze-suspendiran/

Advertisements

6 thoughts on “Janša: Zakaj medijski mrk o Zalarju in Fišerju?

 1. Kaj ti ni jasno, Fiser? In tebi, Zalar? Butlna sta potrosno blago, pa tega, kao, nista ugotovila, razumela. Kucan je dal signal zrtvovati nepotrebno navlako, ki je svoje delo opravila.

  Všeč mi je

 2. Da so novinarji tiho so samo dve možnosti: ali samocenzura ali navodilo glavnega urednika iz Murgl.
  Zaporedje pa je to:
  Kučan nastavi Zalarja, Zalar nastavi Fišerja, Fišer nastavi Škerlca.
  Novinarji so tiho, ker je vzrok Kučan.
  Ti tipi dokončajo nalogo. Je posledica vzroka zopet Kučan. Torej molčimo, da ne bo čutiti povezanosti Kučana s korupcijo.
  Konec? Da konec bo komedije za bedake, zastor padem butli pozabijo, Kučan gre naprej v akcijo z 80 % predsedniške plače.

  Všeč mi je

 3. A je v Sloveniji pomembna samo Patrija, pa nedolžni Janša in SDS, vse drugo pa je pokvarjeno, lažnivo, skorumpirano. Ne se hecat ! Ali bomo že enkrat nehali v vse dogodke v državi vpletati nikoli razčiščen proces Patrija. “Procesne napake” in zastaranje še daleč ni opralo krivde ali suma, pa naj tako misli US še tako resno (kajti dvom v pravičnost te sodne instance je ostal še večji!)

  Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s