Šiško ne more pobegniti iz glasovnice

Andrej Šiško namerava danes opoldne na tiskovni konferenci pojasniti, ali bo umaknil kandidaturo za predsednika republike, so včeraj opozarjali njegovi sodelavci.

Diskreditiran kandidat?

[wp_ad_camp_2]

Šiško je kandidaturo na državno volilno komisijo prejšnji teden v sredo prinesel tik pred polnočjo, ko se je že iztekal rok in s tem presenetil večino medijev in novinarjev. O umiku kandidature razmišlja, ker meni, da ga v kampanji največji komercialni mediji diskreditirajo.

Pred tednom sem bil edini novinar in urednik, ki je ponoči sploh opazil, da je Šiško prinesel kandidaturo in da bo kandidatov torej devet in ne le osem in da bo med njimi tudi bivši zapornik Šiško.  O tem sem nekaj minut po polnoči tudi obvestil javnost.

V anketi po tej presenetljivi vložitvi Šiškove kandidature je večina bralcev Spletnega časopisa ocenila, da morajo mediji nekdanjega zapornika predstaviti enakovredno drugim kandidatom. Tako so večinsko ocenili celo anketirani, ki so ocenili, da bivši zapornik sploh ne bi smel kandidirati.

Anketirani: Šiško ima enake pravice

[wp_ad_camp_1]

Rezultat ankete je bil tak:

Šiškov razmislek, da bi teden po vložitvi kandidature in dobra dva tedna pred volitvami predsednika republike nenadoma umaknil kandidaturo, pa je precej brezvezen. To sploh ni mogoče. Ko jo je vložil kandidaturo, se je dokončno odločil.

Glasovnice že tiskajo. Umik ni mogoč. Njegovo ime in ime drugih kandidatov bo na glasovnici ostalo. Tam bodo celo, če v času do volitev umrejo. Takšna so pravila.

Če se umakne, bo na volitvah zanj zanesljivo manj glasov. Kaj več pa ne more doseči. Razen morda pritegniti pozornost, kar je morebiti njegov cilj.

Danes bomo lahko opazovali, koliko medijev bo nasedlo Šiškovemu poskusu pritegniti pozornost.

Kako boste glasovali čez dva tedna?

[wp_ad_camp_3]

Prava dilema pa je, kako boste glasovali čez dva tedna. Nanjo lahko odgovorite v anketi.

Rezultat ankete ne napoveduje rezultata volitev.

Bo pa vplival na to, koga bom podprl kot urednik Spletnega časopisa v tednu pred glasovanjem.

[poll id=”16″]

 

 

 

Advertisements

2 thoughts on “Šiško ne more pobegniti iz glasovnice

  1. Kamniškemu županu Šarcu je po poročanju Požareporta idol Adolf Hitler. Hahaha, ne manjka pa na nobeni partizanski maškeradi.
    Na včerajšnjem soočenju kandidatov na RTVSLO je Šiško povedal, da so domabranci
    izdajalci slovenstva. Na vprašanje kam bi najprej potoval, če bi bil izvoljen je povedal da k Slovencem v tujini. Če meni, da bi pri argentinskih, ameriškim ali avstralskih izseljencih dosegel da bi ga sploh sprejeli, se zelo, zelo moti.

    Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s