Gasilci preglasili spreminjanje ustave

Zaradi glasnih protestov gasilcev pred stavbo parlamenta je moral predsednik ustavne komisije Milan Brglez opoldne prekiniti sejo. Nič se namreč ni slišalo.

Gasilci so bili precej glasni in imeli so tudi sirene in podobne pripomočke.

Kako glasni so bili, si lahko ogledate na posnetku:

Po pol ure so se protestniki razšli in seja ustavne komisije, ki razpravlja o spreminjanju ustave, da bi obšli sodbo ustavnega sodišča o enakem financiranju šole Alojzija Šuštarja, se nadaljuje. Več o tem najdete na povezavi: tukaj.

Advertisements

5 thoughts on “Gasilci preglasili spreminjanje ustave

 1. Cvikam, da bo ustavna komisija levakarjev sestankovala vsak dan. Spremeniti namreč nameravajo cel kup ustavnih členov, ki levici ne pašejo.

  Cvikam pa tudi, da pred parlamentom nikoli ne bomo zbrali dovolj ljudi, ki bi dan na dan povročala tak hrup, da državni zbor pod Brlezovim vodstvom ne bi mogel zasedati.

  Všeč mi je

 2. Kako je že bilo v SFRJ? Na cca. vsakih deset let se je ustava spreminjala oziroma so sprejeli v celoti novo, in sicer brez razmišljanja, kaj je to pravna varnost, stabilnost pravnega reda in pravičnost. Toliko imajo naši politiki v ustih pravno državo, ampak ali se ne zavedajo, da jo s tem spreminjanjem Ustave RS tudi negirajo?

  Všeč mi je

 3. Prav vsak slovenski gasilec bi v sosednji Avstriji ali Italiji dobil zaposlitev in bil mnogo bolje plačan kot v Sloveniji. Kaj pa minister Koprivnikar, ki vehementno nasprotuje povišanju plač ljudem, ki so 24 ur dnevno v pripravljenosti in tvegajo tudi svoja življenja pri intervencijah. Ta nakladač bi v Avstriji in Italiji kvečjemu bil cestni pometač.

  Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s