Zobec: Samo za to gre, čigav je kdo

Zanimiv komentar, v katerem je veliko kritike slovenskih medijev in novinarjev, je ta teden objavil portal iusinfo. Napisal ga je nekdanji ustavni in zdaj vrhovni sodnik Jan Zobec. Vredno branja. Delček, da usmerim na tekst, ponujam v razmislek:

“…pošljejo nate neke kričače, pisune-pretepače, pripadnike tega ali onega ganga, konkretno na nekatere moje kolege, (bivše) ustavne sodnike in tudi name enforcerje samozvanih »ta naprednih«, »ta urbanih« ali »ta liberalnih«, v osebkih nekakšnih psevdo-novinarjev ali celo samozvanih publicistov z nalogo, da tvoje, recimo v nekem ločenem mnenju obelodanjene strokovne argumente raztrgajo na civilizacijsko ne dosti drugačen način, kot bi ločeno mnenje raztrgal primat, če bi mu ga pomolil pod nozdrvi. Argumenti »novinarja«-enforcerja ne zanimajo, on gleda samo z očmi člana ganga, ki zvesto, predano in natančno služi in izpolnjuje pričakovanja ter streže željam svojega šefa – vodje tropa.

Pravo, argumenti, njihova prepričljivost tu ne štejejo nič, jih tudi ne razume, se jih ne trudi razumeti, končno jih tudi ni sposoben razumeti. Zanj in za njegove šefe so brezvezna, nebodijetreba navlaka. Kar šteka in za kar mu je mar, je samo tvoj glas v zadevi in njegov učinek v nekem političnem kontekstu, ki je za ta ali za oni gang ključnega pomena.  Velja isto, kar je nekoč, v ’70-ih veljalo na ulicah Bronxa. Je še kdo slišal za človekove pravice in za argumente prava človekovih pravic ali za soočanje argumentov, ko gre za gangovske fajte? Gangovski fajti in narativ človekovih pravic – ma lepo vas prosim. Tako, kot nekoč v Bronxu, gre v današnji Sloveniji samo za to, čigav je kdo…”

Celoten komentar je dostopen na povezavi: http://www.iusinfo.si/DnevneVsebine/Kolumna.aspx?id=204853

Advertisements

2 thoughts on “Zobec: Samo za to gre, čigav je kdo

  1. Ja, g. Zobec ima prav – in ta večni boj med našimi in vašimi je že skrajno utrujajoč ter uničujoč. Najlažje gre zvečer spat tisti človek, ki pripada samo sebi!

    Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s