Afera Patria: Cekuta spretnejši od Bavčarja

Nekdanji predsedniški kandidat Jure Cekuta je uspešnejši od nekdanjega ministra in šefa Istrabenza Igorja Bavčarja, ki je že v zaporu. Slikar ni. “Višje sodišča še ni odločilo,” so mi iz okrožnega sodišča v Ljubljani ta teden odgovorili, ali je Jure Cekuta po skoraj že treh mesecih, kar bi moral priti na Dob, morebiti že tam.

Cekuta je bil marca letos obsojen, ker bi naj od že upokojenega brigadirja Petra Zupana leta 2005 pridobil dokumente o nameri države, da do leta 2011 kupi 150 osem kolesnikov. Dokumente bi naj Cekuta po sodbi predal posredniku Patrie Hansu Wolfgangu Riedlu in odgovornemu v Patrii za Slovenijo Reiju Niitynenu, na svoj avstrijski bančni račun pa je v več obrokih od Riedlovega podjetja in finske Patrie za to Cekuta dobil 460.875 evrov. Ta denar, ki bi ga naj dobil za pridobivanje informacij, bi moral po sodbi Cekuta tudi vrniti.

Cekuta je o sodbi marca letos povedal, da gre za konstrukt, da so želeli najti žrtveno jagnje in obsoditi nekoga, ki nima dovolj političnih zvez in ne more uporabiti vseh možnih oblik pritiska… V zaporu je bil Cekuta že prej zaradi finančne utaje.

Poleti, ki je bil povabljen v zapor, mi je Cekuta sporočil, da meni, da sodba še ni pravnomočna in da poziv na prestajanje zaporne kazni ne bi smel biti izdan. Pa tudi, da mu je vse skupaj uničilo zdravje.

Takrat je vložil tudi zahtevo za odlog prestajanja kazni. Po neuradnih informacijah mu sodišče ni ugodilo, da bi bil preveč bolan, a se je pritožil in postopki še tečejo

Več lahko preberete na:  Afera Patria: Jure Cekuta še ni v ječi — Spletni časopis

Advertisements

One thought on “Afera Patria: Cekuta spretnejši od Bavčarja

  1. Joj, joj, joj – Jure Cekuta (znan državi predvsem pa Drnovškovi LDS že iz nakupa valuka) ni od Petra Zupana, edinega političnega zapornika v SLO – EU ni dobil NOBENEGA dokumenta, temveč na roke napisan papir po naročilu dir OVT EK!! Da imamo v planu nakup 230 osemkolesnikov je pisalo že v Military Technology – kjer so take inf normalne (časopis je nemški – ne slovenski). Med obiski tovarn 8×8 (cca 2005-6) smo vsem razložili, kaj kupujemo, kaj zahtevamo, ker samo na podlagi teh inf tovarna lahko odgovori korektno. Kakšne naj bi bile potem te informacije: Zupan ni specialist za oklep – Jurčku se sploh ne sanja kaj to je..Linija da popi..iš.. Reijo Nitinen takrat s Slo ni imel nič – patrijo je v Slo pripeljal Risto P, ne Reijo!!! Jurčkov denar je bil nakazan na njegov TR – in kot tak obdavčen! To je edini primer v zgodovini voj ind, da se “špiceljske usluge” plačujejo preko banke…:-). Mimogrede – Peter Zupan me je dvakrat predlagal kot eno ključnih prič obrambe, pa je obakrat sodnica, ki ne ve natanko ali ima osemkolesnik 9 ali 7 koles “strokovno” ugotovila, da moje pričanje ne bi bogve kaj doprineslo zadevi..Pa še prav je imela – Peter Zupan je šel sedet, ker je bilo to sklenjeno daleč od sodišča..Sicer pa – o tem se bo še govorilo, ko pride Zupan iz zapora – in takrat bomo tisti, ki smo se ukvarjali s temi jajci povedali vse o farsi imenovani Patrija I in II..Vsaj upam

    Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s