Grims o uničenju posnetkov, Janković o novi zmagi

“Po ustavi smo pred zakonom vsi enaki. To dogajanje pa priča, da imamo državljane prvega in drugega reda. Ene pravosodje ščiti, jim omogoči kak izhod… Državljane drugega reda pa se toži in se jim vse proda za 200 evrov.“

To je o sodni odločitvi, da bodo uničeni posnetki tajnih prisluškovanj Zoranu Jankoviću, ker je tožilka zamudila dvoletni rok za začetek kazenskega postopka, danes na novinarsko vprašanje odgovoril poslanec Branko Grims (SDS), ko je predstavil interpelacijo proti pravosodnemu ministru Goranu Klemenčiču. Da je višje sodišče zavrnilo pritožbo državnega tožilstva na odločitev preiskovalne sodnice Mojca Kocjančič o izločitvi dokazov, ki jih je tožilstvo pridobilo s prisluškovanjem Jankoviću, je v Delu prva poročala novinarka Majda Vukelić. Sodnica Kocjančičeva je bivša soproga nekdanjega pravosodnega ministra Aleša Zalarja,

Uničiti posnetke pogovorov s Katarino

Grims je  dodal, da je za neustrezno delovanje pravosodja objektivno odgovoren Klemenčič, dogajanje pa je zato lahko še dodaten razlog za zahtevo za razpravo o delu ministra.  Odločitev o tožilski zamudi in uničenju razburja, ker je povezana z javno razvpitim primerom Seks za službo. Primer je tudi mednarodno zelo odmeval, kar je portal Pod črto objavil povzetke več ovadb proti Jankoviću, ki jih je po zakonu o dostopu do informacij javnega značaja pridobil od državnega tožilstva.
Najbolj javno odmevna je bila vsebina ovadbe povezane z mlado farmacevtko Katarino, ki je prišla na obisk k županu, ker ni mogla dobiti zaposlitve za nedoločen čas v lekarni, ki je v lasti občine. Župan je posredoval pri direktorju Marjanu Sedeju, da ta s pomočnico za kadrovsko področje Spomenko Sluganović uredi, da je ženska dobila, kar je hotela. Mlada ženska pa je Jankoviću zagotovila seks. Najmanj dvakrat. Pogovori o tem so bili tajno posneti. To je zapisano v uradnih dokumentih, v katerih piše tudi, da je policiji ženska potrdila, da je župan seks tudi dobil.

Janković: Premislil bom…

Da je povsem miren in da bo na sodišču zmagal, je Zoran Janković novinarjem povedal, ko je odgovarjal na vprašanja o tej zadnji odločitvi v njegovo korist. O tem, kako bo nadaljeval politično kariero, je dejal, da si bo vzel nekaj časa za premislek. Vsaj do novega leta in dodal: „Ljudje bodo povedali, ali ja ali ne.“ Za predsedniške volitve je povedal, da bo nanje šel kot navaden državljan, za nedavni referendumu o 2. tiru pa je ocenil, da je bil trapast dogodek. Na njem je SMC po njegovi oceni premagala SDS.

Na vprašanja o tem, ali koga toži, je potrdil, da tožilko Blanko Žgajnar in pooblaščenca za posredovanje javnih informacij Aleksandra Lenarda, ker sta omogočila seznanitev javnosti z vsebino ovadb. Žgajnarjeva je tista, ki je, vsaj zdi se, zamudila dvoletni rok za začetek kazenskega pregona. Po Jankovićevem mnenju je zamudila namerno, ker ni imela primera, da bi ga diskreditirala.

Novinarjev pa, je dejal Janković, ne toži. Najboljšega mnenja o nas pa nima.

So roki res le instrukcijski?

Posnetki pogovorov po odločitvi sodišča zaradi te zamude ne bodo smeli biti uporabljeni kot dokaz proti Jankoviču. Zakon o kazenskem postopku to, kdaj je treba uničiti posnetke tajnega snemanja pogovorov, določa  na tak način:

Tožilstvo je trdilo, da je dve leti  le instrukcijski rok, a na sodišču s to argumentacijo ni uspelo.

O pomenu določbe v ZKP, kdaj je treba posnetke prisluškovanj uničiti,  je letos ustavno sodišče precej jasno zapisalo:

 

Advertisements

6 thoughts on “Grims o uničenju posnetkov, Janković o novi zmagi

 1. How low can you go? Ne razumes? Ok, je bil seks ok? Razumes? Eminentni pravnik, Erik, moralnez, …je tvoja lutka, to namrec dokazujes dana za dnem. Bravo, cistokrvni mesanec, bravo! Slovencelj, zgini iz Slovenije, tu je Kucanjankovicenija!

  Všeč mi je

 2. Sinoči je na TV VVFAKTOR Požar razpravljal z Brščičem in Pezdirjem o Jankoviću.
  Razpravljavci so jasno ugotovili in s primeri dokazali, da imamo v Sloveniji državljane 1. reda in 2. reda. Državljan 1. reda je prav gotovo Zoran Janković, ki je nedotakljiv, pa lahko stori še tako hudo kaznjivo dejanje. Strinjali so se tudi, da državo vodi mafija iz ozadja in nastavlja svoje lutke na vodilna mesta v državi in tako v celoti obvladuje državo. Najhuje je to, da obvladuje sodstvo, tožilstvo in policijo.
  Govora je bilo tudi tem, da to mafijsko družbo vodi Milan Kučan, in da bo stanje v državi takšno dokler bo imela nespornega voditelja mafije, ki bo združeval vse tolpe in jih suvereno vodil.
  Omenili so tudi, da je Jankovića nastavil Kučan, in da zato uživa takšne ugodnosti in nedotakljivost.
  Baje se Kučanu vek izsteka in poreben bo naslednik. Kučan naslednika ni vzgojil in mafija naslednika po Kučanu ne bo imela in postavlja se vprašanje, ali bo to mesto lahko zasedel Janković?
  Vsi trije pa so se temeljito zmotili, ko so se ustavili pri mafiji in to, da jo lahko vodi Slovence.
  Menim, da dozoreva čas, ko bo začela lutke v Sloveniji nastavljati srbska mafija, ki postopno prevzema vodilna položaje.

  Namreč pi preučevanju kriminala je ugotovljeno, da so velike količine denarja iz Sloveniji bile prenešene v tujino. Vedno se govori le o davčnih oazah in razume se, da so te v zahodnem svetu na eksotičnih otokih, Švici, Luxemburgu in Lichensteinu.
  Nihče od analitikov pa se ne sprašuje, koliko denarja je odteklo na Balkan v Srbijo, Črno Goro in Republiko Srbsko?
  Znano je, da je v obdobju samostojnosti Slovenije odteklo med 50 in 70 milijard. Prepričan sem, da je vsaj 1/3 tega denarja odtekla na Balkan. Zato menim, da je tam baza, ki bo volila nove predsednike države, nove predesdnike vlad in ministre.
  Janković je pri teh trasferih zelo pomemben člen.
  To da postopno vstopa v Slovenijoi Srbska mafija je jasno, saj samo proces Balkanski bojevnik razkriva, da je ta mafija del prvorazrednežev v Sloveniji, ki so nedotakljivi in zaščiteni tako s strani tožilstva, kot s strani sodstva. Najverjetneje se proces nikoli ne bo končal.
  Drugi primer ki kaže na pristne odenose srbske in slovenske bančne mafije so tudi dolgovi, ki so jih slovenske banke naredile v Srbiji in odpisovale velike dolgove.
  Zelo pomembno dejstvo je tudi, da sta Janković in Kučan bila povezana v KOS, torej v vojaško tajno službo in ne v UDBO. Slovenska Udba je imela vedno slovenski značaj in pesjani, ki so jo vodili so bili sicer pesjani in iztirjenci, ampak vedno Slovenci in jim je bila Slovenija domovina. Kučan je jasno priznal, da Slovenija za njega ni primarna in da je za njaga še vedno opcija Jugoslavija. Prav tako velja tudi za Jankovića, ki je župan najlepšega srbsekga mesta na svtu.
  Slovenija se postopno srbizira in nekateri podsistemi so že krepko v srbskih rokah, ali pod vplivom srbske mafije. Omenil sem že sodstvo, a nič bolje ni na RTV, da o nogometu, košarki in novinarstvu ne govorim. Postopno srbstvo prevzema tudi kulturo. Ali je slučaj, da odbor za kulturo v parlamentu vodi Srb? Ali je slučaj, da je skoraj desetina poslancev parlamenta Srbov, srbskega porekla, ali v mešanih zakonih?
  Ta srenja pa postaja nervozna zato, ker se nihova velika Srbija spreminja v Pakistan, kakršnega so skreirali Angleži. Takrat so naredili vzhodni in zahodni Pakistan, ki sta razpadla na Pakistan in Bangladež. Hrvaška je tsisto vmes, kar srbofilom ne daje možnosti ponovne vzpostavitve Jugoslavije, zato tudi tako ognjeviti napadi na sosednjo državo.
  Iz Velike Srbije ne bo nič, Slovenija pa utegne psotati srbska kolonija in guvernerja bodo že kmalu namesto v Murglah določali v Beoogradu.

  Všeč mi je

 3. Zelo zgovoren oziroma boljši od samega članka je prvi komentar. Vredno je razmisliti. Spremenilo se v Sloveniji ne bo nič, dokler se Slovenec ne bo zavedal svojih korenin in spoznal, kdo ga ves čas tepe in ponižuje. Vse možnosti smo imeli in imamo še jih nekaj, da se dokončno rešimo biričev, le lenobo bo potrebno premagati. Nujno bo potrebno, da očistimo svoje glave 70-letne indoktdinacije in začnemo sprejemati svoje odločitve. Spoštujmo svojo domovino, svoj narod, naše običaje in svoje postave. Tako nam naj bog pomaga.

  Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s