Janša o zadevi Farrokh: “Vsi so vedeli, da ne gre za Miki Miško”

„Preko Nove Ljubljanske banke so bile kupljene sestavine za izdelavo jedrskega orožja in sestavine za izdelavo kemičnega orožja. To so odkrivale številne institucije v tujini in preiskovale… Naše institucije pa so lagale. Ne samo navznoter, tudi navzven. Tudi, ko se popolnoma lagati ni več dalo, so tujim partnerskim službam dostavljale manipulativne informacije. Če nekdo dobi obvestilo, da gre za sumljive transakcije v višini 700 tisoč evrov, ravna po neki peti stopnji, če bi pa pisalo po resnici, da je šlo za 700 milijonov,  pa po prvi stopnji. In ne drži, da so bile v prilogah prave številke… Tistim državam, ki so bile najbolj zainteresirane, prilog sploh niso poslali.“
To je med drugim ocenil nekdanji premier Janez Janša, ko je državni zbor ta teden razpravljal o vmesnem poročilu preiskovalne komisije, ki jo vodi Anže Logar, o zadevi “Farrokh”. Več o tem najdete na povezavi.

Pri prevzemu nihče ni pisnil

Janša je o tem, kako je bil o milijardnem kršenju embarga NLB obveščen, ko je po padcu vlade Boruta Pahorja prevzemal svojo drugo vlado, dejal: „Nekdo iz koalicijskih vrst je dejal, da gre za tako veliko stvar, da je nemogoče, da pri primopredaji vladnih poslov novi vladi to ni bilo omenjeno. Ko gre za primopredajo vladnih poslov, sem te posle od Boruta Pahorja prevzel jaz in z besedo mi ni omenil te zadeve. Pri notranjih zadevah je posle sprejel kolega Vinko Gorenak; niti z besedo mu tega niso omenili. Niti ministru za finance, gospodu Janezu Šušteršiču. Niti komu drugemu. Zarota molka je bila popolna. In zdaj, vprašali se boste, kako je to mogoče. Slišali smo nekoga, ki je dejal, da ni ljubitelj teorije zarote. Povejte mi, kaj potem to je. Kako je mogoče, da nekdo preko največje slovenske državne banke, ne samo opere milijardo, ampak to opere za namene sejanja smrti. Iran je še danes, takrat je bil pa sploh, glavni sponzor islamskega terorizma šiitske veje. Poglejte kaj se dogaja v Jemnu, v Siriji, itn. Tudi po zahodu, čeprav manj. Tam so v glavnem Suniti. In vsem, ki so kaj imeli s tem, je bilo jasno za kaj gre. Vsem. Vsi, ki so pisali gor, da gre za piščance, so vedeli, da ne gre za piščance, da ne gre za Miki Miško.”

Še za zaprtimi vrati, glasovanje drug teden

Za zaprtimi vrati so poslanci o primeru “Farrokh” razpravljali v petek in to tako o ugotovitvah Logarjeve preiskovalne komisije za banke in komisije za nadzor obveščevalnih služb, ki jo vodi Branko Grims (SDS). V SDS so bili precej kritični, ker mediji dvodnevnega dogajanja v parlamentu skoraj niso opazili. Med drugim so se v največji opozicijski stranki na to odzvali z :

//platform.twitter.com/widgets.js

 

Vmesna poročila obeh komisij bodo poslanci potrjevali prihodnji teden v torek. O ugotovitvah v obeh komisijah presenetljivo doslej ni bilo zelo velikih razlik v pogledih poslancev različnih strank.

Advertisements

19 thoughts on “Janša o zadevi Farrokh: “Vsi so vedeli, da ne gre za Miki Miško”

 1. Afera Farokh je dejansko tako velika, da terja čistko v Slovenki politiki.
  Politika se lahko očisti le, če na svetlo postavi organizatorje in izvrševalce pranja denarja.
  Prav gotovo so politiki vedeli in še vedo, kdo je organizator tega kriminalnega početja, saj so vendar očitno to početje odobravali in ga tudi zaščitili. Zaščitili so ga z molkom.
  V kolikor želi Slovenija ostati kredibilna, ima na voljo dve meožnosti: da nemudoma akterje pranja denarja soravi pred sodišče, Tukaj ne more biti izgovorov, da zakoni tega ne dopuščajo, da zadeve niso jasne, da da je potrebno upoštevati človekove pravice, da zadeva še ni dozorela in podobna izmikanja.
  Ne, takoj se morajo zgoditi aretacije, licise in preiskovalni zapor. Vse lopove je potrebno nemudoma predstaviti javnosti in svetu sporočiti: zavel je nov veter, Slovenija je začela čistiti Avgijev hlev.
  V kolikor se to ne bo zgodilo in vpletena politika oceni, da je mafija, ki je prala denar premočna, morajo tisti, ki so na seznamu in so vedeli za kriminal, nemudoma odstopiti iz vseh političnih funkcij, ki jih imajo. Tudi Pahor. Da, tudi Pahor.
  V kolikor tega ne bodo storili, bo nad Slovenijo madež kriminalne, mafijske države. Madež bo presegal madeže vseh banana republik iz tretjefga sveta. Saj se je svinjarija zgodila sredi Evrope. Ta ni skrita, temveč je dobro znana celotni finančni eliti, ne le v Evropi, temveč v svetu.
  V kolikor politiki, ki so prikrivali kriminal, ne nameravajo odstopiti, bodo odgovrni za izločitev Slovenije iz mednarodne javnosti.
  Ali ni razsodba sodišča v Haagu zadosten opomin? Zaradi svoje nekredibilnisti je sledila kazen! Ali res mora slediti še vrsta porazov, ki jih bo doživela država, ne pa nevestni politiki, ki bodo v varnem zavetju domače mafije dopuščali nadaljno plenjenje države in državljanov?
  Čas je za streznitev.

  Všeč mi je

 2. Kar se tiče pranja denarja ima Janša povsem prav, kar se tiče terorizma pa ne.

  Glavni pobudniki terorizma na zahodu, pa tudi v Jemnu in Siriji, so suniti, konkretneje vahabiti, dejansko pa njihov pokrovitelj, Saudska Arabija. Jemen je SA celo formalno napadla in tam še vedno seje smrt med civilisti (če se še kdo spomni bombardiranja porok in bolnišnic). Iran v Siriji in (precej manj) v Jemnu le brani šiitsko prebivalstvo.

  Nasploh v zadnjih desetletjih ni bilo Iranu dokazano niti eno pokroviteljstvo terorističnega napada, še Hezbollah, ki ga idejno in finančno podpira, se je umiril in celo stopil v Libanonsko vlado. Res pa je, da je Iran za razliko od sunitskih arabskih držav, smrtni sovražnik Izraela in da Židje obvladujejo večino svetovnih medijev in ZDA. Nemara gre tu iskati vzrok za konstantno demoniziranje perzijske države.

  Všeč mi je

 3. Ni kaj. Molčijo in ne odgovarjajo.
  Skrivajo in se sprenevedajo. V DZ se je to jasno videlo in slišalo.
  Žal, zavezuje jih omertà.
  Očitno tudi naše rdeče podzemlje ne pozna šale. Molk se plača, potrebno se je držati “pravil”.

  Všeč mi je

 4. Niti en od dominantnih tiskanih medijev, Delo, Dnevnik in Večer ne črhnejo besede o včerajšnji seji o aferi pranja denarja v NLB. Sicilijanska mafija se lahko samo uči od naše murgelske mafije.

  Všeč mi je

 5. In nasi presstituti bodo se naprej demonizirali SDS in Janso, psi bodo lajali, Kucanova karavana pa bo sla neusmiljeno naprej. Mar smo res taki kreteni, da ne vidimo unicenja slovenskega zivlja? In potem se najde nek kahlonosec, multipraktik, ki sploh ne ve, kako je zasel v Parlament. Pa bo “raziskovalni” , kaj, kahkonosec, kaj bi ” raziskovalni”? Zacni pri sebi, ti nomad strank!

  Všeč mi je

 6. Že samo zamegljevanje in omalovaževanje vladne koalicije in levih poslancev v DZ, sploh pa tabu tema o pranju iranskega denarja v rdeči mafijski banki NLB v tiskanih rdečih trobilih mi daje vedeti da moram na referendumu glasovati PROTI vladnemu
  predlogu izgradnje tira od Kopra do Divače. Ni dovolj da so pokradli provizije pri pranju
  umazanega denarja, sedaj nas hočejo krasti še pri izgradnji železniškega tira.

  Všeč mi je

 7. Najkrajša pot do UDBE je preko policijie.
  Najkrajša pot do Kučana je preko UDBE!
  Najkrajša pot do tega razkritja je odstop vseh tistih, ki so osumljni prnaja denarja.
  Da nihče ne bo odstopil je jasno!!!
  Torej vsi ščitijo Kučana. Vsi ščitijo mafijo, vsi ščitijo udbomafijo.
  Sedaj je kristalno jasno, da vlada Sloveniji mafija, njen nesporni in dosmrtni vrhovni seketar je don Milan Kučan..
  Kar poglejte krog, ki je pral denar. Vsi so med seboj povezani, vsi md seboj sodelujejo,vsi podpirajo dona Milan Kučna:
  Kdo ga lahko zruši?
  Samo mednarodni tribunal, ki mora raziskati afero, saj je ogrožala varnost Evrope. Ko se bo tribunal lotil te afere, bo Milan Kučan moral pričati. In takrat se bo razkrilo, da je don doma v Murglah. Slovenci pa bomo ob obtožbi doa, razbremenjeni očitkov, da smo mafijci. Nismo, med nami a je le eden, najmanjši, a naj pomembnejši.

  Všeč mi je

 8. Ko bo prvi od vpletenih v pranje iranskega denarja v NLB zakokodakal se bomo rešili
  vsaj glave mafijske hobotnice, vendar moramo vztrajati in posekati tedaj še večino lovk te hobotnice.

  Všeč mi je

 9. No hlapčki ki tako opletati z rdečimi, roza itd…. Vse rdeče imate na kupu, v SdS in na Trstenjakovi, kaj še čakate. Na Siol strani pa imate danes kar dolg prispevek o ropanjuntrgovcev s smrtjo in danes ni nič drugače!
  Ste pozabilili kdo je tajno preprodajal orožje in trgoval s smrtjo, kdo je tajno šolal muslimane v Kočevski reki??? Da o vsem drugim boginje govorimo! Ta jih je tudi financiral tako ali drugače!! Pri nobeni svinjarijinni SdS nikdar zaostajal, ravno nasprotno, vednomje bil prvi, še najbolj pri trgovanju s smrtjo! In tako je bilo tudi v tem primeru, zato tudi tako dobro poznajo vse podrobnosti kot so jih pri najdbi orožja na letališču nikjer so bili GLAVNI IN EDINI UDELEŽENEC!!! Resnica vam ni bila nikdar blizu, laž in svinjarije pa vedno!!!!

  Všeč mi je

 10. Očitno so blog odkrili pralci denarja. Komentarji namreč kažejo, da so se sicer piscem in bralcem dokaj enotnih pogledov pridružili razbijači.
  V sicer kristalno čisto temo o pranju denarja želijo vnesti nemir in menjati temo.
  Že med samo razpravo v Državnem zboru je bilo nakazano, kako čvrsto obrambo svojega kriminalnega početja pripravlja mafija.
  Vsaj dva razpravljalva iz vladnih vrst, šef urada za preprečevanje pranja denarja in državni sekretar Stare sta s svojima razpravama razkrila, da sta aktivna akterja tega sramotnega početja.
  Kakršnokoli opravičavanje pranja denarja je sramotno. Prav to pa sta počela oba omenjena tovariša. Z opravičevanjem in izgovarjanjem na pomanjkljivo zakonodajo, ki bi naj celo prepovedovala razkrivanje kriminala, sta se naravnost osmešila. Oba bi morala policija takoj po tem, ko sta zapustila parlament aretirati. Sama pa bi morala dopustiti, da jim na javnem kraju nataknejo lisice.
  Pri tako velikem kriminalnem dajanju namreč ni nikakršnega opravičila in nikakršnega izmikanja.
  Potem, ko je bilo že jasno, da gre za veliko kriminalno dejanje, bi morali vsi, ki so za zadeveo vedeli, pričeti z vsemi močmi loviti vse, ki so pri zadevi sodelovali. Tako pa so se vsi obrnili vstran, se zavili v molk in pričakovali, da bo kriminalno početje pometeno pod preprogo.
  Pa smo zopet pri analogiji. Ali niso storilci sramotnih pobojev počeli isto.Prikrili so svoje zločine misleč, da ne bod nikoli odkriti in da bodo vladali večno.
  Prav takšno vedenje je pričakovati tudi pri aferi pranja denarja. Nič čudnega, saj izvajalci tega sramotnega početja zanesljivo izhajajo iz istih vrst, kot množični morilci prav tako kot vsi tisti, ki so zadevo prikrivali in jo očitno nameravajo prikrivati še naprej.
  Žal so se danes časi spremili. Slovenija je le članica dokaj demokratičnega sveta, ki ne tolerira takšnih lumparij.
  Nič jim ne pomaga zaklinjanje na vladavino prava, ki da jo krši Hrvaška z neupoštevanjem razsodbe o meji. Prav nič. Razkritje akterjev afere pranja denarja bo test in potrditev da je Slovenija pravna država.
  To se seveda ne bo zgodilo, zato bo Slovenija padla na tem testu in pokazala, da ima zelo velike težave na področju pravne države, saj je njeno vodstvo v celoti kriminalno, saj kriminal podpira.
  To so vodilni politiki, pred vsem vlada demonstrirali s tem, ko so tako pomembno razpravo preprosto ignorirali.

  Všeč mi je

  • APMMB2!
   Ko omenjaš povojne poboje, si zadel. Namreč, sam že leta pišem, da je ves državni kriminal prava malenkost proti tako hudemu zločinu, kakor so množični poboji. če so lahko nekaznovano pobijali, potem jim nikakršen kriminal v današnjih časih – tudi pranje neznanskih količin umazanega denarja – ne pomeni nič. Prav imaš, ko pišeš, da “pralci” denarja mislijo, da se jim ne bo zgodilo nič. In se jim tudi ne bo.
   Samostojna Slovenija nadaljuje z nepravno državo, podedovano iz Jugoslavije, tudi danes.

   PS
   V prejšnjem postu sem samo opozoril na divjaka in bolnika, ki na marsikaterem forumu grobo in z žalitvami obračunava s tistimi, ki niso njegovega mišljenja. Spravil se je tudi na Vinka Gorenaka na njegovem blogu, tako da je bil Gorenak prisiljen objaviti njegove žalitve.

   Všeč mi je

 11. “SLO DOMOLJUB:Ste pozabili kdo je tajno preprodajal orožje in trgoval s smrtjo, kdo je tajno šolal muslimane v Kočevski reki??? Da o vsem drugim boginje govorimo! Ta jih je tudi financiral tako ali drugače!! Pri nobeni svinjariji ni SdS nikdar zaostajal, ravno nasprotno, vedno je bil prvi, še najbolj pri trgovanju s smrtjo! In tako je bilo tudi v tem primeru…” jE BIL KDO KAZNOVAN ? Postaviti v komisijo za preprečevanje takšnih rabot (Janšo, Grimsa), je tako, kot bi nastavil lisico za čuvanje kokoši. Sta pa zelo glasna, a neprepričljiva !

  Všeč mi je

  • Samo opozoril bi, da je bilo šolanje v Kočevski reki posledica dogovorov takratnih predsednikov Slovenije in BiH, slovenski je bil Kučan, ki jih je MO le izvajalo. Zaradi korektnosti. To ni skrivnost, o tem sem nekoč pisal v Večeru, ker se je že takrat enako manipuliralo. Je pa to že daleč. Vsi državni posli z orožjem v času osamosvajanja niso bili kriminal. Veliko tega je bilo povsem logično in v državnem interesu in celo izrecno v dobro in korist države.

   Všeč mi je

 12. “Dragan Krstič 23/09/2017 :
  Ko bo prvi od vpletenih v pranje iranskega denarja v NLB zakokodakal se bomo rešili
  vsaj glave mafijske hobotnice, vendar moramo vztrajati …”se popolnoma strinjam.Ali država nima vzvodov prisile, da soudeleženim odpre usta ? Zadovoljiti se z lažnivimi zatrjevanji, da nič ne vedo, da so pozabili, da jih ni bilo zraven, da se nič ne spomnijo, da niso vedeli….pač ne izkazuje resnega dela in znanja preiskovalnih organov!

  Všeč mi je

  • Meta, če imate dokaze o trgovanju z orožjem in smrtjo določene osebe ste to dolžni sporočiti policiji, če jih nimate zaprite gofljo. Enako velja za vašo domnevo o urjenju
   mudžahidov v Kočevski reki. Bolj uspešni pri vaših lažeh boste na 24 kur.

   Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s