Generalštab mimo ministrice za predrage osemkolesnike — Spletni časopis

Zaradi spora v vladi, kakšne osemkolesnike in za kakšno vsoto bi kupili, je odbor za obrambo prekinil sejo za zaprtimi vrati. Kot je povedal predsednik Žan Mahnič (SDS) pričakujejo, da se bosta generalštab in ministrstvo v kakšnih dveh tednih uskladila, kaj sploh hočejo.

Ministrica Andreja Katič (SD) je po seji opozorila, da so bili v zadnjih tednih celo dokumenti generalštaba bistveno spremenjeni in to mimo dogovorjenega. Zaradi teh sprememb, ki imajo velike finančne posledice, bi lahko bil kdo tudi ob funkcijo, je opozorila ministrica, ki je povzela, da je novost v dokumentaciji predvsem namestitev protioklepnih raketnih sistemov na osemkolesnike, kar ima finančno velike posledice. Doslej so bili načrtovani le na štirikolesnih vozilih.

Vprašljivo je, ali si država to lahko privošči, je ocenila ministrica.

Več o zapletu lahko preberete na naslovu:  Generalštab mimo ministrice za predrage osemkolesnike — Spletni časopis,  tam je mogoče pogledati tudi video posnetke izjav akterjev.

Advertisements

One thought on “Generalštab mimo ministrice za predrage osemkolesnike — Spletni časopis

  1. Katere nebuloze mora človek poslušati v tej državi – to ni več normalno…Zakaj smo (hoteli) dati na patrijo (nadgradno bojno enoto s topom 30) OWS RCWS proizvajalca Rafael, ki jo je sprejela tudi SV? Ker kupola dviga težišče, višina avta se dvigne za en meter, kvadratura zašč površine se poveča za 4 kv m, itd, itd. Kaj se je od leta 2004 tako drastično spremenilo verjetno ne ve nihče..Vgradnja lanserja 2xspike (+ zaščita) je stala okoli 6k eur!! Če kupiš kupolo, ki ni predvidena za to, ti bo prodajalec zaračuna reinženiring kupole, vgradnjo lanserjev (inžinering+lanserji) – ker mora to narediti Rafael!! Predvidena vgr na 4 kolesnike??? Malo morgen – predlagan je bil roll bar za humerje z mitr + tandem lanserjem (2005, stroški manj kot 15k eur)), ki pa je gladko padel..Vedno sem upal, da smo končno na podnu – pa vidim, da ima ta podn še klet!! Preberejo naj si DIIP Patrije AMV, kupijo ta avto in ga opremijo, kot je bilo predvideno…Očitno pa so zadaj spet finančni interesi posameznikov tako iz MORS-a kot iz SV…Bedno…

    Liked by 1 person

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s