Nova24TV: Referendum vladi, Pahor v prvem krogu

Visoko udeležbo na referendumu čez teden in odločno zmago zagovornikov zakona o drugem tiru, ki ga je uzakonila vladna koalicija (SMC, Desus, SD), je napovedala raziskava javnega mnenja, ki jo je včeraj objavila Nova 24TV. Po meritvi, ki jo je za to televizijo opravila agencija Parsifal SC, bi Borut Pahor, če bi bile predsedniške volitve to nedeljo, gladko zmagal že prvem krogu.

Pahor v spopad s prednostjo

[wp_ad_camp_3]

Za odtenek več kot polovica vseh volivcev bi po raziskavi agencija Parsifal SC Pahorja volila celo, če upoštevamo tudi tiste, ki ne nameravajo na volitve in ne vedo, koga bi volili. Takšnih je v seštevku 15.5 odstotka vseh.  Če izločimo neopredeljene, ki jih na volitvah ni, kar vsem kandidatom nekoliko poviša deleže, bi bil rezultat predsedniških volitev takšen:

Vir: Nova24TV, Parsifal SC

 

A do predsedniških volitev je še dober mesec dni. Glasovali bomo 22. oktobra. Čez deset dni, ko se bo iztekel rok za vložitev kandidatur, bomo šele natančno izvedeli, kdo vse kandidira, kar vpliva na rezultat.

Prvi rezultat merjenja moči kandidatov v javnosti, pa je najbrž precejšnje razočaranje za predsednico NSi Ljudmilo Novak, ki je kandidaturo napovedala krepko prej kot Romana Tomc (SDS).

Šarec še presenetljivo visoko

[wp_ad_camp_4]

Predsednik SDS Janez Janša in kandidatka Romana Tomc med obiskom sejma v Celju Foto: Roman Fojkar Komac

Novakova je prva med vsemi kandidaturo tudi uradno vložila. A jo je evropska poslanka iz SDS Tomčeva že po prvi meritvi po napovedi kandidature Novakovo prehitela. Ne sicer veliko. Obe sta za rezultatom, ki ga je NSi dosegla na zadnjih parlamentarnih volitvah: 5,59 odstotka.

Precej zadaj, poravnana z Angelco Likovič je Maja Makovec Brenčič (SMC). Za ministrico za izobraževanje je najbrž to še večje razočaranje kot za Novakovo poravnanost s Tomčevo.

Marijanu Šarcu pa se očitno obrestuje hiter vstop v kampanjo, učinkovito zbiranje podpisov za kandidaturo, najbrž pa tudi praznina pri ponudbi za del levičarskih volivcev, ki Pahorju niso naklonjeni, ker je zanje preveč zmeren.

Ker pa smo v tednu, ko se v torek odprejo predčasna referenduma volišča, v nedeljo pa bo glasovanje, je toliko bolj zanimivo, kakšna so razmerja sil pri tem.

Bo vlada slavila po referendumu?

[wp_ad_camp_2]

Po raziskavi agencije Parsifal SC, rezultate je objavila Nova24TV bi bila udeležba kar 58,7 odstotna, kar je skoraj že neverjetno visok delež. Da ne nameravajo na referendum je odgovorila tretjina anketiranih, 7,5 odstotka pa še ne ve. Na vprašanje, kako bodo glasovali, je odločna večina, 62,1 odstotka anketiranih, odgovorila, da bodo za zakon, 24,8 je napovedalo glas proti, 13,1 pa še ni opredeljenih.

Raziskava kaže gladko in odločno zmago vlade na referendumu, ki bo točno čez teden. Na zadnjem referendumu pred letom je bil rezultat tak:

Vir: DVK

Ker je ustavno sodišče odpravilo prepoved objavljanja anket v volilnem tednu, bomo prihodnje dneve lahko spremljali, ali se javno mnenje kaj spreminja in obrača.

Pravi rezultat bo znan vsaj v glavnih obrisih kakšno uro po tem, ko se v nedeljo čez teden zaprejo volišča po vsej državi.

Čisto uradno pa bo razplet znan teden pozneje, ko bodo prešteti še vsi glasovi po pošti iz tujine.

 

Advertisements

One thought on “Nova24TV: Referendum vladi, Pahor v prvem krogu

 1. Na ankete se sicer v Sloveniji ni mogoče zanašati.Vse po vrsti so prirejene in pred vsem izražajo želje naročnikov. Kljub temu pa so rezultati prikazanih anket prepričljivi in zalo zelo verjetni.
  Kažejo pa, kako zaplankani smo Slovenci, kako vseeno nam je, kdo in kako nam vlada. Vseeno nam je, kaj se dogaja z nami in našo državo.
  Resno se je potrebno vprašati, kdo je Borut Pahor?
  Ni komet, ki bi nenedoma priletel v orbito slovenske politike. Zelo, zelo dobro je poznan Slovencem in zelo dobro so poznane njegove kvalitete.
  Morda je med vodilnimi slovenskimi politiki še najbolj pošten, a poštenje pravzaprav ni tista lastnost, ki bi mu apriaori zagotavljajla najvišje državniške funkcije.
  Je eden izmed aparatčikov, je ena dobro vzgojena lutka, brez lastnih idej, brez želje, da bi karkoli spremenil. To kar se je naučil, to prodaja Slovencem, kot suho zlato.
  Naučili, oziroma vzgojili so ga v marxista trdega prepričanja, da je komunizem družbeni sistem, ki zagotavlja človeštvu blagnjo in mir. Ne glede na to, da so mu znane vse zablode tako domačega komunizma, kot mu ir znana polomija Sovjetske zveze, so mu znane polomije komunizma po vsetu, nam ga kljub temu z vsem žarom vsiljuje.
  Kljub temu, da se sam oznanja za socialdemokrata,je zelo, zelo daleč od tega.
  Podobno kot njegovi komunistični somišljeniki redno roma na procesijah k raznim komunističnim spomenikom in slavi malike, ki so zavozili Slovenijo.Tudi zadnja proslava o priključitvi Primorske k matični domovini, ne k Sloveniji, temveč k Jugoslaviji, je zanj sveto dejanje. Govoril je v Novi Gorici. Če ne bi bilo komunistov in fojb, bi zanesljivo govoril na Travniku.No tudi to pot je govoril na travniku in zamočal, zakaj ne tam, temveč tukaj.
  Prizadeva si za spravo. A kako?
  Vsakič ko se na poti v službo,semora spotakniti ob Kidriča.
  Se morda Putin spotikaob Stalina, ali Lenina? Ne. Rusi so vsaj na formalni ravni odpravili te hudodelce. Mi, po zaslugi Pahorja, pa jih še vedno častimo. Zato cepetamo namestu in nič nam ne pomaga hiperdejavnost predsednika, ko nam pometa ceste, kida gnoj in skuša gasiti, pa zidati in še marsikaj.
  Zavestno farba svoje volivce in zavestno se norčuje iz Slovencev. Točno ve,da izleti med delavce pomenijo le zavajanje s katerim si kuje lastno kariero n da od tega Slovenija nima popolnoma nič. Torej, zavestno zavaja in poneumlja ljudi za svojo egoistično korist.
  Ali si tak moralni izprijenec zasluži še en mandat.
  Očitno DA!! Zaveda se, da so Slovenci dovolj neumni,da ga bodo še enkrat podprli.
  Torej namerava biti predsednik še en mandat med ljudmi, ki jih je njegova ideologija pomenumila in mu omogoča poceni populizem.
  Posledica takšnih vladarjev kot je Pahor je seveda tudi napovedani izid referenduma.
  Če ravno je popolnoma jasno, da bo propadli referendum povzročil škodo merljivo v nekaj sto milijonih, ga bodo verni volivci podprli. Torej glasovali bodo v svojo škodo. Zakaj? Zato, ker imajo oprane glave, ki jih povzroča agitprop ki domuje v šolstvu in se nadaljuje v režimskih medijih.
  Ko izšolaš butla, ni težko od njega pričakovati, da bo počel budalaščine sam od sebe.
  Poglejmo si samo dvoje: parlament v katerem sedijo izbranci naše države. Najmanj polovici lahko pripišemo popolno opranoglavost. Če jim naročijo, da naj kava molze vino, bodo gladko izglasovali tak predis. Ali ni Milojka Kolar najslabša ministrica vseh časov?Ali ne ruši slovenskeg zdravstvenega sistema? Ali zaradi tega ne umira na tisoče ljudi, ko na smrt bolni čakajo v neskončnih vrstah in dočakajo prej smrt, kot nujno operacijo, ki bi jim rešila življenje. In čakajo zaradi neurejenega zdravstva, saj je na voljo dovolj opercijskih dvoran, dovolj zdravil in opreme in dovolj zdravnikov.Torej vsega je dovolj, le organizacija ne deluje zaradi nesposobne ministrice. In poslanci ne dovolijo,da gre na smetišče zgodovine. Kaj na rečemo o njih? Da so lutke.
  Če je mafija pri TEŠ 6 še skrivala svoje posle, pri drugem tiru tega ne skrivajo več Kljub temu, da ne vemo, kaj bodo pravzaprav zgradili. Ni znano, ali bodo zgradili dvotirno progo? Ali bodo zgradili le en tir? Ne ve se, koliko bo gradnja stala? Ni znano, ali bo proga rentabilna? Ve se le, da bo gradnjo sprenmljala vrsta aneksov,da bo jama brez dna in da bodo gradnji sledila nenehna presnečenja, ki bodo terjala dodatne ukrepe in sevda tudi dodatni denar.
  Nihče ni preveril, kolkošne so bile provizije pri prodaji Leka!!
  Pri prodaji je največ provizij šlo v žep Metodu Dragonji. Sedaj je zopet v poziciji, da si napolni žepe ob gradnj sicer potrebne proge vendar brez dodatkov za visoke provizije specialistu za takšne stvari Metodu Dragonji gradnja ne bo stekla..

  Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s