Kustec Lipicer: Neposredno ste pozvali k vojni — Spletni časopis

Predsednik odbora za obrambo Žan Mahnič (SDS) je neposredno pozival k vojni in ga je treba odstaviti, je na kolegiju predsednika državnega zbora zjutraj ocenila vodja poslanske skupine SMC Simona Kustec Lipicer. SMC: Odstavite Mahniča….

S to ostro oceni in predlogom za odstavitev je Kustec Lipicerjeva odgovorila na protest vodje poslanske skupine SDS Jožeta Tanka, da je škandal, ker je vlada obrambni ministrici Andreji Katič (SD) in načelniku generalštaba Andreju Ostermanu prepovedala, da bi se udeležila zaprte seji odbora za obrambo, kamor sta nameravala dan prej. Takšna prepoved se je zgodila, kolikor je znano, prvič v zgodovini države.

Sejo odbora je predsednik Žan Mahnič sklical z naslovom: “O pripravljenost vojske na morebitne konflikte ob implementaciji arbitražnega sporazuma s Hrvaško”. Ta naslov razprave po mnenju koalicije pomeni napoved vojne sosednji državi, zaradi česar je premier Miro Cerar Mahniča med tednom pozval, naj sejo odpove.

Tanko je zavrnil kritike, da bi bilo karkoli narobe s Mahničevim sklicem seje in opozoril, da tudi „ni bilo nobenega poziva k vojni“. Dejal je: „Točka je bila korektna in nobene podlage nimate v nobenem aktu, da si tako ravnanje privoščite. Ne vi, ne vlada, ne koalicija, ne kdorkoli. Nihče nima podlage za tako ravnanje.”

 

Več lahko preverete na povezavi: Kustec Lipicer: Neposredno ste pozvali k vojni — Spletni časopis

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s