Janša: Mini državni udar — Spletni časopis

Ta sklep je evidentno neustaven. To je mini državni udar. Če bi to obveljalo, lahko katerakoli vlada odloči, da ministri ne bodo več hodili na seje parlamenta, njegovih delovnih teles in parlamentarna demokracija razpade.

Tako je predsednik SDS Janez Janša ocenil vladno odločitev, ki je obrambni ministrici Andreji Katič in šefu generalštaba Andreju Ostermanu prepovedala poročanje odboru za obrambo. Vlada pristojnosti za odločanje o prepovedi ministrom, da bi prihajali v državni zbor, po Janševi oceni sploh nima, saj gre za odnos med zakonodajno in izvršilno vejo oblasti in za nadzor nad vojsko.

Na sejo odbora za obrambo ni prišel nihče iz vlade, bojkotirali so jo koalicijski poslanci in tudi poslanci opozicijske Levice. V tiho sobo v kleti parlamenta, kjer so najbolj zaupne seje, je ob predsedniku odbora Žanu Mahniču in predsedniku SDS Janezu Janši prišel le še poslanec SDS Franc Breznik.

S KAKŠNIM OROŽJEM ROŽLJA CERAR?

Janša je med drugim povedal, da je bila seja odbora za obrambo sklicana tudi zaradi izjav predsednika vlade Mira Cerarja, ki je dejal, da ga mineva potrpljenje in da bo enostransko uresničil arbitražni sporazum. Hrvaška je istočasno povedala, da tega ne bo dovolila. “Z orožjem rožljajo drugi,” je dejal Janša in dodal, da “odbor za obrambo, ki je po ustavi zadolžen za nadzor nad izvršilno oblastjo, zanima, s čem predsednik vlade rožlja”.

Več lahko preberete na povezavi: Janša: Mini državni udar — Spletni časopis

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s