Mahnič pozval Brgleza, naj ga zaščiti pred Cerarjem — Spletni časopis

Ne bom odpovedal že sklicane seje odbora za obrambo, se je na poziv premiera Mira Cerarja (SMC) odzval predsednik odbora za obrambo Žan Mahnič (SDS),  ki je obrambno ministrico Andrejo Katič (SD) in načelnika generalštaba Andreja Ostermana povabil, da bi v četrtek za zaprtimi vrati poslancem poročala o pripravljenost vojske na morebitne konflikte ob implementaciji arbitražnega sporazuma s Hrvaško.

Če vlada nima nikakršnih načrtov, ker ne pričakuje konfliktov, je to odlično, če pa jih ima, imamo poslanci pravico vedeti, kakšna bo vloga vojske pri implementaciji arbitražnega sporazuma, je dejal Mahnič.

Predsednik republike Borut Pahor se je na Cerarjev poziv, naj se opredeli do po oceni premiera neprimerne razprave, ki jo sproža Mahnič, odzval z opozorilom, da imamo v državi več vej oblasti, ki so med seboj ločene in da se ne sme vpletati.

Mahnič pa je pozval predsednika državnega zbora Milana Brgleza (SMC), »da zaščiti državni zbor pred aroganco izvršne veje oblasti, ki želi izvajati pritiske na avtonomno, zakonodajno vejo oblasti”. Predsednika vlade Mira Cerarja pa je pozval, naj izvršuje in uveljavlja svojo voljo v Piranskem zalivu in ne v odboru za obrambo.

via Mahnič premieru: Ne bom odpovedal odbora za obrambo — Spletni časopis

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s