Erjavec podprl Pahorja, prispevek za RTV ne bo spremenjen

Na predsedniških volitvah bomo podprli Boruta Pohorja,  je danes napovedal predsednik Desusa Karl Erjavec, ki je hkrati zagotovil, da pri načinu plačevanja prispevka za javni zavod RTV ne bo čisto nobenih sprememb.

Erjavec: Peršak tega niti predlagal ne bo

„Minister za kulturo Anton Peršak (Desus) ne bo niti predlagal, da bi bil prispevek poslej odvisen od višine dohodkov. Ostal bo tak kot je,“ je zagotovil Erjavec, ki je po pogovoru vrha stranke in tiskovni konferenci odšel v parlament, kjer je poslanska skupina odločala, kako bo jutri glasovala o (ne)zaupnici ministrici za zdravje Milojki Kolar Celarc (SMC). Ministrico nameravajo večinsko podpreti.

Ministrico je julija Erjavec pozval, naj sama odstopi, a ta tega ni storila. Ali bo še vodila resor, bo jutri glasoval državni zbor po razpravi o interpelaciji. Da bi jo večina odstavila, je mogoče le bolj teoretično.

Kaj je Erjavec povedal o prispevku za RTV in podpori Pahorju, lahko pogledate  na posnetku:

 

Erjavec se je na tiskovni konferenci začudil, ker se je prejšnji teden srečanje političnega vrha, ki bi moral razpravljati, kako implementirati arbitražno odločitev, spremenilo v vrh o njegovih izjavah. Erjavec ne razume, katere njegove izjave druge politične veljake motijo.

Čas za odločno politiko in ne diplomacijo

[wp_ad_camp_3]

„Govorijo, da je treba na diplomatski način izražati stališča. To smo počeli 26 let in vidimo, kam smo prišli. Moje stališče je, da je čas za odločno zunanjo politiko,“ je povedal zunanji minister, ki je prepričan, da je bila pravilno odločitev, da je država ustavila postopek vstopanja Hrvaške v OECD, ker država, ki ne spoštuje prava in odločb sodišča, ne izpolnjuje pogojev za članstvo v OECD.

„To ni stvar diplomacije, to je stvar preprostih dejstev,“ je dejal Erjavec.

O srečanjih hrvaškega in slovenskega premiera Andreja Plenkovića in Mira Cerarja, pa je ocenil, da je bilo napaka že prvo srečanje, o hrvaškem premieru pa je dejal, da ni iskren v pogovorih, če poziva ribiče, naj v Piranskem zalivu lovijo kot so v preteklosti.

Mahnič si nabira pozornost

[wp_ad_camp_4]

O zaprti seji odbora za obrambo, ki jo je za četrtek sklical Žan Mahnič (SDS) o pripravljenosti vojske na morebitne konflikte s Hrvaško, pa je Erjavec ocenil, da je „povsem nepotrebna“. „Gre bolj za nabiranje pozornosti predsednika odbora za obrambo,” je ocenil zunanji minister, ki ga čudi, ker je SDS na političnem vrhu zagovarjala dialog, zdaj pa sklicuje seje o pripravljenosti vojske.

Na opozorilo, da o ravnanju vojske odloča vlada in ne opozicija, je Erjavec odgovoril: „Slovenska vojska, kar se tiče implementacije arbitražen odločbe nima nobene vloge.“

Celotna nastop Erjavca v tem delu je bil takšen:

Advertisements

4 thoughts on “Erjavec podprl Pahorja, prispevek za RTV ne bo spremenjen

 1. „Minister za kulturo Anton Peršak (Desus) ne bo niti predlagal, da bi bil prispevek poslej odvisen od višine dohodkov. Ostal bo tak kot je,“
  To bomo še videli, ne?
  “Ministrico nameravajo večinsko podpreti.
  Ministrico je julija Erjavec pozval, naj sama odstopi, a ta tega ni storila.”
  Obstoj kredibilnosti?

  Všeč mi je

 2. Zagreb (dpa) – Im Grenzstreit zwischen Slowenien und Kroatien in der nördlichen Adria bauen die beiden EU-Länder immer höhere Drohkulissen auf. Die Nachbarn schließen inzwischen auch Polizeigewalt in der umstrittenen Bucht von Piran auf der Halbinsel Istrien nicht mehr aus.

  Nikogar nima v kabinetu,ki bi namesto njega občasno pobrskal po tujih časopisih. Ubogi mali klovn je še vedno sam sebi všeč.

  Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s