Džihad za javno šolstvo — Spletni časopis

Pravi sveti vojni za javno šolstvo smo priča ob zahtevi ustavnega sodišča, da mora država odpraviti diskriminacijo otrok, ki se šolajo na osnovni šoli Alojzija Šuštarja. Celo ustavo, najvišji pravni akt skupnosti, bi nam politiki spremenili. Tako hudo je. Oblast v tej vojni nikakor ne more uresničiti sodbe ustavnega sodišča, ki bi jo morala že pred dvema letoma.

NE GRE ZA VEROUK

O kakšnem vesoljsko pomembnem vprašanju poteka spopad? Spor pred ustavnim sodiščem so starši in Zavod svetega Stanislava sprožili, ker je osnovni šoli Alojzija Šuštarja leta 2011 za izvajanje javno veljavnega dela programa država namenila 109.014 evrov manj kot so jih dobile druge javne osnovne šola. In kot jih že dobijo nekatere druge zasebne osnovne šole. Ne gre za investicijske stroške. Teh jim ne plačuje država. Ne gre za razširjen program, katerega del je verska vzgoja. To dodatno v celoti plačajo starši sami. Gre za, če povemo naravnost, plačo učitelja matematike, ki jo določi država v pogajanjih s sindikati.

Za teh sto tisoč evrov letno za enaka plačila učiteljev, se že nekaj let trese država, sestajajo komisije v državnem zboru, poka v vladi, v strankah, celo ustavo bo parlament prihodnji mesec spet poskusil spremeniti.

DROBIŽ ZA OTROKE IN MILIJONI ZA POLITIKE

Je teh sto tisoč evrov letno vrednih tega kravala? V primerjavi s proračunom za osnovno šolstvo, ki znaša 743.125.120 evrov, je čisti pljunek v morje. V ocean. Tudi za ministrico za šolstvo osebno, trenutno je to predsedniška kandidatka Maja Makovec Brenčič, je to drobiž. Profesorji si namreč bogato delijo. Bivša ministrica Stanka Setnikar Cankar je morala odstopiti, ko se je pokazalo, da je ob profesorskem delu v desetletju dobila 636.000 evrov ne ravno upravičenih dodatkov. Samo s tem bi lahko nekaj let odpravili diskriminiranje otrok. Ker so v versko vojni, da ne bi odpravili diskriminacije otrok, zelo glasni iz SD, spomnimo, da je njihova političarka Metka Tekavčič dobila 300 tisočakov takšnih dodatkov. Zadoščalo bi za nekaj let odprave diskriminacije. V seštevku pa bi z nezakonitimi izplačili profesorjem z lahkoto poravnali vse te dodatne stroške za nekaj tisočletij. Ob dodatkih profesorjem ni bilo svete vojne, ki smo ji priča ob, oprostite, drobižu za otroke. V tej vojni presenetljivo z leve ni najbolj glasen Luka Mesec. Sliši se predvsem nekdanjo premierko Alenko Bratušek in šefa poslanske skupine SD Matjaža Hana.

KDO JE PRAVI VAHABIT?

Več lahko preberete na povezavi Džihad za javno šolstvo — Spletni časopis

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s