Romana Tomc tudi uradno kandidatka SDS

“Odločitev za kandidaturo ni bila lahka, ker položaj predsednika države jemljem zelo resno in odgovorno. Zahvaljujem se za zaupanje in podporo vsem, ki so me pri tej odločitvi podprli in spodbujali. Želim ostati trdno na tleh in ne obljubljati stvari, ki jih ne morem izpolniti. To je moj slog, ki ga ne mislim spreminjati,«

To je po odločitvi sveta SDS, ki jo je potrdil za predsedniško kandidatko SDS, sporočila evropska poslanka Romana Tomc, ki meni, da za svojega predsednika državljani “želijo predvsem zanesljivega, dostojanstvenega in odločnega predsednika oziroma predsednico.

Predsedniška kandidatka SDS Foto: Robert Fojkar Komac

“To je tisto, kar pa lahko obljubim brez oklevanja,« je sporočila Tomčeva.

Prvi jo je napovedal Zver, a…

Z uradno razglasitvijo kandidaturo Tomčeve je največja opozicijska stranka odpravila še zadnjo večjo neznanko, ko gre za predsedniške kandidate. Ta teden je kandidaturo napovedala tudi največja vladna stranka SMC, ki za predsednico ponuja ministrico za izobraževanje Majo Makovec Brenčič.

Iz SDS so napovedali, da bodo uradno kandidaturo Tomčeve predstavili v ponedeljek. Da je nekdanja podpredsednica državnega zbora najprimernejša kandidatka med evidentiranimi, je čez novo leto ocenil podpredsednik SDS Milan Zvera. Tomčeva je bila, ko sva o tem takrat govorila po telefonu, precej zadržana.

Pokvaril ji je počitnice, je bilo slišati v stranki. Sprejeti takšno kandidaturo ni mačji kašelj.

Tomčeva o Pahorju in Türku

[wp_ad_camp_4]

Na evropskih volitvah pred tremi leti je bila Tomčeva po številu zbranih prednostnih glasov v SDS druga za Zverom, zbrala je 10.835 prednostnih glasov. Z drugim v stranki rezultatom, a z dovolj prednostnih glasov,  je evropski parlament presenetljivo iz skupne liste NSi in SLS prišel še Franc Bogovič, ki je zbral 7.809 prednostnih glasov.

Tomčeva je imela v začetku letošnjega leta resne pomisleke, ali kandidirati. V stranki so se pozneje zato dolgo odločali, koga ponuditi, na koncu pa so le prepričali Tomčevo.

Aprila, ko je predsednik državnega zbora Milan Brglez (SMC) kritično ocenil, da so se v času Boruta Pahorja znižali standardi predsednikovanja, je bila Tomčeva, ko sem jo vprašal o tem, manj kritična.

Ni se strinjala z Brglezovo oceno, da Pahor delo opravlja slabše kot Danilo Türk. Kvečjemu obratno je, je takrat ocenila.

Večina anketiranih ji je…

[wp_ad_camp_3]

V spletni anketi ji je velika večina bralcev Spletnega časopisa odločno pritrdila. Rezultat je bil tak:

Glasovati je mogoče še vedno:

[poll id=”2″]

Tomčeva je bila v preteklosti  državna sekretarka na Ministrstvu za delo, pa tudi direktorica direktorata za delo in pravice iz dela.

Predsednik stranke Janez Janša, predsednik sveta stranke Anže Logar in predsedniška kandidatka Romana Tomc Foto: Robert Fojkar Komac

Advertisements

5 thoughts on “Romana Tomc tudi uradno kandidatka SDS

 1. Gospa Tomčeva nima možnosti proti populistu Pahorju. Veliko napako so naredile desne stranke ker niso skupno podprle gospoda BMZ kot njihovega kandidata na predsedniških volitvah. Samo on bi imel veliko možnost premagati Pahorja za katerega menim da je poleg Drnovška in Kučana povzročil največ škode naši državi.

  Všeč mi je

  • Mogoče res imate prav.
   Verjetno je “posvojitev” BMZ za kandidata desnice oviralo nezaupanje do ljudi, ki so pred volitvami dajali neiskrene izjave in na debelo obljubljali, pravo barvo pa pokazali šele po izvolitvi.

   Škoda, a temu se ne čudim, saj je BMZ že kandidiral na listi SDP – bivših komunistov.
   Jaz mu tega nisem zameril, ker optimistično verjamem, da človek lahko spremeni svoje mišljenje, ko spregleda, Vsi pa niso tako odprti in neprevidni – ali neumni, kakor hočete – da bi tvegali z njim.

   Žalostno, a tako pač je pri nas, kjer se laž že desetletja dolgo drži skoraj vsake besede, ki jo kdo izusti ali napiše.

   Všeč mi je

 2. Kakor je videti, po mirni poti žal ne bo šlo, ker so storilci za vse očitke in dokaze slepi, gluhi in mutasti – očitno so potrebni bolj čvrsti in neusmiljeni prijemi.
  No, najbrž nič manj kot takšni, kakršne so uporabljali sami, ko so se od poletja 1941 naprej vzpenjali na absolutno oblast.
  Nikjer na svetu trikrat premišljena in rahločutna demokracija nima možnosti proti vrhunski mafiji – ali pač?

  Všeč mi je

 3. Slehernik, res je, da je BMZ kandidiral kot nečlan pri SDP pred davnimi leti. Prepričan pa sem, da je že davno sprevidel in ugotovil, da tako z mafijskimi rdečimi vladami ne bo šlo dolgo naprej. Gospod Zupančič bi bil odličen predsednik države, spoštovan tudi v tujini, sicer pa naj bi bil predsednik države moralna avtoriteta in predsednik vseh državljanov in ne samo desničarjev kamor tudi jaz z vsem srcem pripadam. Vse desne stranke so imele vsaka s svojim kandidatom samo svoje parcijalne interese, na koncu pa se bo vse sfižilo v Pahorjevo zmago.

  Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s