Interpelacija: Bo Milojka Kolar Celarc padla že prihodnji teden?

Poslanci SMC, ki so se jim pridružili trije poslanci Desusa, zahtevajo od predsednika zbora Milana Brgleza, da mora sklicati izredno sejo parlamenta, na kateri bi poslanci sredi prihodnjega tedna razpravljali o delu ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc (SMC) in odločali tudi o nezaupnici ministrici. O sklicu te izredne seje bodo danes popoldan vodje poslanski skupin razpravljali na kolegiju predsednika državnega zbora Milana Brgleza (SMC).

Bo Desus sestrelil ministrico?

Razpravo in odločanje o ministrici je julija zahtevala opozicijska SDS Janeza Janše. To je že drugi predlog SDS, da bi odstavili ministrico za zdravje. Poskusili so že leto prej, a takrat brez možnosti za uspeh, ker je Desus napovedal, da ne bodo glasovali za odstavitev, saj ima ministrica, kot so takrat ocenili, »polno podporo predsednika vlade Mira Cerarja«. Brez Desusa pa SDS niti teoretično ni mogla zbrati nujnih 46 glasov.

Med podpisniki zahteve za izredno sejo je tudi nekdanja ministrica z kulturo Julijana Bizjak Mlakar (Desus)

A položaj je po letu dni zdaj dramatično drugačen. „Pozivamo ministrico naj sama odstopi,“  je po že drugi zahtevi SDS, da mora parlament razpravljati o delu ministrice za zdravje  Milojke Kolar Celarc (SMC), julija predsednik Desus Karl Erjavec ocenil, kaj bi morala storiti ministrica.

Erjavec je ocenil še, da odstop ministrice ne bo ogrozil politične stabilnosti in ne bo pomenil padca vlade.

A ministrica po tem pozivu iz druge največje vladne stranke ni odstopila.

Razpravo in odločanje na izredni seji parlamenta so vsi poslanci SMC in manjši del Desusa (Franc Jurša, Peter Vilfan in Julijana Bizjak Mlakar)  ta teden zahtevali, da bi „razbremenili“ redno sejo državnega zbora.

Kakšna je zahteva vladnih poslancev

Celotna zahteva poslancev dveh vladnih strank za izredno sejo je takšna:

 

[gview file=”https://peterjancic.files.wordpress.com/2017/09/zahteva-za-izredno-sejo.pdf”%5D

Ker so zahtevo podpisali poslanci strank, ki vladata in je med njimi tudi predsednik državnega zbora, je pričakovati, da bo izredna seja za prihodnji teden danes tudi sklicana.

O razpletu prihodnji teden lahko odgovorite v spletni anketi:

[poll id=”13″]

Advertisements

5 thoughts on “Interpelacija: Bo Milojka Kolar Celarc padla že prihodnji teden?

 1. Eni najbolj neučinkovitih in škodljivih članic Cerarjeve neinventivne in slabokrvne vladne posadke moremo priznati edinole to vrlino, da je uspela vsa ta mučna in neskončno dolga leta svojega mrtvoudnega mandata le odlagati in prelagati nekritično obljubljene in težko pričakovane (od)rešitve ter brez vsakega realnega kritja kar naprej samo “sveto” obljubljati.
  A kar je pri luči dneva obljubljala, je v mraku noči vestno “razparala”, zaradi česar so se čakalne vrste v njenem mandatu nezaustavljivo podaljševale, izgube v javnih zavodih povečevale, doma izšolani mladi zdravniki in drugo zdravstveno osebje je moralo s trebuhom za kruhom na tuje, le korupcija in klientelizem ter nepotizem so “ostali inu obstali” kot edina zanesljiva in “stabilna” stalnica našega javnega zdravstva, skozi katerega se pretakajo javna sredstva zdravstvenih zavarovalnic oz. zdravstvenih zavezancev nenadzirano in brez ovir na zasebne račune doma in na tujem ter v davčne oaze.
  Ve se, kdo je zainteresiran, da na zdravstvenem ministrstvu ostane vse tako, kot je! Nenasitni zajedalci iz monopolnega sistema javnega zdravstva ter kriminalno-političnega podzemlja, ki imajo od poroznega in kaotičnega sistema javnega zdravstva kot nenehno proračunsko polnjene jame brez dna edini stalne in otipljive koristi.

  Všeč mi je

 2. Res je, da ni veliko naredila, a boste videli kaj bo naredil Kenda ko pride!? Še žal nam bo za Milojko! Blefer, ki veliko gobezda, obrača se tja kamor piha veter, pa nič od njegovega dela oziroma po njegovem”garanja”

  Všeč mi je

 3. Zadeve so preproste. Zdravstvo je treba reformirati. Reforma pa naj bo takale: na “vhodni” strani naj reforma dopusti konkurenco zavarovalnic. Na izhodni strani (izvajalci zdravstvenih storitev) pa naj se privatizira vse, od posameznih zdravnikov družinske medicine do UKCL. Vsi problemi, ki jih zdaj povzroča skorumpirano “javno” zdravstvo v lasti države, bodo v najkrajšem času izginili.

  Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s