Glosa: Za kampanjo te vlade je 97.000 evrov premalo! — Novice o politiki in medijih

Poslanci so na izredni seji parlamenta, ki so jo zahtevali opozicijski poslanci SDS, NSi in nepovezani, smeli le razpravljati. Vlada in koalicijski poslanci so že prejšnji teden namreč že odločno zavrnili, da bi bilo kaj nepoštenega v zakonu, s pomočjo katerega si je vlada iz proračuna za referendumsko kampanjo julija dodelila 97.000 evrov ali

ali s kampanjami, ki jih je prijavila vrsta povsem državnih podjetij. Tem zakon ostro prepoveduje, da bi za kampanje primaknile kak cent. Kampanje so ta podjetja prijavila, da ne bi nič porabila. To je jasno kot beli dan in povsem logično.

Danes, ker je tako že odločila koalicija, ne bo odločanja, da bi v prihodnje kaj popravljali ureditev. Smo že najboljši.

CERAR PROTI CERARJU PROTI CERARJU

“Sistem je odličen,” nam sporočajo vladajoči. Denimo s stavkom:

“Vlada Republike Slovenije je odgovorna za strateške projekte države, zato želi z referendumsko kampanjo aktivno vplivati na izid glasovanja na referendumu ter argumentirano nagovarjati volivce v podporo uveljavitvi zakona. Na ta način se omogoča tudi uravnotežena referendumska kampanja, saj morajo biti volivci seznanjeni z vsemi argumenti in imeti na razpolago čim več informacij, da si lahko neobremenjeno izoblikujejo lastno mnenje o obravnavani problematiki. V zvezi z izvajanjem referendumske kampanje Vlada Republike Slovenije ves čas deluje transparentno.”

Ta zgledna “uravnoteženost” se lahko izkaže za nekoliko težavno za šefa vlade Mira Cerarja. Vlado seveda predstavlja premier Miro Cerar. V isti referendumski kampanji bo tudi stranka SMC, kjer je, kakšna slučajnost, glavni spet premier Miro Cerar. V kampanji bodo tudi državne železnice, ki jim denar za poslovanje, ker so velik izgubar, zagotavlja vlada, ki jo vodi premier Miro Cerar, ta je seveda tudi predstavnik lastnika teh železnic in tudi predstavnik lastnika državne družbe za avtoceste Darsa, ki je tudi v kampanji…

Da bo predstavljanje vlade dobro uravnoteženo, bodo morali vladni pravniki in koalicijski predstavniki Cerarjevo navzočnost primerno dozirati in paziti, da se ne pojavi na kakšnem od soočenj več Cerarjev hkrati. Ker to bi znalo biti težava. Lahko bi nastala zmeda, kateri je pravi in v imenu koga nastopa kateri od Cerarjev.

Več Glosa: Za kampanjo te vlade je 97.000 evrov premalo! — Novice o politiki in medijih

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s