Primer farmacevtka: Nekoliko skrivnostna ovadba Zorana Jankovića — Novice o politiki in medijih

“Točne vsebine novinarjem nismo in ne bomo razkrili.”

Tako so včeraj pojasnili pri županu Ljubljane Zoranu Jankoviću, ko sem skušal pridobiti celotno ovadbo, ki jo je župan vložil zaradi razkritja vsebine obtožb proti njemu.

So pa odvetniki Zorana Jankovića medijem zadnje dni potrdili, da so ovadbo vložili proti tožilki Blanki Žgajnar in pooblaščencu za posredovanje javnih informacij Aleksandru Lenardu.

Proti obema, Žgajnarjevi in Lenardu županovi odvetniki najbrž sprožajo spor, ker sta vsak na svojem področju odločila, da dostopa javnosti do podatkov, česa vse sumijo župana, ni mogoče omejiti. Žgajnarjeva je ocenila, da javni dostop do dokumentov ne bo škodilo interesom kazenskega postopka, saj, ko je vložena zahteva za preiskavo, imajo osumljeni že dostop do vseh dokumentov. Lenard pa je ocenil, da tudi drugih razlogov za zavračanje dostopa (varstvo osebnih podatkov) do dokumentov o Jankoviću ni. Osebne podatke je pri pošiljanju dokumentov namreč prikril.

Javno so najbolj odmevali podatki, ki potrjujejo v medijih že prej predstavljeno zgodba o farmacevtki, ki gre na obisk k županu, ker ne more dobiti zaposlitve za nedoločen čas v lekarni, ki je v lasti občine. Po zdaj dostopnih dodatnih podrobnostih je župan posredoval pri direktorju Marjanu Sedeju, da ta s pomočnico za kadrovsko področje Spomenko Sluganović uredi, da ženska dobi, kar hoče. Mlada ženska pa je Jankoviću zagotovila, da tudi on dobi kaj od tega. Namreč posteljne radosti. Najmanj dvakrat. Pogovori o tem so bili posneti. Policiji pa je ženska menda potrdila, da je župan seks tudi dobil.

Več je dostopno na povezavi: Nekoliko skrivnostna ovadba Zorana Jankovića — Novice o politiki in medijih

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s