Golobič o tatinski združbi za TEŠ6 in kupljenih medijih

Kar nekaj kritik in ostrih odzivov sem si nakopal ob zvezdniškem soočenju predsednika republike Boruta Pahorja in Gregorja Golobiča pred preiskovalno komisijo za TEŠ6, zaradi kratkega sporočila na družabnem omrežju.

Vladni projekt za krajo

Nekdanja koalicijska partnerja Gregor Golobič in Borut Pahor v državnem zboru Foto: Državni zbor/Barbara Žejavac

Poslušal sem, kaj nekoč šefa dveh največjih vladnih strank, nekdanji premier in takrat predsednik SD Pahor in šef Zaresa Golobič, govorita o nekdanjem skupnem vladanju, ki se je končalo precej neslavno.

Na twitterju sem, ker se mi je zdelo zanimivo, kratko povzel izjavo Golobiča, ki je pred komisijo ogorčen govoril o tem, da je bila termoeletrarna po njegovem „zasnovana kot alibi za krajo, nikoli kot energetski projekt.“.

O TEŠ6 je dejal celo: „Zamišljen je bil kot priložnost, da lahko skupina ljudi ukrade nekaj sto milijonov in da jih bo kradla še naprej skozi uvoz indonezijskega premoga…“

Nevarna dvoumnost o Golobiču

[wp_ad_camp_4]

To sem skrčil v kratko sporočilo, ki je bilo takšno:

//platform.twitter.com/widgets.js

Odzivi so bili ostri. Najprej sem jih slišal od nekdanje šefice kabineta nekdanjega predsednika državnega zbora Pavla Gantarja (Zares) Jelene Alekšić, da sem to narobe slišal. Potem se je oglasil nekdanji tesni Golobičev sodelavec v LDS in Zares Bogdan Biščak, ki mi je pripisal, da okoli mene letajo leteči sloni.

Takole je bilo videti:

 

 

Gregor Golobič se je sčasoma odzval bolj blago, da sem slabo poslušal in da je na voljo posnetek.

Kar je res: ogledati si je mogoče video posnetek.

Obramba mogočnih gospodarjev

[wp_ad_camp_3]

Ideološki propagandisti skrajne levice, ki skrbijo za propagandne vložke, pa so se oglasili celo na značilne domoljubne slovenske načine, s katerimi branijo svoje gospodarje. Denimo tako:

Najprej sem pomisli, da zanikajo, da bi Golobič govoril, kar pač je. Sčasoma sem ugotovil, da gre za nekaj drugega.

No. Še enkrat: Golobič je res govoril, kar sem zapisal. Morda sem pa res zapisal nekoliko dvoumno.

Še pomislil nisem, da bi kdo to lahko prebral na način, da je Gregor Golobič obtožil samega sebe. Takšnega politika še nisem srečal.

Obtožil je druge. Logično. Projekt TEŠ6 sam. In Pahorja, da se kot šef vlade ni izkazal. Kar celo vsi vemo, da se ni. Kot šef vlade je bil Pahor precejšnja katastrofa.

Kdo pozna to državo, če ne Golobič

[wp_ad_camp_2]

Ni prvič, da smo to slišali. In zato sem tudi dodal, da vse skupaj ni novost. “Novota”, sem zapisal, ker je to besedo pred časom uporabilo pravosodno ministrstvo ob primeru Janković.

Pred preiskovalno komisijo je Golobič vztrajal, da Teš6 ni bil “energetski projekt” In da je to “projekt tatinske združbe, projekt sežigalnice evrov.” Opozoril je še, da je z okoljskega vidika stvar tudi povsem zavožena.

Kar je tudi znano in res.

O medijih in novinarjih pa je ocenil, da so: “Kupljeni z denarjem. Večina. Žal.”

Če se kdo na to državo in medije spozna, je to zanesljivo Golobič. Zato je vredno prisluhniti in dvakrat prebrati.

Državo je soustvarjal. Z Janezom Drnovškom in s Pahorjem ji je vladal. In takšna je.

Med soočenjem Boruta Pahorja in Gregorja  Golobiča Foto: Državni zbor/Barbara Žejavac

Da bo predstavljenih več plati, je dobro pogledati še sporočilo, ki ga je o dogajanju na preiskovalki spisal nekdanji minister Zares Matej Lahovnik, ki z Golobičem ni v najbolj idiličnih odnosih. Tole je zapisal:

 

 

 

Advertisements

5 thoughts on “Golobič o tatinski združbi za TEŠ6 in kupljenih medijih

 1. Golobiču nisem NIKOLI verjel na besedo. Bil je mojster sprenevedanja.
  Tokrat pa mu verjamem, ker vem, da so nas res nategnili. Spominjam se kako sta se skupaj z ministrico borila proti projektu.
  Logično pa mi je, da je Pahor kot partijski šef MORAL zagovarjati investicijo zaradi šaleško-velenjskega lobija, ki je vse to sranje nakopal Slovencem.
  Žal.
  Prav zato me sedaj še bolj skrbi, da se nam ponavlja teš6 z 2.tirom, projektom smc in njihovih voluharjev.

  Kaj vse smo pripravljeni požreti Slovenci.

  Če sta Janša ali Kangler prdnila ob nepravem času in kraju, se je tresla vsa Slovenija, mediji so imeli izredne razmere, tokrat pa “kupljeni mediji” molčijo, ne vidijo, ne slišijo dokler ne bodo dobili ustreznih navodil.

  Če kdo, potem, prav gotovo ve Peter Jančič, preveč ve, enako kot Bojan Požar.

  Ogabno, tovariši, ogabno.

  Všeč mi je

 2. Več kot očitno je bil glavni politični motiv Golobičevega dražljivega parlamentarnega nastopa odvzemanje verodostojnosti nekdanjemu predsedniku vlade RS, aktualnemu predsedniku RS in ponovnemu kandidatu za najvišjo funkcijo v državi – Borutu Pahorju.
  Njegove izjave (v skladu z ljudskim rekom “po toči zvoniti” oz. “po bitki so generali vsi”) so sramota za nekdanjega vplivnega politika, ministra. člana Pahorjeve vlade in prvaka stranke Zares (ter pred tem vladajoče LDS), saj dokazujejo, da je v vlogi ministra potuhnjeno molčal in tako pajdaško “držal vrečo” vsem, ki so po njegovem T6 zasnovali in izpeljali kot “alibi za krajo”. Temu pogostemu pojavu med našimi politiki bi lahko rekli: “Zapozneli vžig”.
  Po veljavni ustavi in zakonodaji bi namreč moral, kot državljan in še posebej kot izvrstno informirani minister ter član vlade RS, reagirati takoj ob vseh domnevnih indicih za nezakonita ravnanja v zvezi s T6 tako v okviru vlade kot pred javnostjo in še posebej pred pristojnimi organi. A, kot je znano in kot je sam včeraj priznal, ni storil NIČ. Ponižno, potuhnjeno, spravljivo in prilagodljivo je molčal vse do včerajšnjega zaslišanja pred parlamentarno komisijo, ko se je zavestno pustil vpreči v predvolilno kampanjo proti enemu od predsedniških kandidatov.

  Všeč mi je

 3. “Obtožil je druge. Logično. Projekt TEŠ6 sam. In Pahorja, da se kot šef vlade ni izkazal. Kar celo vsi vemo, da se ni.”
  A sta g. Golobič in g. Pahor sedela na sejah takratne Vlade RS? A sta sedela na skupščinah HSE? Če jima informacij niso podali bi še vedno lahko, – pač upoštevajoč informacije, ki pa sta jih prejela z določenimi dokumenti – vprašala po informacijah, ki sta jih želela imeti, da bi se lahko seznanila z dejanskim stanjem, ne? Ni namreč pomembno, da se odločiš le na podlagi prejetih informacij, ampak da zahtevaš tudi druge obstoječe, če je to potrebno, da lahko sprejmeš zakonito in pravilno odločitev, ne?

  Všeč mi je

 4. Golobič je eden najbolj umazanih in pokvarjenih politikov iz serije
  ambicioznih levičarjev in levičarskih mafijcev; takim pravimo kar
  “prodane duše”, njegova zloba in revanšizem ne poznata meja
  in v njegovih ULTRA nastopih smrdi po ščuvanju s strani velikega
  malega plesnivega “evnuha” !

  Všeč mi je

 5. Ničv sloenski politiki ni slučajo. Tudi soočenje, Boruta Pahorja in Gregorja Golobiča ne!
  Pri tej intrigi Matjaž Hanžek nima nič. Je kljub vsemu preveč pošten.
  Kljub vsemu pa je povzročitelj predstavitve velikega zvajanja, metanja peska v oči in preverantstva dveh vodilnih politikov.
  Prvi je do besede prišel Gregor Golobič in je takoj v svojen zavajajočem, lažnjivem in sladkobnem stilu napadel SDS in posredno Janaza Janšo, ki je povzročila Patrijo Pahorjeve vlade. Takrat, pod vladavino “nesposobnega in kriminalnega Janaza Janše”, bi se naj po Golobiču začela velelopovščina in izgradnja TEŠ 6. Ustanovljen je bil lobi, ki je imel namen okrasti Slovenijo. Podpisal je predpogodbo, kaj predogodbo, pravni zmazek, ki ni vreden papirja na katerem je napisan. Nato je sledila hvala njega samega, ki je sam pridobil ekspertizo, ki do pikice natančno napoveduje polom in škodo, ki sedaj nastaja, pa seveda tudi kriminal, ki je dodobra napolnil žepe izbrancem. Na osnovi te ekspertize si je ubogi in nemočni Golobič z največjimi napori prizadeval ustaviti kvarno kriminalno gradnjo, vendar mu to ni uspelo. Nenehno je opozarjal Pahorja, ki pa je bil gluh za javna opozorila. Poskušal je ukrotiti tudi lumpa dr. Lahovnika, pa ga ni mogel. Ta je kar naprej izkoriščal njegovo nemoč in skrbel, da so kriminalni posli v TEŠ 6 tekli naprej. On sam pa je bil nemočen in šele z Darjo Radič je lahko dosegel razkrinkanje kriminala, kar ga je prisililo k izstopu iz koalicije in s tem vsaj delno očiščenje odogovornosti pri tem umazanem projektu. Delno se je zelo nežno doktaknil Pahorja, ki da ni sledil njegovim dobronamernim opozorilom.
  Nato je nastopil Pahor. Priznal je, da ni dovolj resno jemal opozorila. Povedal je tudi, da je Golobič imel vso možnost, da odločneje poseže v prolematiko TEŠ 6 , vendar tega ni naredil, če prav je imel vso možnost. S spretnostjo, kakršno dobro obvlada se je izmotaval in le delno priznal svojo odgovornost.
  Tukaj je potrebno povdariti njegovo nepoštenost in bojazljivost.
  Omenjal je, da je bil premalo poučen o problemu, ki nastaja z realizacijo projekta. To ni res, saj so dnevno v javnosti krožile alarmantne novice, ki so opozarjale na potratnost in škodlijovst gradnje. Končno ni omenil opozorila opozicije, ki je navedla razloge, zakaj je porebno aktivnosti ustaviti, ali pa celo odstopiti od predpogodbe, kar bi stalo le 25 mio, kar je drobiž v primerjavi s pričakovano izgubo.
  V času krize, je drastično padla cena elektrike in nakazala, da bo TEŠ 6 posloval z veliko izgubo. Padla je tudi cena opreme, in investitor je imel možnost izsiliti od izvajalca ugodnejšo ceno, ali ob prekinitvi pogodbe izbrati mnogo ugodnejšega izvajalce. Tega opozorila Pahor ni upošteval. Na njem je odgovornost, izgovarjal pa se je na svoje sodelavce. To ni pošteno.
  Kljub zelo idealiziranem zagovoru Pahorju ni uspelo izbristai odgovornost za polomijo TEŠ 6. V kolikor bi bil pošten in pogumen, bi moral že na samem soočenju sporočiti, da odstopa od kandidature za perdsednika države in da namerava po izteku mandata odstopiti iz vseh političnih funkkcij in s tem sprejeti politično odgovornost za polomijo TEŠ 6, ki jo bodo v glavnem morali odplačati njegovi volivci.Tega ni naredil in pokazal, da je nenačelen lepo govoreči slabič, ki ni državnik, ampak le majhen aparatčik, ki skrbi pred vsem za sebe, ne pa za državo in njene državljane. Na državljanih pa je, ali mu bodo poverili še en mandat, če ravno jih vleče za nos in se norčuje iz njih.
  Mnogo hujši pacient je Golobič. To je poosebljena pokvarjenost, ki ji je težko najti kaj podobnega. Navedel sem že, kako se je lotil SDS in Janše. Z besedico pa ni omenil, da je pri lopovskem plenjenju sodelovala tudi njegova Ultra, ki bi se z mastno pogodbo, verjetno briljantno sestavljeno, omastila. Tega Golobič ni omenil. Prikazal se je kot nebogljeni ministrček v Pahorjevi vladi. Pozabil pa je povedati, da je vodil enega manj pomembnih resorjev samo zato, da je imel več časa za intrigiranje in politično manipuliranje. Izgovarjal se je, da ni imel moči gledati pod prste koruptivnemu ministru Lahovniku. Kdo pa lahko takšni pravljici verjame? Golobič s svojim Zares je bil steber koalicijske vlade in koalicije in je lahko vsak hip kalicijo zamajal. Seveda ni imel interesa, saj mu je status, ki ga je imel odgovarjal, za spletanje najrazličnejših intrig. Lahovnika bi lahko vsak hip, tudi ob 2 ponoči, poklical k nogi in mu isprašil vest. Pa tega ni storil. Zakaj? Tega ni povedal. Lahko bi Pahorju postavlil ultimat in zahteval, da pred nim prečita ekspertizo, sa katero je vedel, da se v Saleški dolini uganja kriminal. Pa tega ni storil: Zakaj? Zakaj je to dejstvo zamolčal? S svojim žlahtnim žgolenjem pa je zavajal komisijo in sveda tiste, ki so sejo spremljali.
  Prav to zavajanje in podtikanje kaže na njegovpo pritlehnost. Ta se je poponma izrodila, ko je do besede prišla podpredsednica komisije. Ta je bila očitno dobro inštruirana, da je z vsemi topovi napadla Boruta Pahorja. Parv ta napad do socočenja popolnima molčeče in nepoznane poslanke, kaže na to, da jo je Golobič vzel temeljito v roke in ji naročil, da namesto njega zlije golido blata na Pahorja. Tako pač dela prekaljeni prevarant Golobič.
  Pahor ni njegova izbira. Tudi ne za predsednika države ne.Zato je v imenu podtalnega kluba, kateremu pripada izkoristil soočenje, da je napadel Pahorja, Ni dosegel sicer tega, kar bi Pahor moral nafediti, namreč da se pobere iz politike. Dosegel pa je to, da ga je temeljito oblatil. Tudi to je nekaj.
  Naivnim volivcem pa se je prikazal kot borec za poštenje in red, pred vsem zato, da se ne bi več ponavljale Patrije, pa naj bodo Janševe, ali Pahorjeve.

  Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s