Predsedniška kandidatka SLS: Suzana Lara Krause

Suzano Laro Krause je glavni odbor slovenske ljudske stranke (SLS) ta teden potrdil za kandidatko za predsednico republike Slovenije. Bolj uradno pa so jo v SLS predstavili danes.

Politiki iz Destrnika

[wp_ad_camp_3]

Predsedniška kandidatka med predsednikom SLS Markom Zidanškom (desno) in predsednikom glavnega odbora Igorjem Drakslerjem (levo). Foto: SLS

Ker ljudska stranka nima poslancev, bo morala za kandidaturo zbrati najmanj tri tisoč overjenih podpisov volivcev. Suzana Lara Krause, ki se je rodila 15. marca 1979 v okolici Ptuja, je, kot jo predstavljajo v SLS, bila podpredsednica odbora SLS Destrnik, nekajkrat vodja volilnega štaba, aktivna v mestnem odboru SLS Ptuj in regionalnem odboru SLS Ptujsko–Ormoška. Članica Izvršilnega odbora SLS je od začetka novembra 2014.

Destrnik je zanimiva občina, iz katere prihajata dva pomembna politika: evropski poslanec in podpredsednik SDS Milan Zver in nekdanji župan in poslanec SDS Franc Pukšič, ki pa je pred leti prestopil k SLS.

Ni roke, ki umije roko

[wp_ad_camp_4]

Suzana Lara Krause je samozaposlena, ukvarja se s prevajanjem, lektoriranjem in oblikami drugega učenja. Leta 2007 je diplomirala na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Je profesorica slovenščine in ruščine.

Predstavitev predsedniške kandidatke. Foto: SLS

»Sem kandidatka za predsednico države, ki se je pripravljena boriti proti korupciji, proti kvarnim posledicam preteklih režimov; verjamem, da se moramo iz preteklosti učiti, hkrati pa ne dovoliti, da nas hromi in medsebojno spre,“ so iz stranke sporočili, kako kandidatka sama predstavlja svojo kandidaturo.

Danes pa je pvoedala še

»Skrivnost dobrega voditelja je v tem, da je sposoben priznati svoje manke in k sodelovanju povabiti prave ljudi. Dober voditelj ni nadut in se ne počuti ogroženega, ko se obkroži s sposobnimi ljudmi. Zna povezovati in sodelovati. Je mediator, ko je to potrebno. In odločno zagovarja svoja stališča, ko situacija to zahteva. Vendar ena sama mravljica, ne zgradi velikega mravljišča, ki bo sposobno kljubovati slabim vremenskim razmeram, zato bom kot predsednica vse svoje sokandidate povabila k sodelovanju, da predlagajo, pomagajo.  To si lahko privoščim z vso iskrenostjo, ker v moji zgodovini ni roke, ki roko umije.«

Tri največje stranke še brez

Po predsednici NSi Ljudmili Novak je to druga kandidatka. In tudi šele druga povsem strankarska. Moških, ki nameravajo kandidirati, je več: predsednik Borut Pahor, veleposlanik Milan Jazbec, župan Marjan Šarec. Da omenim le tri.

Tri največje stranke v državnem zboru (SMC, SDS in Desus) kandidata še niso predstavile.

Advertisements

2 thoughts on “Predsedniška kandidatka SLS: Suzana Lara Krause

  1. Izven predstavitve imenovane kandidatke (izgleda namreč čisto simpatično!) – ampak meni se zdi, da nekako v volilno tekmo za predsednika republike prin nas ne prihajajo kandidati iz, pa recimo za lažje razumevanje, prve lige politikov oziroma javnih osebnosti (v tujini npr. Nemčiji – pa ne glede na to, da imajo drugačen način izvolitve zveznega predsednika – pridejo v to volilno tekmo res ljudje iz prve lige; torej uveljavljeni politiki oz. javne osebnosti (izjema za zdaj je g. Borut Pahor)), ali?

    Všeč mi je

  2. Počakajmo, da se ta klovnovska ponudba izčisti (kdo bo zbral potrebne podpise), potem bomo ocenili, ali so to funkcijo izničili do te mere, da je “naš oče naroda” postal KLOVEN !!!

    Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s