Hanžek zaradi Magne izstopa iz gibanja TRS: „To je kot Teš6“

„Kako je pa to tako hitro prišlo vem. Samo razmišljal sem o tem. Vsekakor pa bom res izstopil,“ je poslanec Matjaže Hanžek potrdil, da izstopa iz društva TRS, ker se je to odločilo, da se ne pritoži na okoljsko dovoljenje podjetju Magna.

“To so nesprejemljivi vzorci…”

[wp_ad_camp_3]

„To je vzorec iz TEŠ6. Tam so ves čas pritiskali na ljudi. Vsak je bil kar zločinec, če je v lokalni skupnosti kaj podvomil. Rekli so: kradeš delovna mesta. Preganjali so tiste, ki so bili proti.“ je Hanžek, ki v parlamentu vodi preiskovalno komisijo za TEŠ6, povedal, da je ogorčenj nad pritiski in dogajanjem. Opozoril je, da bi zanj bil problem, če Magna ne bi imela drugih možnih lokacij, pa jih je polno tudi v Sloveniji.
„Vse skupaj mi je sumljivo,“ je dejal Hanžek in dodal: „Poglejte; za multinacionalko, ki menda obvlada vse, je formalno vlogo vloži napačen človek, imeti hočejo veliko količino vode, ko pa nekdo vpraša, kako je to sploh mogoče, pa je takoj pol manj, hočejo podreti gozd za nadomestna zemljišča, ko se nevladne organizacije razjezijo, pa se kar najdejo druge lokacija in ni podiranja… Ne morem drugega kot dvomiti.“

Izstop iz poslanske skupine že prej

[wp_ad_camp_4]

Hanžek je še opozoril, da je bilo ob sprejemanju zakona za Magno v državnem zboru govora o tri tisoč delovnih mestih, zdaj jih je 400, ostalo je megleno. Ko je bila ponudba japonskega podjetja za visoko tehnološko tovarno v Mariboru, je bilo vse tiho, tu pa gre vse na vrat na nos, je opozoril.

V državnem zboru je Hanžek, ki je bil izvoljen na listi koalicije Združena levica, nepovezan poslanec. Iz poslanske skupine Levice je izstopil pred počitnicami, ker se ni strinjal z načinom združevanje IDS Luke Meseca in TRS Violete Tomić.

Stranko Trs je Hanžek nekoč vodil.

Advertisements

One thought on “Hanžek zaradi Magne izstopa iz gibanja TRS: „To je kot Teš6“

  1. Iz celotnega članka jaz razberem tudi to, da očitno pri naših poslancih prevlada predvsem pripadnost in da očitno verjamejo tistemu, kar jim predstavi Vlada RS ali njihova politična stranka ter da v to dvoje ne dvomijo. Ja, pa saj osnovna naloga poslancev je vendar, da dvomijo in da preberejo čimveč različnih mnenj, in sicer tudi drugačnih od njihovih, da imajo čimveč informacij preden se odločijo; nekako v načinu ravnanja – beri svoje nasprotnike, da se boš čimmanj motil!

    Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s