Verska svoboda: S svinjskimi glavami in zmerjanji nad cerkvene objekte

V Ljubljani se nadaljuje gradnja prve mošeje, ki bi morala biti odprta leta 2018: območje so neznanci nekajkrat vandalizirali s prašičjimi glavami in krvjo, z grafiti pa so oskrunili tudi katoliško stolnico v Ljubljani.

To je med drugim o Sloveniji zapisano v poročilu o verski svobodi po svetu v letu 2016, ki ga je ta ta teden objavilo ameriško zunanje ministrstvo. Napis na stolnici je bil:

‘‘Cerkev, marš iz moje maternice.”

Klanje živali in vračanje ukradenega

[wp_ad_camp_2]

Med drugim v poročilu Američani ugotavljajo, da je ustavno sodišče na zahtevo muslimanske skupnosti lani še presojalo, ali je obvezno omamljanje živali pred zakolom poseg v religiozno svobodo, ki jim jo jamči ustava, opozarjajo pa tudi, da še ni vrnjeno vse odvzeto premoženje Judom. Predstavniki svetovne organizacije za restitucijo (WJRO) so obiskali državo oktobra lani in nadaljevali pogovore o manjšem številu še nerazrešenih zahtev za vrnitev premoženja judovski skupnosti v državi.

Poročilo ne navaja natančno, o katerem premoženju še poteka razprava in ali je vmes tudi stavba, v kateri ima centralo SD Dejana Židana. Več o tem si lahko preberete v članku o stavbah strank:

Je pa v poročilu o Sloveniji zapisano, da je predsednik državnega zbora Milan Brglez (SMC) ob dnevu spomina na Holokavst dejal, da so potrebna dejanja in ne le samo besede, da bi preprečili ponovitev grozot.

Struktura po 15 let starem štetju

[wp_ad_camp_3]

Ameriške oblasti po zadnjem štetju leta 2002 povzemajo, da je od dveh milijonov prebivalcev v Sloveniji 58 odstotkov rimokatolikov, 23 odstotkov nejasno opredeljenih, desetina takšnih, ki zavračajo religije, dva odstotka muslimanov, dva odstotka pravoslavcev… Judov pa bi naj bilo vsega okoli tristo.

Muslimani in pravoslavci so, kot ugotavljajo, v glavnem priseljenci iz Srbije in Bosne.

[wp_ad_camp_1]

Celotno poročilo o Sloveniji je dostopno na povezavi:

Poročilo o verski svobodi v Sloveniji leta 2016

 

Advertisements

4 thoughts on “Verska svoboda: S svinjskimi glavami in zmerjanji nad cerkvene objekte

 1. Glavni indikator verske svobode v neki družbi kaže, ali neka verska skupina raste, ali upada. Se pravi, ali se število verujočih veča, ali upada.
  V Sloveniji lahko ugotovimo, da število pravoslavnih in muslimanskih vernikov raste,da pa število katolikov zelo, zelo upada.
  Slovenija je bila nekoč tradicionalno katoliška skupnost. O državi ne moremo govoriti, saj imamo Slovenci državo šele nekaj več kot četrt stoletja.
  Slovenci smo pravzaprav nastali na katoliški tradiciji in veri.
  Prav vera nas je naučila pisati, vera nam je dala temelje nacionalnisti, tudi prve knjige so bile verske. Vera je organizirala prve šole in verski dostojanstveniki, župniki in škofje so bili prvi inteletualci naroda.Prvi so bili, ki so pisali knjige, prvi so bili, tisti, ki so učili narod pisati in čitati. Učili so gospodarjenja, Bili so uspešni,saj smo Slovenci postali že zelo zgodaj opismenjeni narod. Tudi šolstvo se je uspešno razvijalo prav po zaslugi cerkve.
  Tako je bila Slovenija, pri tem mislim na področja, kjer so živeli Slovenci ( Štajerska, Koroška, Kranjska, Primorska, Furlanija), pretežno katoliška. Nekaj je bilo protestantov, znatno manj Židov, skoraj nič pa pravoslavcev ali muslimanov.
  Znaten osip katoličanov se je začel po zmagi revolucije, potem, ko je bilo v glavnem premoženje katoliške cerkve zaplenjeno, samostani razpuščeni, mnogo duhovniov pa zaprtih, med njimi tudi pobitih. Mnogi so pobegnili, saj so vedeli, kaj jih čaka. Praviloma so bili vsi označeni kot belogardisti, kot izdajalci in pred vsem kot razredni sovražniki.
  V kurikul je bilo vnesen ateističen pogled na svet in vera označena, po Marxu seveda, kot opij za ljudstvo.
  Začela se je neverjetna protikatoliška gobnja, kakršne ni bilo proti nobeni veri v bivši Jugoslaviji. Pa tudi v nobeni republiki niso tako dosledno preganjali vero, vernike in pred vsem duhovnike.
  Žal se stanje do danes še ni spremnilo. Posledica tega je stalni upad verujočih, pred vsem katoliških vernikov.
  Upada število krščenih, število cerkvenih porok in število katoliških pogrebov.
  V družbi se izdajati za katolika je skorajda enako , kot se javno proglašati za retardiranca.
  Ateistični duh preveva v celotni družbi, razen seveda v pravoslavni sredini, ki se krepi in vedno bolj števični in agresevni sredini muslimanov.
  Kaj pomeni svinjska glava in nekaj kosov svinjine na gradbišču đamije, proti načrtni mržnji in zapostavljanju katolištva v Sloveniji je vprašanje.
  Poročilo omenja sicer nekatere ekscese, ki niso v čast državi, na široko pa se izogne dejstvu,da država s svojimi inštitucijami načrtno ovira in preprečuje cerkev in vernike. Pred vsem katoliške.
  Ves učni program od vrtcev naprej je uprejen proti katoliški veri in v največji možni meri je katoliška vera diskriminirana. Celo več, v učnih načrtih je možno nenehno slediti kakšna zverstva so katoliki počenjali, od kurjenja čarovnic, zažiganja knjig, do oviranja veleumov, kakrša sta bila Prešeren in Cankar. Katoliška vera je kratila in še krati človekove pravice ženskam, ki so uboge reve, bile sužnje v rokah nadutih moških, vse dokler jih niso osvobodile humanistke, kakršni sta bili Vida Tomšič in Lidija Šentjurc, ki imata sedaj kopico naslednjic, kakršna je Gabi Čačinovič ali Maca Jogan, povzdignjeni v zaslužni profesorici.
  Omenim naj, da Slovenski narod stoji na katoliški tradiciji.Praktično vse kar so Slovenci kot narod ustvarili skozi več kot tisočletje krščanstva, je bilo katoliško. Vsa kultura praktično sloni na katoliških vrednotah.
  Po zmagi revolucije se je začel pogrom katolištva in erozija Slovenstva.
  Slovenci kot narod tonemo. Nismo več Slovenci. K nam so prišle druge šege, drugi običaji.
  Namesto spoštovanja vrednot, ki so nas krasile in ki smo jih opevali, drugi, tujci, pa cenili, smo postali drhal, ki se ne zna več vesti, ki nima morale, ki ne zna več upravlajti ne z državo, ne z ljudmi.
  Slovenije je postala mafijska država, kjer velekraja postaja vrlina, žlahtnost pa kvantanje, ki se nagrajuje: u pičku materinu!
  To pa poročilo o verskih svobodah v državi prezere, saj so ga narekovali najverjetneje strokovnajki mirovnega inštituta.

  Všeč mi je

 2. O verski svobodi pa naslednje:
  V Sloveniji je katolikov “z uradnim štetjem” čez polovica vseh volilnih uprvičencev. Manj kot polovico tvorijo ateisti in drugi *isti. Muslimanov je po volilnem sezmu znemarljivo število. Torej ena molilnica za vsako mesto je dovolj. Tudi reklame za Mohamedansko vero ni potrebno delati, saj to delo so že zdavnj opravili teroristi.
  Krščanstvo v današnjem času ne dela prebivalstvu zemlje nobene škode razen seveda posameznikov, le teh pa nikjer ne manjka. Danes sem na plaži čital knjigo zgodovine sveta izdano leta 1887. Veliko je napisanega o vseh narodih, deželah in religijah. O muslimanski veri ne piše nič kaj človekoljubnega do nemuslimanov oziroma nevernikih ali drugi vernikih. Da boste vedeli zagovorniki muslimanov, Mohamed je bil pril bri bogu in se vrnil nazemljo in zapovedal, da je potrebno to vero širiti po vsem svetu, če ne bo šlo z lepa pa z mečem. Tisti, ki pa vztraja pri svoji veri, pa bo moral za to plačevati davek na vsako neverno glavo. Ena od prepovedanih jedi je svinjina, ker je svinja nečista. Ne čudite se torej, če se mulimani bojijo svinjske glave. To je versa svoboda.

  Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s