Vzpon predsednika Möderndorferja po plači spet navzgor

Jani Möderndorfer (SMC) se je po plačni lestvici med poslanci, kot sem napovedal prejšnji mesec, krepko povzpel. Plača, ki jo je dobil ta mesec, se mu je povišala, ker ga je pred odhodom na počitnice julija koalicijska večina izvolili za šefa komisije, ki bo preiskovala, kako se je milijarda dolarjev iz Irana preko NLB razpršila na slabih deset tisoč računov po svetu, pa tega dogajanja nihče še opazil ni. Plače ostalih poslancev so večinoma nespremenjene.

Za zdaj iz 53 na 29 mesto

Nekdanji ljubljanski podžupan in vodja poslanskih skupin več strank (PS, Zaab), je bil s 4172 evri bruto prejšnji mesec po višini plače med poslanci na 53 mestu, tik pred Marijanom Pojbičem (SDS) s 4185 evri in za Jankom Vebrom (SD) s 4160 evri.

Matjaž Nemec (SD) Foto: DZ/Barbara Žejavac

Ker pa je bil sredi julija imenovan za šefa preiskovalne komisije, je ta mesec s 4588 evri Möderndorfer že na 29 mestu.  Da mu zaradi počitnic še ni bilo treba delati, ker dejansko njegova komisija še ne deluje, pri določitvi višine plače ni pomembno. Zdaj je po plači tik za šefom odbora za kmetijstvo Tomažem Liscem (SDS) s 4631 in pred vodjo poslanske skupine NSi Matejem Toninom s 4587.

Prihodnji mesec, ko bo povišano plačo dobil že za celoten mesec in ne le za polovico, se bo Möderndorfer povzpel že proti prvi deseterici najbolje plačanih v državnem zboru, kjer je v bolj daljni preteklosti že bil ,a je to položaj zaradi prestopov iz stranke v stranko izgubil. Zadnji prestop je bil v vladno SMC.
Na desetem mestu po plači je ta mesec podpredsednik državnega zbora Matjaž Nemec (SD) z bruto 4999 evri.

Na vrhu Brglez, na dnu mladi

Čisto na vrhu po plači, ker je logično, je predsednik državnega zbora Milan Brglez (SMC) s 5849. Čisto na dnu lestvice pa sta tudi tokrat Teja Ljubič (SMC) in Miha Kordiš z bruto 3685 evri. Le za odtenek višje plačilo sta dobila Jernej Vrtovec (NSi) in Andrej Čuš (nepovezani) s 3722 evri bruto.

Ti poslanci dobivajo najnižje plače, ker ne vodijo ničesar in so mladi in zato dobijo tudi le malo dodatka za delovno dobo.

Luka Mesec (L) Foto: DZ/Barbara Žejavac

Od pomembnejših poslancev najdemo predsednika največje opozicijske stranke Janeza Janšo (SDS) na 73 mestu s 4.036 evri bruto. Nizko plačo ima, ker v državnem zboru ni prevzel nobene pomembnejše funkcije.

Na vrhu med predsedniki Luka Mesec

Predsednica NSi, ki namerava kandidirati za predsednico republike, Ljudmila Novak je na 39 mestu s 4.365 evri, predsednica Zavezništva Alenka Bratušek na 48 mestu s 4248 evri. Predsednik Levice, ki je nastala po združitvi iniciative za demokratični socializem (IDS) in stranke za trajnostni razvoj (TRS)  Luka Mesec je pred obema predsednicama na 34 mestu s 4.485 evri bruto plače.

Luka Mesec med predsedniki strank edini vodi poslansko skupino, kar prinaša krepek dodatek.

Poslanci dobijo še dodatna plačila za delo na terenu (poslanske pisarne).

Več o plačah premiera Mira Cerarja, ministrov, sekretarjev in predsednika republike Boruta Pahorja je dostopnnu v članku, ki je bil objavljen že julija:

 

 

Advertisements

2 thoughts on “Vzpon predsednika Möderndorferja po plači spet navzgor

 1. V Sloveniji imamo demokracijo, a smo zelo daleč, da bi jo znali koristiti.
  Prvi in najvažnejši element demokracije so volitve.
  Volivci v Sloveniji imajo na voljo stranke, ki so bolj ali manj svobodne in samostojne. Te imajo svoje volivne liste s svojimi kandidati in volivcem je omogočena svobodna izbira in kolikor tolikor pošten potek volitev, vključno s štetjem glasov.
  V tehničnem smislu je v Sloveniji zagotovljena poštenost volitev.
  Problemi nastajajo pred volitvami, ko se v predvolilni boj vklopijo mediji, pa strici iz ozadja, pa telefonski pozivi,internet, mejli, SMS in ustne čenče, ki prepričujejo volivce, koga morajo voliti. K popačenju volivnih rezultatov vpliva tudi šolski sistem, ki poneumlja mladež in kar se Janezak nauči, to Janaz zna.
  Poznane so teze, ki jih širi v glavnem levica: vsi so isti, na volitve se ne splača. Potem je svedan dolgoletno blatenje SDS in Janše rodilo sadove, ki stranki in Janši praktično preprečuje, da bi dosegel tak rezultat, s katerim bi lahko prevzel oblast.
  Dolgoletna oblast levice je ustvarila krog nedotakljivih, ki zasedajo vodilne položaje in so opevani, kot živi geniji, sociačno čuteči dobrotniki in sploh idelani kandidati za voditelje.
  Skratka, razmere v Sloveniji so ustvarile volivca, ki ne ve zakaj voli in na zna voliti.
  Tako je izdelan tudi večni funkcionar Jani Moedendorfer.
  Moralna pokveka!
  Kakšen karakter je to, je razvidno iz njegovega političnega življenjepisa. Menjava stanke kot gate. Obrača se po vetru. Gre tja, kjer vidi korist.
  Vzporedno s tem pa je dokazano popolnma nesposoben, saj kamorkoli so ga postavili, ko pač ni bil poslanec, je zafural vse. Skrbi le zase .
  Njegova največja odlika je, da je “nejanša”. Po zaslugi medijev je Janša največji negativec in sovražnik v Sloveniji. Vsak, ki zna vsaj malo govoričiti in je primernega izgleda in se gre “nejanšo” ima velike možnosti, da ga podprejo levičarski gremiji, ki vodijo Slovenijo in že postane kandidat za polsnaca. Tako je vrli Jani prišel v parlament ob socer padli, ne pa popolnoma propadli Alenki Bratušek, kot ostanek mogočne falange Pozitivnih Slovencev.
  Kako je to mogoče se lahko vprašamo? Kako je mogoče, da političarka, ki je dokazano zavozila Slovenijo dobi priložnost, da v parlamentu nadaljuje s svojo pogubno politiko? Pa to še ni vse, s seboj si kot težko prtljago pripelje Janija.
  Že tako zdesetkana je Alenčica doživela popolni razpad Poztivnih Slovecev, ki so se za potrebe volivcev preoblekli kar v nekakšno združenje, ali nekaj podobnega.
  Jani je takoj zavohal,da v takšni družbi nima plitične prihodnisti, zato je nemudoma menjal gate, pardon stranko. Postal je modec v modrem centru.
  Realno, postal je strupeni gobec Mira Cerarja in njegove v glavnem molčeče parlamentarne falange.
  Če kaj Jani obvlada je to gobcanje. Žalostno je, da lahko človek v Slovenji z gobcem pride v parlament, za odprtimi mžgani pa ne dobi niti službe na pošti.
  Jani sicer še upa, zato se še ni odločil, kam jo bo popihal. Parv gotovo pa je odličen kader na levici, ki ne potrebuje strokovnega znanja, temveč pred vsem gobec s katerim stresa vse tisto, kar volivci radi slišijo in kar jim nenehno trobijo mediji, ki jih lahko poimenujemo kar trobila.
  Tukaj je Jani neprekosljiv.Je tako zelo sinhroniziran z mediji, da človek ne ve, ali ga posnemajo mediji, ali on posnema medije.
  Je pa inštrument v rokah zakulisnih sil, stricev iz ozadja, mafije, ki vodi Slovenijo. Tako je dobil nalogo, enako kot njegov istotako gobčni predhodnik Cvikl, da razoroži Anžeta Logarja in prepreči objavo poročila o bančni luknji, ki je dodobra osiromašila državljane Slovenije.
  Stvar je zelo preprosta.Bančna luknja je kar dobro razkrita in mora dobiti epilog s sprejetjem poročila v parlamentu. Sprva delnega.
  In tukaj nastopi Jani! Zakaj pa bi sprejemali delno poročilo bo zažgolel v parlamentu? Zakaj, ko pa vendar mi raziskujemo in nima smisla da podvajamo poročila. Glasujemo: 47 glasov za, 28 proti. In tako bo Logarjevo vmesno poročilo šlo v čakalnico. Janijevega pa nikoli ne bo.
  To pa je pdovig, ki lahko ohrani Janija v parlamentu, ali pa se pridruži Parprotniku, Roku, seveda in z njim družno skubita banko in seveda nas davkoplačevalce. Mafija, ki vodi banko pa lahko mirno spi, saj je takšnih braniteljev kot sta Rok in Jani precej, pa še dragi niso. Kaj pa je nekaj tisoč evrov za Roka in Janija to da kradeš milijone, no tudi milijarde.
  Jani pa bo deležen še predujema, saj bo kot predsednik komisije za čuvanje bančne luknje, do konca mandata dobival dodatek sa sejanje laži in prikrivanje lumaprij. Tako delajp modri v Sloveniji.

  Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s