Poletje na Visu: Umazane laži o Grimsu in Tomićevi

Na spletnih omrežjih in v delu medijev (Nova24TV, Dnevnik, Žurnal24…) je precej pozornosti pritegnilo, da sta na na otok Vis potovala pomembna poslanca. Celo na istem trajektu sta bila namestnica šefa Levice Luke Meseca Violeta Tomić in eden najbolj izkušenih poslancev SDS Branko Grims, ki vodi tudi komisijo za nadzor obveščevalnih služb.

Ni presenečenje, da se je takšno eksplozivno skupno potovanje sprevrglo v manjši škandal v slovenskih medijih.

Najprej Nova24TV, potem plaz

Medijsko pozornost je pritegnilo, ker je Nova24TV objavila fotografijo nekoliko utrujene poslanke na trajektu. Fotografije in tekst si kakšne posebne javne pozornosti po vsebini sicer ne zaslužita.

A poslanka se je odzvala tako, da je zgodbo Nove24TV o svojem potovanju sama povzela in na FB namignila, da bi avtor posnetka lahko bil Branko Grims, ki ga je z družino opazila na trajektu. To je storila tako:

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fvioleta.tomic2%2Fposts%2F10209848878122477&width=500

Na spletnih omrežjih in celo v bolj resnih mediji v Sloveniji je to odmevalo.  Grims je sicer odločno zanikal in to večkrat, da bi fotografiral poslanko Levice, a pomagalo mu to ni veliko. Zanikal je denimo tako:
https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbranko.grims%2Fposts%2F10211672025688722&width=500

A mediji so se kljub demantijem razpisali, da je „pacek“, “vohun” in še vse mogoče. Podobno je bilo na spletnih omrežjih.

Dnevnik je poročal, denimo, s takšnim naslovom in uvodom “raziskovalnega” članka::

Iz Nove24TV so zanikali, da bi bil avtor fotografije Grims in objavili še nekaj fotografij, da bi dokazali, da je poslanko s psom snemal nekdo, ki je sedel nedaleč od nje.

Grims pa je twittnil celo:

//platform.twitter.com/widgets.js

 

Med zanimivejšimi odzivi na spletu je bil ta:

//platform.twitter.com/widgets.js

Kdo sta Grims in Tomićeva v številkah

Za Branka Grimsa je na zadnjih volitvah v okraju Kranj III volilo 3.748 volivcev ali 29,98 odstotka glasujočih. Za Violeto Tomić pa v okraju Ljubljana Center 1.421 ali 12.33 odstotka. Kandidirala je v istem okraju kot premier Miro Cerar, ki ga je volilo 38.76 odstotkov volivcev. Tomićevo je v okraju prehitel še kandidat SDS Mirko Brnčič Jager, ki ga je volilo 15,96 odstotka, ki pa ni bil izvoljen.

Grims je zadnja leta ves čas v SDS. Tomičeva pa je po volitvah prestopila iz DSD k TRS in je po združitvi TRS in IDS v novi stranki, ki se imenuje Levica.

 

Advertisements

4 thoughts on “Poletje na Visu: Umazane laži o Grimsu in Tomićevi

 1. Ne morem soditi.
  Toda, Peter, tole pa me je malo zmedlo:

  http://nova24tv.si/slovenija/politika/vir-iz-trajekta-poslanka-tomiceva-me-je-videla-da-jo-fotografiram-skupaj-s-psom-namocila-pa-je-nekoga-povsem-drugega/
  Extreme Pain • 16 minut nazaj

  Tole je screen shot EXIF data izvorne datoteke dotične fotografije.
  Branči…. nekatere stvari se bo treba še naučiti. Recimo brisanje digitalnih sledi. It’s an art.
  http://imgur.com/a/OJ4y8

  Sem amater, tega ne poznam, mi pa je zelo čudno.

  Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s