Odziv stranke Glas za otroke in družine: Nismo GOD

Na članke, ki jih objavlja spletni časopis, so se odzvali iz nove stranke Aleša Primca. Ni jim všeč, ker zanje občasno uporabljam kratico GOD. Norma M. Korošec je v njihovem imenu sporočila: “Na vaši spletni strani spletnicasopis.eu sem zasledila, da našo stranko napačno nazivate GOD. Polno ime naše stranke je Glas za otroke in družine, imamo skrajšano ime ZA OTROKE!, kratice pa nimamo. Upam, da boste v prihodnje uporabljali pravi naziv – ZA OTROKE!, in da boste v članku Vlada s 97.000 evri v referendumsko kampanjo za 2TDK popravili napako in namesto GOD napisali ZA OTROKE!.”

Stranke brez kratic in celo krajšav

Za stranke v medijih, tudi v spletnem časopisu, praviloma, ko o njih pišemo, uporabljamo kratice in ne cela ali skrajšana imena. A to vedno ni mogoče. Stranka Aleša Primca ni prva, ki uradno sploh ni prijavila kratice. Skrajšano ime, ki ima na koncu klicaj, pa je dodatno neobičajno. Podobna težava je tudi z Zavezništvom Alenke Bratušek, ki v registru podobno ni prijavil kratice, zahtevajo pa, da o njih pišemo kot o ZSLD.

Nekdanja premierka Alenka Bratušek. Foto: Državni zbor/Barbara Žejavac

Pri Bratuškovi, kljub zahtevam, da bi morali pisati o ZSLD, česar v registru strank ni, sam raje uporabljam skrajšano ime Zavezništvo, ki je ljudem bolj znano.

Podobno je nekoč imela le skrajšano ime, brez kratice, stranka Zares. S polnim imenom Zares – socialno liberalni. Poimenovanje se je, ker je kratko, uveljavilo kot kratica.

Najbolj ekstremen primer pa je najnovejša stranka Levica Luke Meseca, ki nima ne skrajšanega imena in ne kratice. Je pa kratko že ime samo.

V medijih pa smo jih skrajšali kar v L, kar je tudi lahko sporno.

[poll id=”9″]

Avtor naslovne fotografije Aleša Primca je Robert Fojkar Komac.

Advertisements

2 thoughts on “Odziv stranke Glas za otroke in družine: Nismo GOD

  1. Mogoče je zaznati namere, da se stranko prikaže za nazadnjaško, skrajno versko usmerjeno, namesto, da bi se povdarjalo njeno bistvo “Za življenje” usmeritev. Za življenje oz Pro-Life ideja ni podrejena neki posebej izuzeti religiji, temveč bolj odziv zdravega dela družbe na propad osnovnih vrednost, ki pomenijo preživetje narodov. Uporaba pravega imena je torej pomembna za volilce, zato jo je potrebno dosledno upoštevati. Torej polno ime stranke je “Glas za otroke in družine!” in kratko “ZA OTROKE!”, okrajšave stranka nima. Podatki o registraciji http://mrrsp.gov.si/rdruobjave/ps/index.faces, iskanje pod Glas za otroke* Nesprejemljivo je, da nekdo poskuša predrugačiti uradne podatke, saj to zavaja volilce!

    Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s