Patria II: Jure Cekuta ni v zaporu

»Zavod za prestajanje kazni zapora Dob je skladno s pristojnostmi dne 11. 7. 2017 obvestil pristojno sodišče, ki je izdalo poziv za nastop kazni, da imenovani zaporne kazni ni nastopil.«

Tako so iz Uprave Republike Slovenije za izvrševanje kazenskih sankcij odgovorili na vprašanje, ali držijo informacije, da Jure Cekuta ni v zaporu.

Brez vseh podrobnosti

Po nekaterih informacijah bi naj celo pobegnil iz države in bi naj bil v BiH.

Da bi preveril informacije, ali je res to, da Cekuta ni v zaporu in da bi naj celo zbežal iz države, sem za podatke zaprosil ministrstvo za pravosodje. Od tam so vprašanje preposlali upravi za izvrševanje kazenskih sankcij, od koder so potrdili le, da Cekuta ni prišel v zapor in da so o tem obvestili sodišče.

Več niso povedali.

Zapisali so: »Z ostalimi informacijami v navedenem primeru ne razpolagamo.«

Zaradi zlorabe zaupnih podatkov o naročilu oklepnikov za Slovensko vojsko z ministrstva za obrambo v korist finske Patrie je bil Cekuta obsojen na štiri leta in štiri mesece zapora, upokojeni nekdanji vodja službe temeljnih razvojnih programov ministrstva za obrambo Peter Zupan pa na dve leti in pol zapora. Cekuta bi moral vrniti tudi skoraj 461.000 evrov, ki bi jih naj dobil za pridobivanje informacij.

Cekuta je o pravnomočni sodbi marca letos povedal, da gre za konstrukt, da so želeli najti žrtveno jagnje in obsoditi nekoga, ki nima dovolj političnih zvez, ki ne zmore vseh možnih oblik pritiska…

V zaporu je Cekuta že bil zaradi finančne utaje.

Podrobneje odgovore in pojasnila, zakaj Cukata ni v zaporu in kaj se dogaja, še čakam.

 

Advertisements

2 thoughts on “Patria II: Jure Cekuta ni v zaporu

 1. Za udbomafijo je pomembnejše, da dr. Milko Noviča še naprej držijo v PRIPORU.

  Na žalost smo mnogi, ki smo spremljali dogajanje v sodni dvorani in bili šokirani nad obnašanjem tožilke in sodnice (delovanje v tandemu), bili že takrat nemočni, danes je stanje še slabše.

  Ustavnemu sodišču (stara sestava) ni bilo treba odločati o pritožbi, saj je mafija izpeljala dobro načrtovan SCENARIJ:
  – sodnica KOLETA je decembra najprej odpravila pripor (po 2 letih in množici pritožb na vse instance),
  – po 4 mesecih prostosti je KOLETA, 13. aprila 2017, Noviča obsodila na 25 let in na PONOVNI pripor (ki lahko traja zopet 2 leti, sodba ni pravnomočna),
  – višje sodišče je nato pripor potrdilo, čeprav se od decembra 2016 (izpustitev iz pripora) okoliščine (ponovitvena nevarnost) niso nič spremenile (sic!).

  No, po dobrih treh mesecih pa je US v NOVI SESTAVI (“jasnovidka” J. Murgel) večinsko odločilo (6 članov) – zavrnilo je pritožbo obrambe in se uskladilo s “pravoverno pravosodno stroko” alias mafijo.
  Sodnik Šorli je bil izločen, ena sodnica je bila odsotna, nasprotoval je le K. Jaklič z odličnim ločenim mnenjem. Ostalih šest sodnikov je z birokratsko formalnostjo in pravniško spakedravščino poskrbelo za svojo rit! SRAMOTA!!!

  Sodni zmazek Kolete z več kot 200 strani nakladanja, brez enega samega dokaza, bo kmalu možno brati na spletu. Bomo videli, če se bo pravna stroka, tisti ki zagovarjajo vladavino prava, kritično odzvala.
  Se bo B. M. Zupančič tokrat oglasil, ko gre za njegovo cehovsko bratovščino?

  Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s