Ustavno sodišče: Požarju proti Magni (še) ni najbolj uspelo

Ustavno sodišče je soglasno zavrglo pobude Sandija Fingušta, Zlatka Lešnika, Rada Lobnika in Bojana Požarja, ki sta jih zastopala odvetnika Franci Matoz in Ana Rugelj, da bi ocenili ustavnost zakona o zagotavljanju pogojev za izvedbo strateške investicije na razvojnem območju v Občini Hoče-Slivnica.

Najprej pritožba na nižja sodišča

Spor je Požar sprožil konec maja proti posebnemu zakonu, ki ga je je državni zbor na zahtevo vlade naglo sprejel, da bi podjetje Magna Steyr lahko zgradilo novo lakirnico tudi na kmetijskih zemljiščih.

Pobudo so ustavni sodniki zavrgli na seji konec junija, ker pritožniki še niso izčrpali vseh pravnih sredstev in zato nimajo pravnega interes. Odločitev so objavili danes.

Pojasnili so: „Zgolj možnost, da bo izpodbijana določba v prihodnosti uporabljena kot pravna podlaga za razlastitev nepremičnin pobudnikov, za izkaz pravnega interesa ne zadostuje. Očitke o morebitni protiustavnosti izpodbijanih določb bodo pobudniki lahko uveljavljali v razlastitvenem postopku, če bo ta uveden, in šele po izčrpanju vseh pravnih sredstev tudi s pobudo.“

Na odločitev se je Bojan Požar na twitterju odzval s sporočilom za STA:

//platform.twitter.com/widgets.js

Advertisements

One thought on “Ustavno sodišče: Požarju proti Magni (še) ni najbolj uspelo

  1. No, Ustavno sodišče je reklo le to, da če se bo kdo odločil koga razlastiti ima le-ta vse pravne poti do Ustavnega sodišča odprte, pri čemer pa bo Ustavno sodišče v zadevi razlastitve tudi odločilo, če bo zadeva prispela pred njega!

    Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s