Interpelacija: Erjavec poziva Kolar Celarčevo k odstopu

„Pozivamo ministrico naj sama odstopi,“ je po že drugi zahtevi SDS, da mora parlament razpravljati o delu ministrice za zdravje  Milojke Kolar Celarc (SMC), povedal predsednik stranke Karl Erjavec po današnjem srečanju vrha druge največje vladne stranke v gostišču Livada. Erjavec ocenjuje, da odstop ministrice ne bo ogrozil politične stabilnosti in ne bo pomenil padca vlade.

Bo vlada dala sto milijonov že letos?

Erjavec je opozoril, da se o stanju v zdravstvu pogovarjajo tudi v koaliciji, ker so težave številne in velike, od izgub, ki se kopičijo in nezadovoljstva z zakonskimi rešitvami, ki jih ponuja ministrica.  Kolar Celarčeva je v vladi v zadnjih dneh zahtevala, da bi za bolnišnice v proračunu našli več kot sto milijonov evrov dodatka.

“Če bo denar zagotovljen je to le gašenje požara in to hudo gašenje požara, je o dodatnem denarju povedal predsednik odbora za zdravje Tomaž Gantar, ki je predlog sicer komentiral z besedami: „Dobro jutro.“


Mislim, da vlada prav veliko izbire ne bo imele, morala bo zagotovi več kot sto milijonov dodatka  za delovanje bolnišnic, je med drugim ocenil Gantar.
Erjavec pa je povedal, da bo pri Kolar Celarčevi pomembno tudi, kakšen bo odziv predsednika vlade, ki jo je pri prvi interpelaciji močno podprl. „Sam jo še enkrat pozivam, naj res premisli, ali je smiselno, da nadaljuje svoje delo ob takšnem splošnem nezadovoljstvu, je dejal Erjavec, ki je napovedal, da bo del poslancev Desusa interpelacijo zanesljivo podprl.

Več o interpelaciji, o kateri bo državni zbor razpravljal septembra:

https://spletnicasopis.eu/2017/07/07/sds-v-manj-kot-letu-drugic-interpelira-kolar-celarcevi/

 

Advertisements

7 thoughts on “Interpelacija: Erjavec poziva Kolar Celarčevo k odstopu

 1. Kar dva pajaca sta danes pri Jančiču na muhi. Pravzaprav parček, nekakšna Janko in Metka, vendar mnogo bolj klavrna. To sta Karlek in Milojka. Zanesljivo naslabša ministra ki jih premore Miro Cerar v svoji vladi.
  Samo strahu pred razpadom koalicije in dokončnemu odhodu iz politične scene se imata ta dava zahvaliti, da lahko sramotita Slovenijo. Eden v tujini, druga pa doma.
  Kam pa nas je pripeljal Miro Cerar se moramo temeljito zamisliti.
  Spomnimo se njegove predhodnice, za katero smo trdili, da je naslabša. Spomniti se je potrebno ,kako katastrofalno je izbirala ministre za zadravstvo in spomniti se je potrebno, da je bila ona, Alneka Bratušek dolgo časa ministrica za zdravje, saj ni uspela dobiti resne osebe, ki bi hotela občei haljo zdravstvebnega ministra. Iz popolnoma zavoženega položaja, je strumni Miro Cerar ustoličil še nekaj mnogo slabšega, kot je to zmogla Alneka Bratušek. Kot da bi hotel popolnoma uničiti slovensko zdravstvo. V veliki meri mu je to z Milojko Kolar uspelo. Ta ženska, ki je popolnoma nesposobna za opravljanje javnih funkcij, je politični faktor, ki se ponuja za vse funkcije in jih tudi dobi, saj je arogantna, nasilna in sveda dovolj nesposobna in nerazsodna, da ne ve, da nič ne zna.
  Že njene prejšnje funkcije so jasno kazale na to, da je nesposobna. Pa to Cerarja, ki je v tem pogledu enake baže, ni nič motilo, da jo je povzdignil na tako odgovorno mesto, ne meneč se za to, da bo na funkciji ministrice do popolnosti uničila zdravstvo.
  Če bi Cerar prisluhnil opoziciji in gnilo Milojko zamenjal takrat, ko jo je opozicija želela interpelirati, bi si vsaj opral obraz. Sedaj si še tega ne more in še več.Čaka ga čas, ko bo hkrati popolnoma nesposoben premier in povtrh še minister za zdravje, podobno kot njegova redhodnica.
  Slovencem pa ostaja le tolažba, da se po sedmih letih vse spremeni. Točno sedm let bo trajala agonija slovenskega zdravstva. Tri Alenika na leta in štiri Cerarjeva.

  Všeč mi je

 2. Že videno v vsaki vladi, kjer je “gostil” Karel. Jaz to njegovo izjavo vidim celo v luči poskusa pričetka rušenja vlade in s tem predčasne državno zborske volitve. Seveda pa bo pred njimi spet uprizoril njegove že znane cirkuške predstave za nateg volilcev – penzionistov, da bi spet postal jeziček na tehtnici v novi vladi.

  Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s